Komentari za tekst "Šta deca pamte: Original starke ili mirise i osećaje iz detinjstva?"

Komentara
19
Ostavite komentar
Pomenute skupe stvari koje se kupuju uglavnom nisu zbog zadovoljstva deteta, već roditelja. Nema ničeg loše u tome ako roditelji koji to rade nalaze sebi zadovoljstvo u tome, uz dodatak da neko kvalitetnije i skuplje stvari daju prednosti koje neko koristi ili ne koristi. Tendenciozna generalizacija u tekstu suprostavljanja iskustva vs. materijalnog, Bio bi kvalitetniji tekst bez toga
Devojka ne generalizuje, govori o svojoj bebi i da nije sigurna da bi preskupa kolica ili original starke usrecile njenu bebu. Takodje spominje svoje detinjstvo. Nisam primetila da natura bilo kome sta da radi. Jednostavno je na svom fb profilu podelila svoj licni osecaj! Pozdrav za nju!
Stvarno prelep tekst, najezila sam se,i setila svog detinjstva...I bas tako,secamo se samo onih vaznih trenutaka,ne sta smo u tim trenucima obukli ili obuli,tada su te stvari potpuno nebitne.
Da li bebu koja ne hoda original patike mogu uciniti srecnom? Ne. Da li moze da oseti povisen ton ili svadju roditelja. Trebalo bi da moze. To je poenta. Ako beba nece u kolica , ni najskuplja je nece animirati. Bavite se svojom decom kroz dodir i rec!!!!
Selo,bez vode u kuci i struja preko adaptera i toliko slaba da sijalica zmirka. Kod komsije kolor tv pa se sva deca skupila da gledamo Drakulu. I babino kiselo mleko od neobranog mleka i udrobljen domaci hleb. Jaje sveze samo sto ga koka snela probusis i hop niz grlo. Spavanje u senu i klizanje niz strnjiku od kukuruza i jos mnogo toga u busnim patikama i krpljenih pantalona ali neizmerno srecni!
rasplakah se,sto se odavno nije desilo...najlepši raspusti provedeni kod babe i dede...secanja...mirisi iz detinjstva....nostalgija i zal za tim lepim danima...uh bre, gde me nađe. ..
Bolje da dobije original "Starke", nego da pamti pijanog oca. Da li je moguce da se svima svidja ovaj tekst, a prilicno je jeziv?
Ja konkretno pamtim svoje "Starke", cak ih 20 godina kasnije jos uvek imam... pamtim i sta sam oblacila i kako sam se osecala, mirise, zvuke, zagrljaje, poljupce, srecu i bezbriznost. Srecom ne pripitog oca. Svom detetu sam kupila ta famozna kolica koja autorka teksta a priori osudjuje. I opet bih ih kupila. Jer su udobna i najbolja. I bebi i nama. Jer ona zasluzuje najbolje. Jer nismo ni od koga ukrali novac za njih, nego ga zaradili. Jer se trudimo da joj pruzimo i sve ono sto smo mi imali, kao i mnogo vise. Jer pazimo da je ono cime je okruzena testirano i bezbedno. Mirisa, pesme, zagrljaja, poljubaca ima i imace uvek.
Napisan tekst je životan i iskren. I naravno da je pomalo strašno, jer je život takav. Ona je sekla hleb na pola i prisustvovala dok se njena mama borila sa bolešću i tom danu kada je njen otac prestao da pije. Oba roditelja su joj borci i ona zna šta je ljubav. Ne zamerajte i ne osuđujte. Ni skupa kolica, ni njeno detinjstvo.
pijani otac se spominje, kao i majcina tromboza, i prva svadja ... kao podsetnik da se pamti ponasanje roditelja, njihove nervoze, njihove zebnje, ali i njihov smeh, ljubav, dodir...poenta je u tome da vise racuna povedemo kako se ponasamo pred decom jer to je ono sto se pamti, osecaji, pre svega ostalog...pre starki i pre kolica.
Kada su deca okruzena normalnim roditeljima, a ne pijancima, onda ce se sigurno secati svega nematerijalnog.
Pamtim mirise.... Cak i sad kad odem kod tetke u drugi grad,taj grad mirise isto kao '80ih...Ovo sad je ludilo,zavist,takmicenje i opet ludilo. Super tekst,vratio me u bezbrizne dane. Pozz
Tačno. Ti mirisi iz doba detinjstva ostaju zauvek i imaju tu čarobnu moć. da te vrate u to doba. Naravno, mi sa malom decom smo idealni potrošači, naročito ako nas opterećuje statusna zebnja. Zato je bolje da, kao autorka ovog teksta, razmislimo šta je nama u detinjstvu bilo bitno i čega se najradije sećamo, pre nego što nas oderu u nekom tržnom centru za neku fancy baby stvar, da bi se sutra mi osećali važno, jer bebi je svejedno.
pamtim miris posteljine koju je prala moja mama, pamtim miris bakinog oramara, miris leta na selu, miris pokosene livade i sumskih jagoda koje mi deda bere, pamtim zvuk koji se cuje po dvoristu od bakinih opanaka, pamtim skripanje vrata od moje sobe na selu.......
Predivno, rasplakala sam se.
Divan tekst
Dok je malo, sigurno mu nije bitno da li ste mu kupili preskupu firmiranu odecu ili obucu. To je jedino bitno roditeljima koji su kompleksasi. Pruzite im ono sto ne moze da se kupi, ljubav, sigurnost, neznost, toplinu.
ja se secam voznje bicikle po ulici.Dede koji se sanka sa nama.Vruceg,domaceg hleba koji capamo prstima i mazemo margarin a on se topi.Secam se one ogromne kase iz c marketa.
Secam se igranja u blatu. Secam se kako me je deda najbolje kupao jer mi je nezno prao kosu. Bila sam dedina unuka.Najvise sam volela da jedem jaje koje mi on ispzi.Nikad nam nista nije falilo,al opet kao drugo dete uglavnom sam nosila sestrine stvari. Sada i ja cekam dete. Imam sestricinu koja ima 3 godine i uzecemo vecinu njenih stvari.
Odličan tekst. Ja dosta pamtim i mirise koji me vraćaju u detinjstvo. Imala sam divno detinjstvo, trudiću se da i moja beba uživa u svom, jer smatram da nas pored porodice i vaspitanja i ono čini upravo onakvim kakvi smo sada.
Izvinjavam se za minus,greskom ode!Inace predivan tekst...Ono sto stvarno treba doziveti je osecaj i pravo detinjstvo!
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »
U prazničnim danima, mnoge bebice će prvi put probati hranu sa roštilja. Pročitajte zanimljive recepte i savete kako da im pripremite ukusan prvomajski obrok »
Jaja su lako kvarljive namirnice te je neophodno voditi računa o nabavci, pripremi i konzumiranju »
Roštilj i dobra salata su sjajna i neodvojiva kombinacija »