Komentari za tekst "Sami napravite kašice za bebe"

Komentara
35
Ostavite komentar
Ana, da li ste kuvalu pirinac koji insce i Vi jedede ili ste koristili pirincane pahuljice? Moja devojcica za 10 dana puni 5 meseci. Mi smo ruckali jabuku i sargarepu, a danas sam joj ubacila krompir.
Mila za par dana 5 meseci. Počeli smo od pirinčane kaše, pa pirinač i kukiruz po 5 dana. Probali krompir 2 dana al jojbas gadan bio (i sa mlekom). I od juče sargarepicu. Svidja joj se. Ne žurimo, sve polako. Inače, na adaptiranom je pa smo zbog toga već krenuli sa uvodjenjem.
Drage mame, nemojte žuriti, imaju bebci vremena ceo život za sve te ukuse, posebno one koje doje.
Prijatan vam bilo koji obrok ;-)
Moja beba ima 8.5 meseci.Do pre mesec dana sve je jela,povrce,voce,zitarice,meso,nije bilo nikakvih problema.A sada nista od toga nece,uzme dve,tri kasicice i nece vise .A kada je u pitanju voce tj slatko,sve smaze u slast.Naravno sisa i to se ne odbija:)…Ne znam sta da radim,pa da pocne da jede i slane kasice,ako neko ima neki savet, mnogo bi mi znacio?
Ako nece pravljene probaj sa kupovnim, pa ako njih bude htela opet pocni pravljene da joj dajes. Taj problem je imala i moja drugarica i tako je resila.
Mnoge mame preteruju ; i suvise rano sa dodatnom hranom.
Nas prvi obrok u 4 mesecu samo kuvana šargarepa, jos uvek siše maleni, i nepreterujemo sa hranom
Bebi od tri meseca kasice, Moja kravica, sokice? Dakle, ja stvarno ne mogu da verujem. Bebi je dovoljno samo mleko (majcino ili adaptirano) sve do petog, sestog meseca...
Moj sin ima 5 meseci, počeli smo sa punih 4 meseca sa klopom. Naravno na savet pedijatra, jer je počeo da pokazuje interesovanje za ono što ja jedem. Prvo smo krenuli sa povrćem. Šargarepa, krompir, tikvica, bela šargarepa, prokelj... Pa jabuka i kruška. Banana mu ne prija, smaže je sa zadovoljstvom ali je teško vari, tako da mu to ne dajem više. Pije sok domaći, vodu na silu i to kašičicu, to me sekira. Napravim mu ponekad Humana kukuruzne pahuljice sa adaptiranim mlekom (to obožava, jer su te gluposti pune šećera). I dala sam mu jednom Hipp kašicu, smazao celu. Ali to neću praktikovati često, ništa što stoji mesecima na polici u prodavnici ne može biti bez konzervansa i aditiva. Sa mesom se počinje isključivo sa punih šest meseci. Čuvajte jetru i bubrege vaših lepotana, to što hoće da klopaju sve ne znači da je sve zdravo za njih. Pozdrav
moja beba ima 3 ipo mjeseca uvela sam joj Moja Kravica,jer da dojim nenam,uvece griz ili keks,kasicu od jabuke,pirinca,sargarepe,sokice,kuvam joj krompir,sargarepu,kafriol,brokoli. Bananu i Krusku joj jos nisam davala kazu da su teske za svariti ali i to cu u brzo u sve joj dodajem malo mlijeka da bi bilo kasasto i ne miksam joj nego prstim viljuskom. dajem joj i kupovne kasice cisto po nekad da osjeti i taj ukus jer ako negdje odem da mogu da joj dam ako nisam u mogucnosti da joj spremam,dala sam joj i puding od vanile :-). Ubrzo cu joj i poparu,tikvicu,blitvu spanac,pa i supicu al bez mesa samo onu masnocu da joj dodam sa slanim kasicama. Da nema neko neku dobru kasicu da predlozi ? :-)
Ti nisi devojko zeno tacna.nema komentara za ovo
a sta ako je zena htela da napise 8.5 meseci pa promasila tipku?
jadna beba...
Ja mislim da se ova gospođa šali! Mislim...nadam se da je šala u pitanju
Beba od 3.5 meseci!?!?
A kad si onda pocela sa uvodjenjem cvrste hrane🤔,u porodilistu?!
To sve jede beba od 3,5 meseca ??? Uzas.
Jovana, beba ti je mnogo mala za čvrstu hranu. Trebaš joj davati dohranu ako nemaš mleka, pa sa puna četiri meseca uvoditi prvo žitarice, pa povrće, pa voće. I to sve polako, jedan obrok dnevno, oko 150gr. Kakav puding, masnoća iz supe i popara, nemoj to da radiš, ko sestra ti kažem, misli na zdravlje svoje bebe.
Ja mislim da si prenaglila sa svom tom hranom. Beba od 3ipo meseca treba da bude oskljucivo na mleku, bilo majcino ili ad. Najbolje ti je da se posavetujes sa pedijatrom i da vidis sta ce da ti kaze pa tek onda da dajes sve to. To ti je moj savet. Mi smo sve po preporuci pedijatra. Pirinacna kasica sa punih 4, sa punih 5 voce i povrce, sada sa punih sest meso. Ja joj spremam sve kasice, bas kad nismo kod kuce dam joj kupovnu.
Ja sam svojoj devojcici pocela da dajem kasice sa 3 meseca pravila sam sama uvek i od prvog momenta je prihvatila kasice nije ih mrljala jela ih je sa apetitom ... sada ima 3 ipo godine i jede sve od povrca i voca ... nikad nisam slusala savete drugih iskljucivo sam slusala sebe i to bih preporucila svim majkama da slusaju samo svoje osecaje i da nemaju cega da se plase po pitanju ishrane deteta ... ocekujem drugo dete za 3 meseca i vec se radujem tom spremanju hrane za novu bebu
Hrana za bebe se svakako ne priprema i sigurno ne nudi "po osecaju"!!!
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Pročitajte kada se jagode uvode u ishranu i na šta treba da obratite pažnju... »
Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »