Komentari za tekst "Kako da sačuvate brak kad dođe beba?"

Komentara
50
Ostavite komentar
E ovako.. Svakom muskarcu bi preporucio da procita ove komentare pre braka. Da shvati u kakvu "svinju" ce se pretvoriti kasnije. Koliko vidim muskarci su za vas nesto najgore na svetu. Ja sam ozenjen, cekamo dete i uprkos mom razumevanju hormona i svega ostalog moja draga zena(koja menja raspolozenje iz sata u sat) svaki put svaku nasu svadju, recenicu ma bilo sta sto se desi uredno prenese svojoj mami. Naravno mm je vestica(standard koliko vidim) a njeni su pravi andjeli koji imaju svako pravo da se umesaju u nas zivot zarad njenog dobra.Tu su i ucene tipa ako nece biti ovako ja cu da odem kod mojih. S moje strane trudim se da joj se nadjem koliko mogu. S posla pravo kuci(nema drugara, sporta, ma bilo cega) i oko nje ali nije mi tesko samo ta vasa ogorcenost na muskarce mi nije jasna nikako. Nekada su zene brinule o deci bez ikakvog gundjanja i nije im bilo tesko. Ne kazem da muz ne treba da pomaze ali imam utisak da su zene nekako postale.. razmazene princezice.
Osmi mesec sam trudnoce prema muzu sam perfektna. Nismo se nijednom posvadjali u trudnoci, bas suprotno, volimo se vise nego ikad. I mene rade hormoni ali mu ne gundjam kad ode sa drugovima Ili kad se zadrzi. Prema njemu osecam nenormalnu privrzenost I uopste ne " koristim situaciju ". Nisu sve zene iste I nemojte generalizovati, vec preispitajte svoj izbor.
Čekaj da se porodis
Kad sam ostala prvi put trudna mama mm je rekla netreba vam jos dete a kad se devojcica rodila pocela da se mesa u sve tako da sam pokupila stvari ibotisla sa bebom posle 7 dana doso mm po mene i bilo je bolje kad je dosla druga beba na svet i to je sada 11 dan mm je ljen brezvoljan i brine se samo za pare sebe i svoj poso ja premorena sa bebom i cerkicom i vise neznam sta da radim
Ja sam se razvela od bivseg muza s kojim imam 3 godisnju devojcicu kada je ona bila mala... mislim da mi je najveca greska bila upravo to sto govore ove zene ovde a to je pogresan izbor partnera ! Bio je relativno dobar i normalan prva tri meseca a nakon toga stvorio mi je pakao od zivota ... Trenutno cekam drugo dete sa osobom koju poznajem 11 godina moja ljubav iz skolskih dana koji voli i cuva moju devojcicu bolje nego njen otac koji je ni ne vidja ... ako izuzmemo to da ju je njena rodjena baba njegova majka videla 20 tak puta za 3 godine cak je i govorila da mozda nije njegovo i ako je znala da jeste ... a majka mog sadasnjeg muza za godinu ipo dana 23568 puta i zove je svojom unukom ... Nikad nije kasno da nadjete nekoga ko ce voleti vas i vase dete i ko ce brinuti o vama kao o necemu naj dragocenijem ....
moj suprug je stalno umoran. jeste da je 10 dana bio na odmoru kada smo ja i bebac izasli iz bolnice, ali posle toga se sve promenilo. dolazi kasno, umoran je, legne u krevet i odmah se uspava. a zna da nadje mi nadje manu u cuvanju bebca.
Buduce mame ne bi trebale da cutaju ove komentare. Problem je u pogresnom izboru partnera i nedostatku ljubavi, a ne u dolasku bebe na svet. Da, tesko je prvih 2 meseca, ali uz zajednicku podrsku i ljubav to bude najtezi i najlepsi period. Moj muz ustaje nocu, kako bi se ja odmorila i imala snage da izdrzim dan sa bebcom. Delimo sve poslove i obaveze i ne prodjemo u kuci jedno pored drugog da se ne zagrlimo, poljubimo ili bar dotaknemo. Volimo se i tu ljubav prenosimo na bebca. I da kuca blista, rucak je spreman, hleb ispecen, ja sam sredjena.....kad im
Ne mogu da verujem da su skoro svi negativni komentari ovde. Ima li nekoga ko je ok nekon dolaska bebe ili ostajanja u drugom stanju? Ljudi pa vi se niste nikad ni voleli. Ostale ste trudne izgleda protiv volje svojih muzeva. Moj suprug i ja smo 13 godina zajedno,a konacno cekamo bebe nakon nekoliko hodina borbe sa sterilitetom. Odnos nam je sve lepsi i lepsi. Pre trudnoce nam je svaka godisnjica bila kao nov pocetak veze,imam utisak da su nas problemi ojacali i da se svake godine sve vise volimo. Jedva cekamo da dodju bebe,on mozda i vise od mene. Vec prica o ustajanju nocu,menjanu pelena i svim radostima koje dete nosi. Sledeci put razmislite da li uopste treba da budete u vezi sa tim muskarcem,nemojte trcati da se udajete i radjate decu ako niste na to spremni OBOJE.
Hehe tako je i moj govorio o nocnom ustajanju, eno ga sad spava u drugoj sobi. A nikad ne mozes znati da li si spreman za dete ili ne, dok ne dodje taj trenutak, a opet s druge strane svako dete je prica za sebe. Ja zelim bar jos dvoje dece, pored jednog sto imam i pored takvog muza i svih obaveza na mojim ledjima, al ne i on. A pre bebe sve je bilo savrseno i divno. U svakom slucaju drago mi je da se i dalje volite kao i prvog dana, danas su retki takvi brakovi.
Nije tacno! I moj muz je pricao o.menjanju pelena i ustajanja nocu pa kad je beba stigla nista od toga.
Meni je zao sto mi je prvo iskustvo sa bebom ovakvo jer zelim jos dece ali pored takve "podrske", mislim da se necu usuditi na drugo. Pa zene drage, ne radjamo decu sebi nego valjda i tom muzu..
Ne vredi Bojana, ja sto puta kazem i bude dobro dva dana i onda opet po starom i samo se vrtimo u krug. Bila mu je majka u gostima kad sam se porodila,i kad sam mu rekla da joj kaze da ide kuci jer mi stvara nervozu, samo je rekao da on to ne moze njoj da kaze. I tako sam ja izgubila mleko jer Boze moj,kako mami da se zameri?! Pre neki dan beba place, on lezi i vice me iz druge sobe "Place ti beba". o cemu dalje diskutovati kad je sve jasno. drugo dete ni u ludilu
Almina, za sta se ti boris? On je taj koji treba da se bori za tebe i dete! Pa cak i protiv svojih roditelja ako treba! On je odrasla osoba, i vreme je da napusti roditeljsko gnezdo i da gradi svoju porodicu. Roditelji pricaju: "Mi smo se zrtvovali za svoje dete, sada ono to treba da nam vrati", a to je pogresno. Normalno je po zakonima prirode da to dete, sada vec kao odrasla osoba, prenosi ta ulaganja u svoje dete i da vodi racuna o svom detetu. A tvoja svekrva je jedna isfrustrirana zena, koja nije uspela da odrzi bliskost u svom braku, i sad se "zalepila" za svog sina, koji joj podsvesno zamenjuje muza. Prof. dr Zoran Milivojevic opisuje tu situaciju kao "roditeljski brak", u kom supruznici nakon rodjenja deteta prestaju da odrzavaju intimu izmedju sebe, pa onda vrse "emocionalni incest" nad svojom decom, prejako se vezuju za decu, resavaju probleme umesto njih i ne daju im da se osamostale, da bi onda, kad deca odu iz porodicnog gnezda, shvatili da im u zivotu vise nikakvi sadrzaji nisu ostali, potom, da bi popunili prazninu, pocinju da se mesaju u nove porodice svoje dece, i tako nastaju mamini sinovi. Mislim da neces uspeti da svog muza "odlepis" od njegove majke. Sta ces da uradis, to je tvoja stvar, ali moj savet ti je da samo razmislis o tome sta bi realno izgubila ako izadjes iz tog "trougla". To je moj savet za sve zene koji su se nasle u ovakvoj situaciji. Mozete da odete, mozete da ostanete, izbor je samo vas. Sta god da odlucite, verujte u sebe! Sve najbolje vam zelim!
zeno,spakuj svoje stvari i detetove,reci mu da bira ili on i keva ili vas troje.. trgni se i trgni njega... ovako ces poludeti
Sve isto, kao da sam ja pisala. Majka od muza mi je kad sam ostala trudna rekla da mi kao dijete sad ne treba, a kad sam rodila ona kao prsti od srece. Da bi me uvijek vrijedjala kad smo same nas dvije i naravno ja luda uvijek joj cutim, necu da se svadjam sa njom, ali sve muzu kazem sta mi govori njegova mama, i na kraju da ona neki dan kaze kako ja njenog sina okrecem od nje i da ja sve lazem, i jos ona meni kaze da je ona sef moje bebe i da se ona pita za moju bebu, jer ja nemam majcinski osjecaj, i toliko me ponizava i vrijedja a moj muz naravno stane na njenu stranu i meni kaze ako mi se ne svidjaju pravila njegove mame da se pokupim i idem. Ali samo kazem ima Boga, neka svakom vrati onako kako je zasluzio. Ja se borim da sacuvam brak ali do kad cu moci da trpim sve to, e to ne znam.
Isto je sve kod nas! Svu sam obavezu oko bebe ja preuzela bilo nocu bilo danju, al zato sto se tice npr kuvanja i pranja sudova, tu on preuzima ulogu, mada mi je trebalo za to vremena i taktike, al s obzirom da voli kuvanje, eto mu nek izvoli.
Isto je sve kod nas! Svu sam obavezu oko bebe ja preuzela bilo nocu bilo danju, al zato sto se tice npr kuvanja i pranja sudova, tu on preuzima ulogu, mada mi je trebalo za to vremena i taktike, al s obzirom da voli kuvanje, eto mu nek izvoli.
I ja sam od onih razocaranih nazalost. On radi, dodje sa posla ruca i legne, prodje pored bebe i ni ne pogleda je. Nocu se okrene na drugu stranu jer mu smeta svetlo u sobi. Ostavio nas je same sa bebinih nepunih dva meseca i otisao na poslovni put pet dana(a mogao je da ga odlozi).Dok mu ja ne kazem da nesto uradi,sam ne bi nema sanse. A hoce jos dece?! Nema sanse
O Boze :( bas mi je zao sto ste u takvoj situaciji ali mislim da ćutanjem ništa ne postizete. Ja sam takva ako treva ponavljacu, svadjacu se, inatiti ma neki nacin ali ce shvatiti sa ti je potreban.
Moj muz - sve pohvale! Od devetog meseca trudnoce preuzeo je na sebe sve kucne poslove, dok ja nisam stala na noge. Sad delimo kucne poslove, a sto se bebe tice, radi sve isto sto i ja, osim dojenja. Sto se braka tice, nista se nije promenilo, osim sto smo cesto umorni, ali tad zaspimo zagrljeni.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Pročitajte kada se jagode uvode u ishranu i na šta treba da obratite pažnju... »
Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »