Komentari za tekst "Ovo bebac nikako ne treba da jede"

Komentara
30
Ostavite komentar
Ali mislim da niko nije bio u situaciji da deda unuci od 13 meseci ponudi burek za dorucak da je pobogu ne odvaja od nas. I jos da se cude sto sam odbila da joj dam tako "zdrav zalogaj".
Ne znam vise sta je ispravno a sta ne. U bebi kasicama slanim ima dodatak kuhinjske soli pise lepo i to na svim izuzev HIP, na slatkim ima dodatak secera opet na svim izuzev HIP, u Milupi takodje, a to su sve kao bebi kasice. Ono sto spremimo same svojim bebama je najbolje. Lično smatram da je dojenje UBEDLJIVO najvaznije za jednu bebu do godinu dana, a ostale namirnice polako uvoditi da bi dete jelo isto sto i mi. Ne razumem zašto pojedine majke vole da osudjuju one koje ne rade kako je "propisano". Svi smo mi razliciti i ne vidim razlog za osudom nekoga ko ne misli kao vi. Nista ali bas nista sto danas jedemo nije zdravo i pouzdano tako da uživajte u zivotu dok se jednom svi ne porazboljevamo od hrane koju jedemo
Bravo,istog smo misljenja!
Svaka majka radi onako kako misli da je najbolje za bebu.Pa nece mu valjda dati nesto da bi mu naskodila.Ni doktori se ne mogu dogovoriti sta je najbolje za bebu.Nemaju ista misljenja,svakome je iskustvo drugacije.Mene je moja majka odranila na kravljem mleku od moje dve nedelje starosti,dok ja sve po ps-u radim.Bezveze se kosite u raspravama i bez potrebe su svi ti komentari....
Moj bebac sada ima 16 meseci I jede sve. Kravlje mleko smo uveli sa 8 meseci u dogovoru sa nutricionistom. Ne svidja mi se osudjivanje majki koje daju kravlje mleko deci, jer ja npr imam prijatelje koji su detetu do trece godine davali formulu I, naravno, dete sada nece da okusi mleko ako nije cokoladno ili zasladjeno. Tako da, ima tu uvek I dobra I losa strana. Mame, same cete videti sta vasem detetu odgovara I kada mu treba sta uvoditi. Ja sam se najvise vodila njegovim reakcijama I kao rezultat imam bebu koja voli I voce I povrce, pa cak I kisele krastavce :-)
Kad su bebe u pitanju svako nudi savet,bio roditelj ili ne.Tako sam dozivela milion puta napade da malo posolim,te malo zasecerim...pa ona cuvena:"Hajde ti jedi to bljutavo!".Halo...molim babe,dede i sve druge drage ljude da gledaju svoja posla,a ja cu se nekako snaci...Godine prolaze,sve se menja,nista nije isto od pre 10 godina,a kamoli 20 i 30. Tako da kako su moja mama i baba nije u svakom slucaju dobro,bar se sa godinama nije tako pokazalo.Mislim da je najbolje da se nadjemo na pola puta ;)
Moj bebac ima 13 meseci. Od slatkisa je probao jedino plazmu. Sve slatke kasice mu spremam sama od voca, sokice isto. Slane sam par puta kupila. Drugarice me cesto pitaju kako mi nije zao da mu ne dam Barnija ili Cokolino. Nije mi zao, jer nicega korisnog za njegov razvoj tu nema. Ne kazem da nikada to nece probati, ali dok mogu da uticem na to da se hrani koliko toliko zdravo, a moci cu jos dugo, on ce se zdravo i hraniti. Ne osudjujem druge mame koje drugacije razmisljaju, svako vaspitava dete kako zna i ume, ali i one su sigurno svesne da je voce ipak najbolji izbor.
Moj bebac ima 6m i voli da rucka sve. Obozava dvotrecinsko kravlje mleko,a pije ga od kad smo u NAN1 kesici nasli plastiku. Bolje je od tih koncentrata i ja sam na njemu odrasla. Pirinac i sargarepu pljuje i nece da jede. Pasiram mu junece meso,dzigericu i to obozava. Griz,bananu,mandarinu,jabuke ,sve to jede u malim kolicinama i ja mu ne branim. Majke hranite svoju decu onako kako su nas nase majke hranile. poz za majke i bebe
Hvala na podrsci i ako je malo njih koje tako razmisljaju.
Bravo Jovana! Druge majke ne razmisljaju tako vec se prave pametne i osudjuju majke koje kazu da recimo daju kravlje mleko umesto ad itd. I ja sam na istom tom mleku odrasla i apsolutno mi nista ne fali. Nikada u zivotu nisam imala nista vise od obicnog gripa. I sada imam cerkicu zivu i zdravu.
Zivimo na selu i jede sve domace,dzigericu je jeo upravo sa noza skinutu. Doktor je na kontroli poslednjoj rekao da je kao jelen i da ga ne dovodim bez potrebe jer je dete zdravo. Mnoge majke daju deci i pasulj sa 3 meseca kada nemaju sta drugo. Alo majke sta ce one zene koje nemaju pare da deci da kupuju adaptirano mleko ? Ne moja beba ne sisa na zalost,ali opet sam trudna i nadam se da ce druga beba sisati.
Dzigerica je danas najgore meso iz razloga sto svi antibiotici koji se daju zivotinjama se koncentrisu u njoj.
Teoretski, ona je veoma zdrava, ali danas, nazalost, ne.
Jedino ako kupujete organsko ili od nekoga sa sela.
Moj sin je vec sa 6meseci jeo jaja i crveno meso,dzigericu itd. Zbog gvozdja.Ali ne vidim prepreku da jedno dete moze zato sto mora a ovo sto ne mora njemu steti. Ja dajem deci sve.Sa vec 7 meseci su jeli sve.Voce,povrce,meso jaja.I u pravu si. Treba da hranimo decu kao sto su nase mame i bake,a ne da gledamo po knjigama.
Da li dete sisa htedoh da napisem :)
nama je pedijatar rekao da joj dzigericu uvedem sto kasnije ,ima mnogo drugih namirnica u kohima ima dosta gvozdja ,jer funkcija jetre je da svarenu hranu iz creva dalje preradjuje,ona pretvara otrovno u ne otrovno,konkretno mi je navela primer kofein i duvanski dim,itd da ne duzim .
I meni je doktorka rekla da bebi uvedem pilecu dzigericu (6m) ali ja necu jos, smatram da je rano... Imam drugarice koje imaju bebe uzrasta kao moja beba i svakoj je doktorka drugacije rekla... Mozda zavisi od toga da li dete doji, moja beba je na dohrani.. sta znam, ali uglavnom razlicito pricaju
Detetu od 6.meseci kravlje mleko i dzigericu?
Bez komentara sam.
Kazu pedijatri "prvo slano dajite bebi rizinu kasu, moze sa adaptiranim mlekom se pomesati" Adaptirano mleko je slatko,ne kazem da treba soliti bebi hranu ali bukvalno mrvica soli i zbog joda i zbog kuvanja namirnica ne verujem da bi naskodila bebi. I naravno ja bebi ne kupujem.gotovu rizu nego skuvam i sve ostalo. . .
Zasto ne valja kravlje mleko??? Ja sam na njega odrasla.Ne razumem
Svi smo mi odrasli na domace kravlje mleko ili kupovno. Pa verujem da ste i vi. Meni i mom bratu i sestri nista ne fali.Bilo bi lose ako bebi smeta.Ali ako ne smeta ne vidim nikakvih prepreka.Zdravije je to domace nego ta hemija.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Pročitajte kada se jagode uvode u ishranu i na šta treba da obratite pažnju... »
Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »
Jaja su lako kvarljive namirnice te je neophodno voditi računa o nabavci, pripremi i konzumiranju »
Roštilj i dobra salata su sjajna i neodvojiva kombinacija »