Komentari za tekst "Zašto beba treba da jede jabuke?"

Komentara
22
Ostavite komentar
Da li bebi sa punih 6 meseci mora da se bari jabuka ili smem da mu dajem jabuku koju sam ''obradila'' kroz sokovnik?
Bebi dajem jabuku od 5. meseca, kuvanu i pečenu i sveže cedjenu. 7 dana u nedelji. Voli da je pojede , ali uvek mešanu s nečim. Kažu- termička obrada je dobra zbog lakšeg varenja. A kad cedimo jabuku, ne skidamo koru- tako da lepo vari a í dobija vitamine.
iznenadila sam se kad sam videla da u juvitana kasici od kajsije i jabuke ima secer, limunska kiselina a koliko znam limun ne sme do prve godine a tek secer koliko ne valja za bebe.. dobila sam te kasice ali se nisam usudila da dam bebi.. kakva su vasa iskustva sa kupovnim kasicama? ja za sada spremam domace bebi..
kakve kupovne kašice od jabuka, bar jabuka imaš domaćih i neprskanih, naročito ako imaš nekog na selu da ti da ili da kupiš.
Iskreno ja dajem kad joj kupe, licno vise volim ukus hippovih kasica prirodniji su nego juvitanine nekako su mi bljaks ali mala jede sve hvala bogu,ima 7 meseci i 2 zubica dole i nista joj ne smetaju te kasice. :D
Dijana nista nisi pogresno rekla. Ne znam zasto su stavili minise...
Od mene minus jer limunska kiselina nema veze sa limunom tj. ne dobija se iz limuna.
naravno da cu ja dati bebi kupovne kasice kad nisam u mogucnosti da spremam, npr dok putujemo ili slicno, ali hocu prvo domace da uvedem jer znam dosta situacija gde bebe kad probaju kupovne nece posle pravljene ili moze biti i obrnuto, da su zdravije pravljene jesu ali nemam nista ni protiv kupovnih.
Danas je sve preterivanje. Svi smo jeli te kasice i evo nas, bez zdravstvenih problema i u tridesetima...
ne razumem zasto minusi?? pa sta sam pogresno rekla, napisite da znam..
isto,dobila sam ih pa ih sama pojela.mi tek pocinjemo da ruckamo pa bolje da pocnemo sa domacim kasicama.sto kaze drugarica:ima kad ce jesti slatkise,ne mora sad.
sve za bebe je sa jabukama,a moj bebi alergican (od tate nasledio).u svakom obliku smo probali (barena,cedjena,kuvana,sok od barenja)uvek ga uhvate grcevi.a sve drugo ruca bez problema cak i hranu koja uopste nije za bebe (nazalost uvek se nadje neko pametan da mu da cokoladu i slicno dok ne pazim :(
Mom malom nepase neobradena jabuka objede se dok kuhana moze u svakom pogledu.
Gubili se negubili sastojci kuhanjem moramo davat djeci kako im pase i kako vole.
Moja beba jede jabuku od 4.meseca a sad ima 6. Jede sa bananom i kajsijom i bas voli.
moj bebac ima 8 meseci ,nije hteo ni kuvanu ni pecenu ,ni jabuku a ni krusku ,ali dobro opranu ,bez kore je izrendam i napravim mu obrok ,to vec hoce :-)
I?! Gde je odgovor na pitanje: Zasto beba treba da jede jabuke?!
Paaaaaaa, odgovor Vam je odmah u 2 rečenici teksta: "Jabuka na dan i doktor nije potreban"! ✌
Haha,baš to :D
Kao prehrambeni tehnolog mogu samo reći jednu stvar. Kuvanjem/barenjem ili bilo kojom vrstim termičke obrade se uništi najveći deo korisnih sastojaka iz bilo kog voća i povrća pa tako i jabuke. Za bebe je idealno izblendirati ili napraviti sok u sokovniku za hladno cedjenje voća
Upravo takav savet sam dobila od pedijatra i bebi dajem sok od svežih jabuka koji on obožava da pije iz čaše. A kada se stavi krupnihe sito u sokovnik onda se dobije kaša koju takodje voli
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »
U prazničnim danima, mnoge bebice će prvi put probati hranu sa roštilja. Pročitajte zanimljive recepte i savete kako da im pripremite ukusan prvomajski obrok »
Roštilj i dobra salata su sjajna i neodvojiva kombinacija »
Oporavak traje od četiri do šest sedmica »