Komentari za tekst "Najčešće zablude očeva"

Komentara
11
Ostavite komentar
Mi oko 80% stvari podjednako radimo po kuci, ostalo je podeljeno tipa zakucavanje eksera ili peglanje, u svemu imamo podjednako pravo glasa sto cesto dovodi do konflikta, ali se ti konflikti uglavnom zavrse smehom. Mislim da je vazno upoznati se pre stupanja u brak, mi smo ziveli zajedno pre vencanja i posle smo znali sta da ocekujemo jedni od drugih, nije bilo razocarenja. Ni ovako nije lako, ali skidam kapu zenama koje toliko toga odrade same....
Zbog ovog pod 6. mi nekad dodje da se roknem. Niko me ni ne tera ni ne juri. Ali, ne moze to....ludo!
ja sam imala veliku srecu onda da nadjem muskarca koji me razume i koji mi pomaze u svemu ... koji kad zaspim u dnevnoj sobi igra sa detetom sve dokle god se ja ne probudim... koji radi ceo dan ali mi milion puta kaze da ne spremam veceru nego ce on kad dodje s posla ... kom nije tesko da sa mnom prostire ves jer zeli da pricamo dok prostirem ves koji opere sudove kada mu ni ne trazim ... i uvek me razume kada mu kazem da mi je tesko ili da sam umorna s tim sto je specificna njegova narav da nikad ne govori ono sto ne misli niti patetise samim tim znam da me stvarno razume mnogo vise nego sto muz razume zenu
da nemamo istog muza ;-)
Za sve ovo su krive ZENE. Niko drugi. Muskarci uvek rade ono sto im se moze. A ovakvo ponasanje je samo dokaz nepostovanja. Meni muz ne dozvoljava da jurcam na 500 strana, jer me voli i zeli u svemu da mi pomogne. Muz koji nema oci da vidi da i zena treba da odspava, da popije kafu u miru, da se okupa, dotera... Njega zena ni ne interesuje. I ovo je ziva istina, koliko god bila bolna za vecinu. Sto ranije to shvatite, ranije ce poceti da vas postuju.
Ima i toga, ali sa takvima se ni ne muvas, a kamoli da se udas ili radjas decu :)
Naravno,ali tu je i kućno vaspitanje. Jer ako nije iz doma gde je naučio da treba da sanja za sobom, i svima pomaže džaba sve.
Bas je tako! Ja sam se dugo ljutila na mog muza zbog te nepravde, a on me je optuzivao da sam nezahvalna, jer drugi muzevi ne rade ni toliko! I posle kratkog istrazivanja utvrdila sam da je on u pravu, ne mislim na to da sam nezahvalna, nego da ogroman broj muzeva ne radi ni toliko. To je porazavajuce! Zato svoju cerku ucim od malena da ce celog zivota morati da radi za svima po kuci, ima 4 god. i teram je da zajedno slazemo ves, ribamo patike, skuplja igracke za bratom... Nadam se da ce je posluziti sreca, ali s obzirom da zivimo na Balkanu gde su duboko ukorenjeni odnosi iz kamenog doba, nadam se da ce joj biti lakse ako u brak udje sa radim navikama :) grozno ali realno, zar ne? Naravno i sina ucim i uci cu da radi sve po kuci kao cerku, pa se nadam da cu time usreciti neku snajku :)
Naprotiv, mene je majka ucila da ne radim nista, osim ono sto treba meni. Od kada sam pocela da zivim sa muzem ja sam mu i rekla da od mene ne ocekuje da mu budem kucna pomocnica, i ako mu to treba neka zaradi i neka je plati, ili neka sam vodi racuna o svojim stvarima. Da ako smatra da treba noge da mu perem - ne treba da zapocinjemo zajednicki zivot. I bila sam itekako ozbiljna, jer na sta bi to licilo? Osecala bih se kao sluzavka i bila bih nesrecna. A takva mu necu biti nikakva zena. Ja moram biti srecna i ispunjena, mazena i pazena, i onda cu mu kao takva biti najbolja! Dete je zajednicko, sto znaci da mu se posvecujemo jednako. I samo cu vam reci da vec 9 godina to funkcionise kao u raju! Leptirici u stomaku su i dalje tu, svi misle da smo od juce zajedno.
Živa istina. Ma grozni su.
kako god da obrnes,ovako je kako je napisano
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Svaki porođaj je priča za sebe i predstavlja posebno iskustvo za svaku majku »
Bolne bradavice, grebkanje, nespavanje, napadi gladi, konstanta žeđ su samo neki... »
Dečija koža je osetljiva, štitite je kremom za sunce i tokom prolećih dana »
Predstavljamo vam osam narodnih lekova za umirenje kašlja i izbacivanje šlajma »