Komentari za tekst "Trudnice, ove namirnice izbegavajte!"

Komentara
12
Ostavite komentar
pa sto da jedemo? i voce i povrce je prskano i tu se treba paziti a osnovne namirnice ne konzumirati? nista bez vodu...koja takodje nije ispravna :)
Drage mame ja sam u trudnoci zivela na sirovoj hrani np. mrkva rotkvicama to sam gutala non stop i puno kisele vode meso nisam ni okusila prakticno prezivela na vocu i povrcu jer sam jako povracala i lezala primala infuziju ukuno sam dobila sedam kila i rodila devojcicu koja je sad sesti mesec i sve bi da jede pije stalno je gladna mnogo je smesna kad joj dam da proba ona je ptesrecna .Zato voce povrce je odlicna kombinacija sem sto mama nema snage alibeba ima lep ten .Iskreno dve iste trudnoce sam imala jednostavno tako mi
organizam reaguje i svima preporucujem puno voca i povrca.
moj najveci problem je meso ! i dzigerica.
doktorica kaze da je najbolje da svako jutro pojesti komad vel. slonovog uha junetine ili dzigerice.
a ja sam na Vi sa mesom.
kuvano i nekako ali sve ostalo, teze :-(
Ja sam cula nikako dzigericu. Izaziva pobacaj i anomalije zbog previsokog procenta A vitamina
Trudnice,pijte dosta voda,ja sam jela tunjevinu Rio Mare dosta u trudnoći za dorucak i dva jaja na oko,to sam obozavala dok sam bila trudna,moja cerka je zdrava i srecna beba,sada ima 6 meseci,pozdrav i uživajte u trudnoći,ja jesam.
Ja se iskreno drzim dalje samo od sirovih mesa i mlecnih ne pasterizovanih proizvoda i jaja.Takodje i Kofeina Alkohola i Duvana.Sto se slanosti i zacina tice ja moram da jedem jer mi je pritisak inace nizak 90/58/86 a kamoli sada u ovom stanju.
Ja sam u 8 Nedelji i gadi mi se sva hrana,mogu samo kuvano povrce da jedem i kisele salate.Ali gledam da unosim to sto mi organizam trazi a ne po babskim pricama :-) I iskreno bolje je da se time ne opterecujete previse.😊
ja sam u 9 mjesecu trudnoce
Posto sam od pocetka imala problem sa niskim hemoglobinom preporucila bih vam recept koji je meni jako pomogao
svako jutro pila sam domace zumance preliveno kupinovim vinom,sve to u casici od rakije.
Tako da u mom slucaju,jaja i vino su se pokazali kao izvrsna kombinacija :)
To je dosta rizicno sa Jajima s obzirom da su odlican izvor Salmonela.Ne kuvana i ne przena ne preporucujem nikome.To pricam jer sam medicinsko osoblje.Za Hemoglobin je dobra Cvekla npr.i uopsteno je dobra za krvnu sliku i mame i bebe 😊
Takodje treba izbegavati previse zasoljenu i zacinjenu hranu i cajeve koji imaju etericna ulja, kecap, senf, majonez - to nista nije dobro!
Од срца захваљујем на овим корисним саветима, поготову што се у нашем народи
"по традицији" преносе свакојаке не-истине о исхранио у трудноћи! Један од "најбољих" ми је да: "Жена у трудноћи једе за двоје", управао супротно ономе чему нас ви саветујете !!!
Хвала вам !!! :)
Potpuno ste u pravu! Mene su "bombardovali" komentarima da sam premrsava, da treba da jedem za troje (nosila sam blizance), da cu se prerano poroditi jer su mi deca gladna, da ce ostati mali... Uprkos svemu tome, rodila sam veliku, zdravu decu. I dalje (na zgrazanje mudraca) jedem umereno i raznovrsno: imam dovoljno mleka za oboje, a oni napreduju besprekorno. Zato jedite sta vam se jede, ali se naterajte da svakog dana pojedete ponesto iz svake grupe namirnica. I, eto vama uskoro vasih zdravih smejalica!!! :-)
Pridrzavam se svega navedenog,ovo je moje prvo dete ,i njeno zdravlje mi je najbitnije.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Pročitajte kada se jagode uvode u ishranu i na šta treba da obratite pažnju... »
Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »
Farbaju se za Veliki petak i često danima krase trpezu »