Komentari za tekst "Kako precizno izračunati termin porođaja?"

Komentara
8
Ostavite komentar
Sto me nerviraju sa tim prvim danom poslednje m. Svi pitaju kad je bilo ali niko ne pita kakvo je bilo a znamo dobro da postoje "lazne menstruacije". Pa kada im postavis pitanje "kako je moguce da sam ostala trudna na dan kada sam dobila menzis" odgovor je nemoj se opterecivati...zna li neko to da objasni, ima li neko ko se razume i voljan je da mi odgovori na pitanja?
Niste tada ostali trudni, nego odprilike dve nedelje kasnije (naravno, zavisi od zene do zene, ali kazem odprilike vam je ovulacija- prosto receno plodni dani 14.dan ciklusa. Ali dr.vode trudnocu od prvog dana poslednje menstruacije, mada kako raste trudnoca, vode po velicini ploda. Ali bukvalno do poslednjeg dana trudnoce ce vas pitati jedno te isto pitanje "prvi dan poslednje menstruacije".
Ne vidim razlog za minuse a da pritom niko od vas nema odgovor na moje veoma jasno postavljeno pitanje :) Skroz opravdano ;)
Sa prvim detetom sam se porodila tacno toga dana kada je i bio ocekivani termin porodjaja, a sa drugim sedam dana pre termina. Kod samo 5% zena termin porodjaja se tacno izracuna. Sve zavisi od toga kog dana ciklusa je ovulacija, koliko traje cikus ali u od drugih faktora.
ma kakvi,nema prciznog racunanja,beba ce doci bas kad njoj odgovara☺
A zar nema neke veze koliko vam traje ciklus? Ja sam se sa prvom bebom porodila prvi dan 37 nedelje, potpuno prirodno, i imala je 3,600 i 51cm
pa pogresno racunaju. trebalo bi prvi dan zadnje menstruacije + 14 dana
Tacno! I trajanje ciklusa i na koji dan zena dobije(to je u sustini zbog ovulacije, ali ima jos sto sta u vezi toga)! Meni je moja dr iz DZ u dan tako izracunala, iako su mi u Frontu racunali po poslednjij menstruaciji i po njima sam prebacila 7 dana, a ja sam se porodila dan posle u odnosu na termin koji je moja dr izracuna na osnovu vise parametara!
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Pročitajte kada se jagode uvode u ishranu i na šta treba da obratite pažnju... »
Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »
Jaja su lako kvarljive namirnice te je neophodno voditi računa o nabavci, pripremi i konzumiranju »
Roštilj i dobra salata su sjajna i neodvojiva kombinacija »