Komentari za tekst "Da li dojenje utiče na izgled grudi?"

Komentara
28
Ostavite komentar
Ako se o grudima ne vodi racuna, ako se ne mazu, ako se ne nosi odgovarajuci grudnjak ceeeelu terudnocu i nakon nje, splasnuce. Jer grudi se svakako povecavaju jos tokim trudnoce, i ako ne dojite u njima ima mleka, velike su i teske. Vuce ih tezina ka dole. Ja inace imam male grudi pa ih dojenje nije promenilo, lepe i dalje :)
itekako utice.. imala sam jako lijepe grudi, mogu slobodno da kazem da su ljudi prvo nnih primjecivali godinama..hahaha... ne pusim ne pijem alkohol.u trudnoci dobila 9kg i 2.mj nakon porodjaja povratila svoji 51kg. 8 mjeseci kasnije ja sma presrecna sto dojim iz dana u dan
. godinu dana kasnije od mojih grudi ostale su dve vrece.da utice dojenje je jedina istina . da li se kajem? ni sekunde. uzivala sam 8 mjeseci i boze zdravlja uzivacu kad drugo rodim ako bude mlijeka. zaista vodim racuna o svom izgledu, ali da mi grudi budu vaznije od pruzanja najboljeg mom sinu, ne bih ga jos uvijek ni radjala. poz svima
dojenje je mala maca u odnosu na variranje tezine.mami su grudi kao kod tinejdzerke a nas dve dojila,a moje su jos od puberteta opustene. :( ali za to mogu da zahvalim jo-jo dijetama.e sad od dojenja sam mnooogo smrsala ali ne cini mi se da su mi grudi opustenije nego pre.
U jednom trenutku zivota ce mi se grudi i tako i tako objesiti..pa ako ce to biti malo ranije jer sam dojila djecu-nek' se objese,brate..
Za mene je najlepsi Osecaj kad dojim moju bebicu,kada vidim u njen osmeh i znam da je zadovoljna tako da mi je sve jedno kako ce izgledati moje grudi! Zalim zene Koje ne doje zbog izgleda!
Meni je najlepse kada mi dete lepo napreduje, ne place, spava uredno, veselo i zadovoljno dete. A ne dojim. I super nam je :)
Naravno da utice. Izuzetno se retke zene kojima se grudi nisu promenile.
da li od dojenja mogu da nastanu druge promene na grudima,unutrasnje? cvorovi,izrazenije zlezde ili nesto drugo?
trudnoca i nadolazak mleka prvih dana ucine svoje.pa posle dojile ne dojile isto je.evo ja dojim vec pola godine grudi (nakon podoja) su mi
iste kao posle prve nedelje,tj.malko opustenije nego pre trudnoce.
Zasto ne dojiti ako mozemo i imamo mlijeka?
Glupost ,cuj nedoji da se grudi ne objese.Svasta.
postoje vezbe za grudi kao i za vaginu posle porodjaja ,moja mama je doila 4 bebe a grudi ostale solidne nisu "kese"
jos da dodam koliko god godina da ima devojcica /devojka kada rodi postaje zena .
majo ja studiram i cuvam bebu ,sa 25 godina nije devojcica ,izvini molim te ali svi za moju mamu pricaju da je kao da mi je sestra i ponosim se time ,ja sam rodila sa 21 i ne kajem se ni sekunde imam dobrog muza koji mi je podrska u svemu i forsira da ne batalim studije i mogu samo reci da sam i vise nego ponosna na njega i na moju bebu koja za koji dan puni 8 meseci ,i da necu ici kao baka na roditeljski sastanak ;-)
Pa to je to, sa 25 godinica rodi i naravno da je to mlada koza i tkivo. Mi koje smo studirale i ucile nismo mogle da kao deca pravimo decu i logicno da svako doba nosi svoje. Nije ni relevantno da devojcice pricaju o tome,vec zene koje su radjale.
moja keva rodila sa 25 prvo pa je delovalo 4 bebe dojila a grudi i sada kao da joj nije 50 godina ,mozda je i genetika,ja dojim bebu skoro 8 meseci grudi srednje velicine i ne primecujem razliku.
To je primenjivo u 99% slucajeva samo kod onih koje su radjale kao klinke. Kasnije prosto moraju da se opuste, pogotovo kada vam od mleka porastu za jedan do dva broja. Sila Zemljine teze, prosta logika. Mozete da vezbate, ali vezbate samo misic duboko ispod tog masnog tkiva. Koza se opusti, pogotovo ako su vece grudi.
takodje bez obzira da li zena doji ili ne nekima se grudi omlitave i od same trudnoce ,drugarica nije imala kap mleka a grudi uzasne.
ili geni baka isto ,njena majka a i sestra ja sada dojim bebu i ne primecujem razliku pre dojenja i sada nakon 7 ,5 meseci dojenja tako da mislim da sve je u genima .
To je slucajnost, zalomilo joj se tako da je samo imala srece...
Ako "mnoge" žene odbijaju da doje zbog izgleda grudi onda sno nešto opasno zeznuli u toku evolucije ..
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Svaki porođaj je priča za sebe i predstavlja posebno iskustvo za svaku majku »
Bolne bradavice, grebkanje, nespavanje, napadi gladi, konstanta žeđ su samo neki... »
Oporavak traje od četiri do šest sedmica »
Dečija koža je osetljiva, štitite je kremom za sunce i tokom prolećih dana »