Komentari za tekst "Ovako izgleda običan porođaj u Australiji"

Komentara
49
Ostavite komentar
Drage mame, tako nam je kako nam je. Razmišljajte da idete da donesete nov život na svet. Sarađujte,budite smirene i pozitivne i ne može biti problema. U porodilištu ste samo tri dana.
Porodila sam se dva puta, oba puta u Novosadskoj betaniji, oba puta bez ikakve veze. Prvu put svi su bili odvratni, sem jedne sestre koja je bila tu samo prvu noc, pocev od spremacica, sestraa do doktorica. Drugi put, ocekujuci isto to, samo da sto pre odem kuci, na moje veliko iznenadjenje svi su bili divni, ma predivni. Sam pregled, ljubazni doktor, babica, ne mozes se nacuditi kako brinu o tebi i tvojoj bebi pred porodjaj i posle. Tako da sve zavisi u stvari i na koga naidjes.
Ja sam se porodila u Australiji takodje.Zivim u Melbourne i porodila sam se u jednoj od drzavnih bolnica.Moj porodjaj je trajao 26 sati - za to vreme svo vreme su tri puta vrsili pritisak na mene da napustim bolnicu, jer doktori zele da se svakih cetiri sata oslobadja krevet za sledecu porodilju.Nisu mi dali da biram kako cu da se porodim.Dete su vukli forcepsom i na kraju vakumom.Sama sam kupala i presvlacila dete od prvog casa u bolnici.Dorucak nisam dobila jer me niko nije prijavio na listu porodilja.Nije "dzaba"porodjaj ovde kako Sara rece,svakom zaposleniku se kroz nemale poreze odbija znacajna svota za zdravstvo..ali kvalitet usluga varira od bolnice do bolnice.
Sue, svaka cast na iskrenosti i trezvenosti, mudrosti i ljubavi prema svojoj rodnoj zemlji. Retko ko ode ,,preko" i ostane prizeman a da mu zapad ne posisa pamet i usadi sve u superlativu.
Veliki pozdrav
Mislim da odlazak na porodjaj treba da bude pracen samo jednim ocekivanjem-da beba sretno stigne na svet i da zdrava sa zdravom majkom sto pre napusti porodiliste.Strucnost nasih lekara u Srbiji,verovali ili ne je mnogo veca nego u mnogim razvijenim zemljama.Iako rade za daleko manju platu,drze se Hipokratove zakletve.Porodilji koja zna zasto je dosla u porodiliste,zaista nije bitno ni kad je jela ni sta je jela,bese li tu dugme za poziv kraj kreveta ili ne,bazen ili ne..bitno je da primi zdravo dete u narucje.I jos nesto,Australija nikad nije ratovala,niti je bila rusena,sa porezima koje ubire,moze mnogo bolje da sluzi gradjanima.Koliko poreza ste vi drage mame platile drzavi Srbiji na nivou godine?
Pa Sue kako dokazati nasim zenama ovde,jer one to sto procitaju to i veruju,toliko i znaju!Kao i svuda u Svetu i kod nas ima i dobrih i losih i dr.i bolnica!Ne mogu ja na svom dobrom primeru da tvrdim da je u svakoj bolnici dobro,isto tako ne mogu ni nalosem primeru svom da tvrdim da je svuda dobro,Vase iskustvo to i dokazuje,ali kako objasniti!?
Ovako je i meni bilo da prvim piradjaju u swicarsku uzivala sam iako sam imala jake bolove oni su se trudili da me opuste i toliko su pazili na mene nemam reci
"Humana kutak za dojenje" Soping centar Usce!Otvoreno od 10-22h sa sve mame i njihove bebe!Da li je Bebac obavesti zene i majke o tome!?Evo prvog primera dobre stvari u Srbiji!
A kako izgleda obican porodjaj u Srbiji Bebac?!
Znaci,toliko pravite zene u Srbiji tupavim,i glupavim da je to strasno!Servirate pricu koja nema veze sa istinom!Kao sto i kod nas ima losih,malo boljih i boljih bolnica i osoblja,tako i svuda u svetu,zasto stvarate nama zenama u Srbiji nesigurnost i strah da cuvamo decu?Zasto sve lose stvari istaknete a dobre i ne spominjete!Jeste li nekad objavili neku lepu pricu(a ima i to skoro svaka) iz nase Zemlje,zasto nas uporno ponizavate,zasto ne date malo ohrabrenje buducim mamama,hrana u porodilistima ne valja,nema tusa,nema kreveta,nema duseka!Zasto vi kao bebac ne pokrenete akciju da za svaki komentar otvorite budzet za porodilista u Srbiji i donirate,ja bih prva i na vasu adresu poslala postom novac,i milion komentara bi pisala!Svi pljuju svi nas blate,a svi u svoj dzep stavljaju,jeste svesni da ste citani u celom svetu,da po Vama ceo svet ima sanse za zivot samo mi ne!Objavili ste pricu kojommanipulisete zenama gde ih navodite da je svuda u svetu bajno i sjajno samo smo mizaostali!Dajte neku pricu iz Indonezije,i Sirije,dajte,nije sve med i mleko,nije sve ni tome da li u toku porodjaja i nakon porodjaja imas topao tus i tv pored sebe!ISKRENO SE NADAM DA CETE OBJAVITI OVAJ KOMENTAR I BITI MALO REALNIJI!
Ja sam se porodila 4og novembra,u drzavnoj bolnici.Tamo nemas mogucnost tusa,kade i ostalih pogodnosti.Imas da biras prirodno ili carski.A bebca sam dobila kad su odsekli pupcanu vrpcu na 3sekunde i do izlaska iz porodilista ne.Jer navodno zbog svojih 4050gr nije za podoj.Da bi sutradan bio prebacen na Institut za majku i dete u Beogradu zbog konvulzivnih napada i nagnjecene kljucne kosti sa leve strane.Sto je na istitutu ustanovljeno kao greska,jer je nadjem edem sa desne strane.Konacno smo dosli kuci posle 15dana od rodjenja...
Koji mozak je izjavio da dete od 4 kile nije za podoj? Pa, samo ga poslati ponovo u medicinske skole od prve godine sve o njegovom trosku...
Kao da sam ja napisala ovu pricu...moj porodjaj je isto tako protekao s tim sto sam ja pocetkom osmog meseca dosla u Svajcarsku i ovde se porodila, bez epidurala jer ga nisam zelela..niti bilo kakve anestezije.. U vodi nisam izdrzala do kraja jer nisam mogla da udahnem dovoljno vazduha zbog pare koja me je gusila..ali uslovi, osoblje, sve je bilo kao u bajci..muz sve vreme uz mene, isto je presekao pupcanik i asistirao babici 😉..kratak boravak u bolnici i izasli smo kuci...
Glupost. I kod nas su svi ljubazni i stručni, nema neke razlike osim tog porođaja u vodi, koji je po meni glupost, priroda je priroda.
U vodi i jeste najprirodnije, ako ste vec za prirodno. Beba je 9 meseci u vodi. Cista logika.
Sve je divno, samo mi nije jasno po kom osnovu otac preseca pupcanu vrpcu i meri temperaturu. Zar to ne treba da uradi neko strucan? Ako ne doktor, onda bar neki specijalizant.
Ja sam se porodila kod kuce sa trecim detetom,sa babicom i muzem.Bilo je predivno.Malo sam bila u kadi,a kada su kontrak.postale jace,izasla iz vode i rodila bebu klececi.Pupcanik je presecen kad je prestao da pulsira.Nema dreke,ponizavanja od strane boln.osoblja,a sto je najvaznije ni trovanja deteta vakcinama i tzv.vitaminom K
Samo se Vi uzdrzavajte od vit. K, ali onda nemojte da se cudite ako se detetu pojave modrice iznenada, ili slucajno nakon posekotine ili vadjenja krvi nema koagulacije jedno 10 minuta.
Za vakcinu, nemam sta da kazem. Verovatno ste kompetentni da izlecite dete od morbila, pertusisa,tetanusa ili meningitisa. Nije to nista strasno... kasikica sirupa i prodje.
Sve je divno, samo mi nije jasno po kom osnovu otac sece pupcanu vrpcu i meri temperaturu. Zar to ne treba da uradi neko strucan, ako nista onda bar neki specijalizant?
Pre svega cestitam :)
Eto i ja mogu da se pohvalim lepim porodjajem u Vrscu, nikome nista nisam platila a imala fantastican 1. porodjaj i istom takvom se i 2.nadam.
Skrenula bih paznju svim zenama koje ostavljaju komentare da ih pisu znajuci da ih citaju trudnice koje su svakako zabrinute kako ce to proci...
Izvinjavam se ovima iz raznih vila ali u Vrscu je sve ok, cisto i uglavnom novo! A to sto mi je u porodilistu jedino vazno bilo da mi je beba ok ne znaci da sam iz supe nego da sam valjda normalna i pre svega majka. Tv mi nije prosao kroz glavu a bila sam 6 dana u bolnici, hrana uobicajena a kome se ne svidja neka mu donesu bolju od kuce i opet dobro. Nesto se ne secam da je ikad i bilo bolje... A nije bilo toliko kukanja. Ako si vec iz tolikog luksuza onda lepo idi i porodi se u luksuz sta ces u drzavnoj bolnici drzave koja stoji na staklenim nozicama. Vec je pocelo da me nervira to kukanje na sve strane, izbor svakako postoji pa birajte.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Pročitajte kada se jagode uvode u ishranu i na šta treba da obratite pažnju... »
Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »