Komentari za tekst "Majka hrabrost u borbi za bolji tretman porodilja"

Komentara
12
Ostavite komentar
Bojim se i poceti pisati,ne znam sta bih rekla,osim da ste sve u pravu i da se nudim da pomognem ako je to ikako moguce.
Hvala Bogu ja sam super prosla, prema meni su svi bili divni.
loš tretman u bolnici je klasična priča,ništa novo.Dva puta sam prebrodila isto,ćutiš zbog sebe i bebe a tretiraju te krajnje nehumano. Ja netražim da me dvore i neguju ali bar ljudski da se ponašaju,to je ono osnovno,bar ja tako mislim.Možda to ide sa godinama staža ali onda bolnica treba da pravi češće neke zamene osoblja ili slično. Sramota je da se godinama ćuti o tome.
Pa da, kad bi nekoliko najbezobraznijih popilo otkaz ostale bi se udidile. I ovako previše obrazovanih ljudi čuči na birou, bar nije nestašica radne snage.
ja sam imala vezu a preplakala sam svoj boravak u porodilištu...
Koja glupost,kakva, bre anketa? Da se malo zamulja voda i nikom nista. Sta,kao ne znaju u Ministarstvu zdravlja kako je u porodilistima? Jel to Ministarstvo na Mesecu? Inspekcija, krivicne prijave, otkazi i stroga kontrola, i to ODMAH, kako niti jedna zena vise ne bi trpela nehumani tretman.Ionako je dovoljno vremena protraceno, SVI VEC SVE ZNAJU.
Smatram da bi majke trebale anketu da urade dalje od ustanove posto ko zna da li ce uopste ta losa iskustva i kritike stici tamo gde treba. Kod nas i vazniji dokumenti gube trag, a ne anketa. Drage majke, pisite javno, da se vec jednom koruptivci isteraju. Hrabro napred.
Svaka cast na hrabrosti i zelji da se pokusa nesto promeniti u nasim porodilistima.I majka i beba zasluzuju neizmernu paznju i 100%-nu pomoc kako od sestara i babica tako i od doktora.Samo napred,drzim vam svima palceve.
Pozdrav svima.Iskreno se nadam da će se već nešto rešiti dok ja nestignem na red.U 35 nedelji blizanačke trudnoće sam.Nadam se da će me zakačiti to "bolje sutra" u porodilištu.
slično sam prošla kao Sanja...porodila sam se pre 5 meseci, rodila sam blizance ( dva dečaka)...ukratko, porodila sam se ranije, u 35. nedelji, nakon što mi je puko vodenjak, odmah me je suprug odvezao u bolnicu, hitno sam porođena carski...decu sam videla tek treći dan, kada sam se jedva odvukla (od bolova) do inkubatora kako bih ih videla, a do tada ništa nisam znala o njima, niko mi nije dao nikakvu informaciju...tek kada je moja snajka, koja je pedijatar, nazvala doktoricu, tada je ona došla i pitala me zašto plačem, na šta sam joj ja odgovorila da ništa ne znam o deci tri dana, a ona meni "...ja sam ti kriva što si se porodila ranije?"...treći dan, nakon što su me izneli iz šok sobe na odeljenje, i kad su saznali da mi je rođeni brat njihov kolega, urolog, tada su postali za nijansu ljubazniji...samo se pitam, a šta je sa onima koji nemaju nikoga u bolnici i bilo kakvu vezu...pozdrav
Cestitam na nagradi i svaka cas na ulozenom trudu da se stvari promene! I ja sam trudnica i nadam se da ce do proleca nesto da se promeni :)
Konacno se neko setio da pokrene ovakvu akciju. Licno sam imala veoma negativno iskustvo sa pedijatrijskim sestrama i babicama, i iako sam se porodila pre tri meseca i dalje mi se poneka slika vrati, a jedva cekam da zaboravim... Sad uzivam sa mojim blizancima, ali tada sam u porodilistu svaki dan plakala od neverice i nemoci...
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Svaki porođaj je priča za sebe i predstavlja posebno iskustvo za svaku majku »
Bolne bradavice, grebkanje, nespavanje, napadi gladi, konstanta žeđ su samo neki... »
Uvek slušajte svoje telo i pružite mu negu i pažnju koju zaslužuje »
Recept za neverovatno ukusnu tortu koja se pravi za samo 10 minuta »