Komentari za tekst "Zašto muškarci postaju ginekolozi?"

Komentara
12
Ostavite komentar
kako god da zvuci ali prijatnije mi je kada me pregleda muski ginekolog od zenskog :-)
Ja imam mnooogo bolja iskustva sa ginekolozima muskarcima. Pregled je neuporedivo njezniji, imaju razumjevanja, strucni su, ne panice...nikada nisam ni pomislila da bi mi trebalo biti neprijatno jer je muskarac u pitanju. Iskreno, malo mi je i primitivno posmatrati to na tom nivou. Kada je moje zdravlje u pitanju idem najboljem dostupnom doktoru. Da li je u pitanju muskarac ili zena potpuno je irelevantno.
Isla sam kod muskarca, pre tog kod zene, ona je neozbiljno shvatila moj problem, pripisala ga nervozi i rekla "nema veze ustedeces na uloscima", otisla sam kod drugog doktora, muskarca, pazljivo je saslusao, uradio analize koje su bile potrebne i resio mi hormonski problem. Hocu reci da su muskarci mnogo temeljniji, ljubazniji i jesu nezniji pri pregledu.
Kod zenskog gin sam bila samo jednom, moj dr nije radio. Inace uvek idem kod muskog a i za vodjenje trudnoce sam izabrala oper muskog, moj je prebacen pa sam presla opet kod muskog. Oni su uglavnom opusteniji a i ja sa njima jer uvek zapocny neku temu, tipa parking u gradu i slicni problemi i skroz me opuste. I zenska dr je bila ok al ja nekako navikla pa mi prijatnije. Mislim da zavisi kakav je covek a ne kog je pola :-)
Odličan članak i istinit potpuno.Moj ginekolog je muskarac i imala sam tu privilegiju da me i porodi muskarac i zaista ne bih menjala ništa ni u buducnosti sto se tice izbora ginekologa.Veci su profesionalci i daleko pazljiviji od zena.Bravo za njih.
U zivotu sam imala 2 neprijatna iskustva sa muskim ginekolozima, i biram samo zene ginekologe! Bile su puno neznije i pazljivije! Pa valjda i one znaju kakav osecaj izaziva njihov pregled!
Divno sto ste pisali o ovome, oduvek me je to zanimalo. Nikada nisam bila kod muskog ginekologa i nadam se da necu. Suvise mi je neprijatno i smatram da nemaju bas najbolji utisak o tome sta nam se dogadja. Zena kroz to prodje, a muskarac cita u knjigama. Nisam pametna, ne znam..... :-)
Zene su sujetne i zato su muski ginekolozi mnogo bolji i pazljiviji od zenskih. Na zalost tako je iako bi zene trebale sve to bolje da razumeju od muskaraca.
Nikad nisam bila kod muskog ginekologa, iako cujem samo reci hvale na njihov racun. Ne znam, nekako mi je potrebna maksimalna opustenost, a pred muskarcem je ne mogu imati kada je taj deo tela u pitanju, pogotovo ako nesto nije u redu. Nekako sam navikla da pred muskarcima budem u najboljem izdanju, a ne bas da mi otkrivaju sekret ili nesto drugo :)))
Ja idem kod žena, meni tako odgovara, osećam da bolje razumeju sve i ne mislim da su grube. Bila sam i kod muškaraca ali uvek mi je blago nelagodno. Znam da ovo zvuči glupo i kao iz srednjeg veka :) ali ja se jednostavno tako osećam. Ima ih dosta koji rade taj posao jer nisu mogli da biraju specijalizaciju pa ih to zapalo. Ali nikog nisam čula da se posle žali.
i ja sam vodila trudnocu kod zene i meni je isto tako bilo nelagodno kada sam morala prvi put otici kod muskog(jer moja dok nije radila) ali npr kada sam isla na kontrole u Front uvek mi nekako "zapadne" muski gin i dosta su mi bolji nego zenski.
ja tvrdim da su muskarci mnogo bolji ginekolozi od zena, cak su i nezniji pri pregledima sto bi trebalo kontra da bude jer zene znaju kako to zna da boli.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Pročitajte kada se jagode uvode u ishranu i na šta treba da obratite pažnju... »
Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »
Bolest je registrovana kod troje nevakcinisane dece »
Izuzetno dragocena zelena salata prisutna je na našoj trpezi gotovo cele godine »