Komentari za tekst "Ministarka pravde rodila ćerku"

Komentara
11
Ostavite komentar
Izvinite Ivana ali ako sam ja kod kuće sa svojom bebom nisam rob svoga muža! To je van svake pameti!! U svakom slučaju ministarkin primer nije kako vi kažete primer jake i odgovorne žene jer takva sigurno ne bi ostavila svoje dete pa makar se i svet rušio..Jaka žena ne bi žrtvovala prve mesece svoje bebice na taj način!!! Ako sam već rešila da donesem na svet novi život onda treba i da mu se posvetim! A mesto u društvu koje takodje pominjete?! Ne znam kuda ide ovo društvo kada se već i bebe ostavljaju ko zna gde i ko zna sa kim? Pa se posle pitamo šta je sa našom omladinom, odakle tolika delikvencija, maloletničko nasilje..pa eto odakle! Nastaju iz stavova koje vi, Ivana, i ministarka podržavate! Na taj način, razarajući porodicu, bojim se da ćemo ostati bez društva u kojem se vredi boriti za svoje mesto!!
Meni se cini da daje primer jake i odgovorne zene! Ako vi devojke zelite da budete robovi vasih muzeva-slobodno! ali ako niste primetile muskarci jedva cekaju da nas jos vise prikuju za porodicu koja je inace osnovna jedinica patrijahalnog drustva a ne slobodnog i ravnopravnog. Svaka cast ovim zenama koje prave licne zrtve da bi se izborile za mesta u ovom drustvu koje inace zasluzuju a za koja moraju da se bore neuporedivo jace od svih muskaraca.
kako ona rece 2 nedelje i povratak na posao je katastrofalno.kakva je to majka da joj je posao bitniji od tek rodjenog deteta.takvih reci treba da se stidi a ne da ih jos iznosi u javnost.....sramota......meni je bilo tesko da se i posle godinu dana bolovanja odvojim od svog deteta, a ne kako ona kaze 2 nedelje. ja i dalje tvrdim da nisu deca za svakoga.zar nije najbolje za bebu da je majka doji sto duze???? pa da li ce to i doticna gospodja ciniti za dobro svog deteta .sta onda mi majke da ocekujemo u buducnosti od ove drzave po pitanju porodiljskog bolovanja kad prvoj ministarki nije potrebno ni 2 nedelje kako bih bila u tek rodjenu bebu?
Ja prosto ne mogu da verujem !!! Prvih 40 dana se ni na sat nisam odvajala od svoje bebe! Kakav primer ministarka daje nasem drustvu!? Osoba na takvom polozaju,ne bi smela tako da se ponasa...Uostalom,zar PORODICA NIJE OSNOVNA JEDINICA DRUSTVA ,ministarka kao pravnik bi to trebala da zna,ako ja kao lekar znam. Iz medicinskog ugla,to njenoj bebi moze samo naskoditi,a zaista mislim da nije niko nezamenljiv,ili je upravo to ono sto nasu ministarku brine!?
ja se sllazem sa sve majke i ih pozdravljam
Katastrofa...Kao da je rodila dete tek onako, kao kada neko ode u prodavnicu...Uzas...DETETU JE MESTO UZ MAJKU
potpuno se slazem sa mojim prethodnicama i njihovim komentarima, a narocito sa mihaelom. smatram da je bebi mesto uz majku, i da ni jedna "super dadilja" ne moze da je zameni. i ja sam kao i ministarka pravnik, i zaposlena sam, ali nema tih para i te titule koji bi me odvojila od bebe. dve nedelje nakon porodjaja (koliko je trajalo njeno prvo porodiljsko odsustvo) nisam znala kako se zovem, od dojenja,grceva, neprospavanih noci, izmlazanja, straha i strepnje. ali, dovoljan je samo jedan mali osmeh, miris tog divnog stvorenja da se sve zaboravi i pregrmi i ide lagano iz dana u dan u novo iskustvo. sad imam drugu bebu, na porodiljskom sam odsustvu i uzivam u svakom momentu, jer to sve tako brzo proleti. i ja pozdravljam sve mame koje su uz svoje bebe i kazem im bravo!!! ministarki u svakom slucaju cestitam na prinovi, a bebi zelim sve najlepse.
Nemam reči... Gospodja ministarka je stvarno preterala! Ono što je bitno je to da je detetu majčino prisustvo jako VAŽNO, rekla bih i NEOPHODNO a da ministarstvo sigurno ne bi propalo bez nje! A to vreme koje nije provedeno uz bebu u njenim prvim mesecima je NEPROCENJIVO i NENADOKNADIVO! Tako da:``Bravo g-djo ministarka u najnegativnijem mogućem smislu!``Pozdrav svim mamama koje doje i sede kod kuće uz svoje bebce!!
Ovo je stvarno preterivanje!!! Osobe na tako vaznim funkcijama ne smeju da prave takve presedane, trebalo bi da imaju u vidu kakav odjek to moze imati u drustvu!!! Kako posle objasniti poslodavcu porodiljsko odsustvo ili eventualno njegovo produzavanje?
Ma neće, pošto se ona neće ni baviti detetom nego će se za 2 nedelje vratiti na posao.
Hoce i njoj kasniti plata?!
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Svaki porođaj je priča za sebe i predstavlja posebno iskustvo za svaku majku »
Bolne bradavice, grebkanje, nespavanje, napadi gladi, konstanta žeđ su samo neki... »
Uvek slušajte svoje telo i pružite mu negu i pažnju koju zaslužuje »
Recept za neverovatno ukusnu tortu koja se pravi za samo 10 minuta »