Komentari za tekst "Šta se dešava s mališanima kad zatvorite vrata vrtića?"

Komentara
14
Ostavite komentar
Savet roditeljima čije će bebe poći u jasle - raspitajte se kakav je dnevni raspored u vašem vrtiću! Verovatno je svuda sličan ako ne i isti! Mi smo imali veliki problem sa spavanjem. Sin je sa godinu dana imao naviku da spava u 10 i da dremne popodne. Kako je krenuo u jasle, imao je ta dva sata do 12, kada se tamo spava, pravog mučenja, plakanja i tuge dok se nije navikao, a to je potrajalo. Srećom, od 3 vaspitačice koje su se smenjivale, dve si bile jako fine i strpljive. I danas kad se setim toga jako se rastuzim... Sa godinu dana oni su još uvek bebe i nista ne razumeju šta im se dešava. I učite ih da piju iz čaše i puštajte ih da budu što samostalniji za stolom! Koliko god vam delovalo da ne mogu to sve savladati, tamo ce se sami hraniti!
Nije bitno da li je tekst preveden, nije bitno ni na kom je jeziku napisan, bitno je da još uvek ima dobrih vaspitačica koje vole svoj posao i tu ljubav prenosr na decu. Imam dvoje dece, oboje su išli u jaslice i prezadovoljna sam njihovim vaspitačicama. Rasplakala sam se dok sam čitala početak teksta prisećejući se naših prvih dana u jaslicama, ali sam se setila i naših suza (ćerkinih i mojih) prilikom rastanka sa drugarima i vaspitačicamla iz vrtića. Vrtić je ipak jedno lepo dečije iskustvo, a vaspitačice su tu da ulepšaju taj period njihovog odrastanja.
Nasa vaspitacica u jaslicama je bukvalno kao iz teksta, predivna,..prosli smo adaptaciju sa minimalno plakanja !
Zanimljiv tekst... Samo me zanima od kada se u nasem jeziku kaze: sestero? Prevod je los, tekst lose kopiran ili nam se promenila gramatika a da nismo obavesteni?
Kada imate dobru komunikaciju sa vaspitacicama,kada ih postujete i ne tretirate kao "tete" koje vam cuvaju decu jer su za to placene,e onda sve budu ovakve ..
i mi smo u jaslicama imali srece da imamo ovako divneeeee vaspitacice! od bebe koja je bila jako vezana za mamu, "stvorile" su samostalnog, komunikativnog i druzeljubivog decaka! bio je jako,ali jako tezak i stresan period adaptacije, ali samo zbog divnih vaspitacica koje su podrsku dale i bebanu i nama, nismo odustali i veliko im hvala na tome! vrtic je divno mesto za dete..
Bas ovako se ponasaju i nase vaspitacice!Presrecna sam i prezadovoljna njihovom posvecenoscu deci..Zao mi je sto neki roditelji nemaju takvo iskustvo sa svojim vaspitacima..jer he to stvarno velika olaksica u odgajanju dece.
Mi imamo 16 meseci,mesec dana smo u vrticu i divno je... Vaspitaca je zaista kao iz ovog teksta.... Svako jutro i pred odlazak ljubi i grli mog malisu... Cak i on nju ljubi... Jako sam srecna zbog toga zena je divna...
Nazalost kod nas nije tako. Vaspitacica stalbo kritikuje, dete dobilo strah, ja ne znam sta da radim. Danas sam dobila uput da se obratim psihologu, a sve to jer placemo, i ne zelimo da gledamo crtace, nego da se igramo. I kao najvece razocarenje doviham odgovor da mozda moje dete ina autizam. Mislim da cu posle psihologa tuziti i vaspitacice i vrtic. Svaka cast vaspitacicana koje uzivaju u poslu.
Vau! volela bih da sa jaslicama imam ovakvo iskustvo jer je nase pravo mucenje. A za vaspitace starijeg deteta imam samo reci hvale. Samo je steta sto vaspitacica sutra ide u penziju. Ali, prezivecemo to.
Ovo mi deluje kao bajka, potpuno nestvarno. Ja takvu vaspitacicu jos ne upoznah a imam 2 dece i visegodisnje iskustvo sa vrticem.. Naravno da im nije lako, daleko od toga pogotvo tokom adaptacije ali ipak taj posao su izabrale one same nije im nametnut.
ja cu ipak radije ostati kuci i cuvati je dok malo ne poraste ( hvala bogu imam uslova ) pa sa jedno 2-3 godine probacemo sa vrticem :)
Da li je ovo moguce?!?! Svaka cast, ako je zaista ovako! Ovo je primer kakvi vaspitaci treba da budu!
Divan tekst..
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Pročitajte kada se jagode uvode u ishranu i na šta treba da obratite pažnju... »
Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »
Super ideje kako da od preostalih kuvanih jaja napravite ukusna jela koja ćete u slast pojesti… »
Jaja su lako kvarljive namirnice te je neophodno voditi računa o nabavci, pripremi i konzumiranju »