Komentari za tekst "Novi zakon: I deca će dobiti svog ombudsmana"

Komentara
12
Ostavite komentar
Apsolutno nepotrebno!
Zivim u Norveskoj. Razmisljam da se iselim iz iste upravo zbog tog Ombudsmana i oduzimanje dece kako se kome cefne.....prvo sto smo naucili kad smo dosli ovde je da deca nisu vlasnistvo roditelja, nego drzave. I ovde kao i u Srbiji ista institucija sluzi za prelivanja para u odredjene dzepove, a prava dece......
Navikli su da otimaju decu i trpaju ih u domove ili hraniteljske porodice kao da nema dovoljno siročadi. Siguno ni jednom detetu ne može biti bolje u domu za nezbrinutu decu ili u hraniteljskoj porodici ako je svesno da ima roditelja. Ne kažem da nema kretena kojima bih ja oduzela dete kao što su narkomani, psihopate, duševni bolesnici ali ovo je stvarno preterivanje. Ni ja nisam vlasništvo države a kamo li moje dete.
Deci u Srbiji trebaju PEDIJATRI, dovoljno mesta u jaslicama i vrtićima, zadovoljni vaspitači i učitelji... a ne jos jedan funkcioner.
Svaka cast, ovaj komentar i onaj gore (Ni ja nisam vlasništvo države a kamo li moje dete) pogadja tacno u srz! Prosvetnim radnicima je drzava oduzela autoritet (pored toga pokusava da im oduzme i dostojanstvo), a sad bi uvodjenjem jednog dodatnog funkcionera da to slicno uradi i roditeljima. Dajte te njegove plate sirotoj deci u domovima, ili otvorite jos mesta u vrticima, npr. u NS ili Backoj Palanci treba covek da upise dete u vrtic ili jaslice vec kad je dete zaceto ili pre toga, da bi mozda imao mesta za njega!!!!!!
Kakve su ovo gluposti odvajate prava deteta od prava građana kao da dete nije građanin. U ostalom zašto da neko ko ne poznaje moje dete bude iznad mene. Ako mislite na batine onda treba prvo razgraničiti batine od zlostavljanja i ubijanja dece a tu ne treba dečiji zakon nego zakon o zlostavljanju u porodici i van nje. Živimo u teškim vremenima kada gledamo šta će naše dete da jede i da obuče a vi dodatno plaćate i izmišljate radna mesta. Neka se država pobrine za nas da svi imamo posao i normalnu platu pa će i našoj deci biti bolje. Mom detetu ne fali ni ljubavi ni hrane ni odeće ali da je teško teško je. Ako moje dete bude vaspitano onako kako sam ja vaspitana biće dobar čovek znači sve počinje iz porodice. A onda se vratite na babe i dede pa ćete lako rešiti situaciju u kući.
Treba podrzati roditelje koji ginu u ovim vremenima da svoju decu zastite i obezbede im koliko toliko normalne uslove...Prava deteta niko ne osporava ali ne verujem da ce deciji ombudsman omoguciti porodici kao instituciji laksi i bezbrizniji zivot. Umesto toga punice svoje dzepove iz budzeta kao i svi ostali na vlasti
Prvo treba mi kao roditelji da se edukujemo,da prvo u porodici vaspitamo decu. Ta deca ce postati mozda i ugledni ljudi pa ce nam i institucije biti bolje. Uredi prvo svoje dvoriste pa onda gledaj u tudje.
Velika glupost, vec postoji centar za socijalni rad koji pritom ne radi kako treba, bolje se angazovati da se njihovi radnici osposobe i edukuju a ne izmisljati instituciju nad institucijom... Jedino sto nekoj jadnoj deci treba zastita od samih roditelja, ali to je vec mnogo dublji drustveno-socijalni problem...
Jelena, Apsolutno se slazem. Nasi CSR ovi funkcionisu po principu od pre 50 godina I vise. Nemaju edukacije, seminare. Sistem se ne unapredjuje. A sto je najgore onisu ti koji uticu na dalje zivote porodica i dece. Potpuno su u zapecku (CSR) a vrlo lako osakate neku porodicu ili zivot nekog deteta koje kasnije postaje problem ovog drustva.
dajte deci prava na besplatno skolovanje, pun stomak i krov nad glavom. nasilje nad decom kaznjavajte strozije. ali kaznjavajte vec jednom u decu koja maltretiraju drugu decu!
Apsolutno se slazem.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Pročitajte kada se jagode uvode u ishranu i na šta treba da obratite pažnju... »
Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »
Bolest je registrovana kod troje nevakcinisane dece »
Izuzetno dragocena zelena salata prisutna je na našoj trpezi gotovo cele godine »