Komentari za tekst "Evo šta rade bebe u prvom satu po rođenju"

Komentara
15
Ostavite komentar
Ja ne razumem zasto decu odvajaju od majke 4 sata?!! Bebi treba mama odma da se oseti sigurno a ne neke medicinske sestre. Samo u Srbiji ima to da dete ne bude sa majkom nekoliko sati i da se zene poradjaju na stolu! Ja u Svedskoj zivim,ovde sam se porodila i ni na min nisu odveli bebu od mene. Kad su ga nosili da mu vade krv cak i tad su trazili da idem s njima da ne bude beba sama. Puno toga treba Srbija da promeni sto ne verujem da ce to biti u bliskoj buducnosti!!
beba je bila odmah samnom ,cim sam se porodila stavili su mi je na grudi.porodila sam se u Srbiji
Ja sam porodjena carskim rezom u Visegradskoj i bebu sam videla tek posle 36 sati. Srecom pa mi je mleko odmah krenulo i odmah smo poceli da se razumemo - nije hteo gladan ni sekunde. Četvrti postoperativni dan su nas pustili kuci...
moj bebi je nazalost bio na posmatranju prvih 24h pa sam samo mogla da ga obilazim. :( nisu smeli ni da mi ga daju odmah jer nije disao.e od sutradan bf i prezadovoljna sam tim konceptom u NF.
Ja sam se porodila u ponedeljak ujutru, a bebu su mi doneli tek u utorak. Trazila sam da je donesu i kao sad ce i nista od toga.
Zene koje su porodjene carskim rezom su uskracene za ovaj divan doživljaj
U NS je beba sa mamom od kako se rodi, ne razdvajaju se uopste, sto je super...
Beba prva dva sata lezi pod svetlom u sali nije sa mamom i u sobi jos dva sata minimum. A bebe o kojima je rec u clanku nisu same ni malo.
U Narodnom frontu u Beogradu, bebu ti donesu posle 4-5 sati i provodi vreme isključivo uz majku. Osim u situacijama kad mora na intezivnu, pri carskom rezu, itd. ili nazahtev majke. Ja sam se tamo tri puta porađala i bila sam sa svojim bebama u tzv baby freandly programu.
Mozda je takvo vase iskustvo,ali iz dvog iskustva vam kazem da dete mozete traziti u svakom trenutku,osim kad je vizita ili kad ga kupaju... Ja sam svog bebca trazila non stop,ostavljala ga sa mnom i preko noci,iako bi trebao biti u boksu jer ga nisam dojila tad,samo sam imala kolostrum.. Veliki problem je u tome sto majke ni ne traze decu,nego im je lakse da se razvlace po krevetu po ceo dan i da nocu spavaju.. U ovo ne ubrajam one koje ne mogu iz zdravstvenih razloga..
pa kolostrum je prva hrana za bebu ,on je dovoljan za bebu i moja je sisala samo kolostrum prvih 5 dana ,pa je tek posle krenulo mleko ,on je imunizacija za bebu .
Možda se ovo dešava negde van ali u ovoj državi banana dete možete videti tek nakon 12 sati !!!
U Sarajevu tj. bar je prosle godine bilo tako, jeste da beba bude pored mame odmah cim nas prebace u sobu. Odprilike 3 sata poslije poroda. I beba bude cijelo vrijeme uz majku, tj. pored kreveta u onim pokretnim kreveticima. Oni hrane bebu ali i insistiraju da mi koje zelimo sto vise stavljamo bebu na grudi. Moja je samo dojila i spavala.
isto sam se porodila u kc-kragujevac ,doneli su mi bebu 2h nakon porodjaja kada su me prebacili u sobu na 5 min,pa su mi je doneli sutra ujutru oko pola 5 :-)
u Kragujevcu dete donose sat vremena posto majku prebace u sobu, a to je od prilike cetiri sata nakon porodjaja... Ja sam se porodila 17.08 u 10 do 1 posle ponoci beba je bila kod mene oko pola 5 ujutru...
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Pročitajte kada se jagode uvode u ishranu i na šta treba da obratite pažnju... »
Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »
Farbaju se za Veliki petak i često danima krase trpezu »