Komentari za tekst "Porođaj kod kuće: Ovako ga je doživeo jedan tata"

Komentara
17
Ostavite komentar
Mene je mama potpuno sama rodila kod kuce i sama je presekla pupcanu vrpcu i okupala me.Sve je odradila savrseno potpuno sama.Ja sam joj bila 4 dete.Apsolutno podrzavam porođaj kod kuce i ja bih volela ako sve bude kako treba da se poradjam kod kuce iako sam mlada i prva mi je trudnoca vise poverenja bih imala u svoju mamu nego u one kasapine u Novom Sadu.Ali naravno svako ima pravo na svoje misljenje.
Živela sam u Holandiji gde je porođaj kod kuće standard. Ko želi da se porodi u bolnici, a da nema medicinskog opravdanja za to, mora da plati, jer osiguranje to ne pokriva. Ali puno toga mora da bude izmenjeno u samom zdravstvenom sistemu da bi ovakav porođaj na masovnom niovu bio podjednako bezbedan kao i bolnički (a jeste, čak i bolji, što holandske brojke to pokazuju). Između ostalog, napravljena je mreža dežurnih lekara, a o obučenosti babica da i ne govorim.
Bravo!! Svaka cast! Zeni mnogo znaci podrska na porodjaj!! Meni je moj muz pomogao jako puno, ne znam sta bi bez njega!
To bi trebalo tako da izgleda, to se zove prirodni porodjaj. Ali je samo za trudnoce bez ikakvih komplikacija. Ali cela ova situacija i atnosfera je moguca i u bolnickim uslovima. Uopste ne zahteva veliki prostor ili ne znam kakvu opremu, a bukvalno iza vrata je doktor ako nekome bude potrebna pomoc. Od kako je nastao svet, pa sve do pre 50 godina zene su se poradjale same. Treba da bude sa njima neko ko im pruza prisebnost i snagu, nebitno da li je to muz ili sestra ili majka ili prijateljica. Potpuno mi je nenormalna situacija u koju te stavljaju u tom tako posebnom trenutku. Potpuno go, rascerecen, pod reflektorima, sa ljudima koje vidis prvi put u zivotu, ne znam kome bi moglo biti tako nesto prijatno.
Nas tatica je takodje bio na porodjaju i bio je jako hrabar. Sve je gledao,pomagao mi i ne moram ni da spomenem koliko je ponosan sto je on presekao pupcanu vrpcu, stavio prvu pelenu cerkici i obukao je 😊.
Maloo je takvih muskaraca.Bravo,svaka cast 👏 👏 👏
Zivela nasa hrabra babica 😀
Svidja mi se cinjenica da tata prisustvuje radjanju,ali nikako nisam za porodjaj kod kuce.Nikad se ne zna sta moze poci naopako i sta onda.Meni je tekva odluka poprilicno neodgovorna.
Podrzavam prisustvo muza na porodjaju...cak bih rekla da je obavezno jer mnogo znaci ta podrska. I divan je osecaj biti zajedno prilikom radjanja novog zivota (muz je prisustvovao prvom porodjaju i bilo je divno, a na drugom mu dr nije dozvolio da udje jer on nije pristalica toga)
Al porodjaj kod kuce..... Hmm...Covek nikad nije siguran sta moze da krene naopako,bez obzira koliko je trudnoca bila savrsena...
Protiv toga sam...
zasto bi bili protiv toga?
Zene treba da imaju izbora, ako zele da se poradjaju na ovaj ili onaj nacin, svakako ih treba podrzati.
Divno malo je takvih muskaraca
Svaka vam cast dragi ljudi! Na odluci,hrabrosti i energiji☺Vi ste dokaz kako treba biti smiren i pribran i onda sve lakse u zivotu ide. Zivi bili 100 godina😊
a to sto su i beba i majka dovedene u rizik zbog mogucih komplikacija prilikom ovakvog "new age" porodjaja to nikom nista? ne razumem ovakve ljude, kako mogu da svesno prihvate rizike od komplikacija koje se mogu resiti samo u bolnickim uslovima.
Njuejdz je bolnica i ,,bolnicki uslovi". oldejdz je priroda i prirodne okolnosti. pa kako bude.
većina muškaraca ne deli Vaše mišljenje da treba da prisustvuje porodjaju kao podrška supruzi i trenutku kada se radja novi život, život koji su oni podarili... Sve prepuštaju ženi, i trudnoću i porodjaj, da ne govorim o postporodjajnom periodu kada maximalno eskiviraju kućne obaveze i obaveze oko deteta, smatraju da je žena zadužena za to jer sedi kod kuće a oni rade... Blago Vašoj supruzi na razumevanju, podršci i pažnji koju pružate njoj i Vašoj porodici... Nisu sve srećnice sa ovim našim Balkancima da uživaju u tome...


Svaka cast na hrabrosti !!! Nema nista lepse. Ja sam razmišljala o ovoj opciji porodjaja al sam na kraju zavrsila na carskom rezu. Pozdrav svim mamama
Prelepo! Suze su mi krenule! Svaka cast!
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Pročitajte kada se jagode uvode u ishranu i na šta treba da obratite pažnju... »
Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »
Farbaju se za Veliki petak i često danima krase trpezu »