Komentari za tekst "Duda varalica: za i protiv"

Komentara
5
Ostavite komentar
Ne mogu tačno da se setim kad sam izbacila ćerkici dudu preko dana, ali za spavanje se morala imati. Sada ima 3 godine, i kupili smo joj novi krevet, i rekla sam joj da je sad velika devojka, dobila je veliki krevet i više joj ne treba duda, jer je velika devojka. Tražila je 3-4 večeri, ali čisto da proba, vidi da je ne dobija, na kraju odustala...
I ja sam maloj dala dudu da ne bi sisala palac, odnosno prstice... Uzima je samo kad je jako uznemirena i kad joj se spava. Mada necu ni da zamisljam kako ce biti kad je budemo odvikavali.
Ja malom dajem cuclu samo kada ga uspavljujem. Bila sam strogo protiv toga, ali on se uspava samo sa sikom ili sa cuclom inače je u stanju da ne spava nedelju dana (dobro, preterujem, ali plakaće barem 2 sata bez obzira na to što je sa mnom u krevetu). Nemam pojma kako da ga odviknem i čini mi se da će je koristiti dok ne dovede devojku da prespava (sada ima 11 meseci). Nadam se da će nekako sam da izgubi volju za njom. Do godinu i koji mesec neću da paničim.
Nas malisa takodje koristi dudu i pravo da vam kazem spasila me je. Od samog rodjenja je uzasno halapljiv i nikada mu nije bilo dosta klope, duda me je spasila na pocetku dojenja kada su mi ispucale bradavice a malisa nije hteo da prestane da sisa. Sada nam sluze da bi cesao zubice. Imaju fantasticne Chico-ove dude koje su u potpunosti od kaucuka i nema opasnosti da moze da se povredi, veoma je savitljiva i deca mogu da cesu zubice bilo kojom stranom dude. ZIVELE DUDE !!!
Mnoga deca i u snu žele imati dudu u ustima, a kad im ispadne, odmah osete nemir i počnu plakati.
To je bas u našem slučaju, tako da uvek imam pripremljenu dudu pored krevetica za rezervu. Iako ima godinu i po nemam mameru da joj to uskraćujem jer i ja sam imala dudu varalicu do 4 . godine i nemam deformitet zuba ni sl. probleme.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Svaki porođaj je priča za sebe i predstavlja posebno iskustvo za svaku majku »
Bolne bradavice, grebkanje, nespavanje, napadi gladi, konstanta žeđ su samo neki... »
Uvek slušajte svoje telo i pružite mu negu i pažnju koju zaslužuje »
Recept za neverovatno ukusnu tortu koja se pravi za samo 10 minuta »