Komentari za tekst "Deset zadataka za roditelje školaraca"

Komentara
3
Ostavite komentar
Iskreno, mene ovakvi tekstovai iritiraju. U redu mozda ovo prva 2-3 dana, ali posle toga ne.
Nase dete je bilo prvak prosle godine. Srecom imamo zivo, radoznalo i razumno dete. Prvih par dana (ali stvarno par dana) smo razgovarali o skoli, pomagali oko pakovanja i napominjali da je skola njegova, a da cemo mu mi pomoci gde god mu bude pomoc potrebna. I nismo pogresili. Desio se poneki neuradjeni domaci, poneka zaboravljena stvar, ali nista sto nije deo skolskog zivota i prilika da se nauci kako da se to ne ponavlja (ili bar sto redje). Kada mu nesto nije bilo jasno, pitao bi nas i mi smo mu polako objasnjavali i vise puta, dok nije razumeo, a strpljenja smo imali jer to nismo morali da radimo svaki dan.
Iskreno stvarno mislim da je velika greska sto se toliko trpamo u njihovo skolovanje. Oni treba da polako uz to skolovanje prodju i dobre i lose trenutke, ne samo petice i pohvale.
Desilo mi se jednom prilikom, da me pozvala mama decaka iz razreda da pita sta se radilo tog dana u skoli. Pojma nisam imala, ni kakva je to `knjiga pesak` za koju me pita. Dala sam joj na telefon moje dete i ono joj je lepo i detaljno prenelo sta se radilo tog dana. Tog trenutka sam osetila 2 stvari: ogroman ponos na svoje dete i cudjenje te majke `kako ja to nemam pojma sta mi je dete radilo u skoli`.
Eto drage mame, ja sam ovako uradila, nisam se pokajala. Uostalom, skola je samo deo zivota, a ne ceo zivot.
Krenuli smo sad u drugi razred, cujem mame pricjau `sta li NAS ceka ove godine?`... ja samo rekoh `mislite sta li NASU DECU ceka ove godine?`... pa nista strasno, malo ucenja i malo zabave :)
Ni meni nije jasno cemu svakodnevna provera tacnosti i naostrenosti olovaka?! Pa, bre, mi smo tu da ih podrzimo, a vaspitanje i disciplinu koju su stekli do tada, lako ce primeniti na radne navike koje su potrebne u skolovanju.
Izuzetak su deca sa poremecajima u odrzavanju paznje, a sva druga treba sama da uce i da se nauce tj. da izvuku najbolje od profesora i skolovanja.
Deca idu u skolu a ne roditelji, aman.
Odlican tekst pun korisnih saveta.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »
U prazničnim danima, mnoge bebice će prvi put probati hranu sa roštilja. Pročitajte zanimljive recepte i savete kako da im pripremite ukusan prvomajski obrok »
Jaja su lako kvarljive namirnice te je neophodno voditi računa o nabavci, pripremi i konzumiranju »
Roštilj i dobra salata su sjajna i neodvojiva kombinacija »