Komentari za tekst "Tokom sednice poslanica opušteno podojila dete"

Komentara
22
Ostavite komentar
Ma koga je briga dal doji javno ili se zaklanja.Koga je briga dal cu svoje dete da dojim kuci,u parku,na sred ulice.Svako neka hrani svoje dete gde hoce,kad hoce i cime hoce.Neka se
se deca doje pa makar i na sred ulice.Slobodnije zene dojice gde god,koja je stidljiva krice se.Nije stvar do dojenja vec do prirode coveka.I sta se dize tolika fama nemam pojma.
Da budem iskrena zbog tog agresivnog marketinga za dojenje i silnih slika zena koje slikaju svoje grudi, ja sam odustala od dojenja. Toliko mi je sve to grozno sto se tako radi da na kraju nisam zelela biti jedna od njih. Vazno mi je da beba napreduje bolje od ostalih i spava celu noc. Doktori me uvek pitaju cime je hranim kada tako lepo napreduje i zdrava je.
Degutantnije od dojenja u javnosti je fotografisanje dojenja. To sto je nesto prirodno, ne znaci da treba slikati i raditi javno. Mislim da to emancipovanim zenama nema potrebe ni pominjati.
Kad mozu bilo kakve slike da se okacu..zasto je lose da majka doji dete u javnosti gde se nalazi :) Ko me smeta nemora da gleda.
ova sva prica i slike o dojenju su upravo zato sto i kada bi sr majka pokrila u parku nastajao bi haos.. da je to skroz normlano da se nekad desi a da niko ne dize galamu ne bi se majke ni bavile ovim pitanjem. . i podojila je da bi dala podrsku ne zato sto to svaki dan radi na poslu.
Smarate vise o ovom javnom dojenju, niste ni svesni koliko.
Unice svaaka cast na komentaru!!!Podrzavam te u potpunosti...najslikovitije i najrealnije si objasnila zadrtim majkama koje misle da su pozdrtvovane i sposobne zbog izbacivanja grudi u javnosti...uzas
Apsolutno se slazem. Odgovorna majka je spremna kada joj dete ogladni. To sto sada pokusavaju da nas ubede da je dojenje pomodarstvo a ne najnormalnija i najprirodnija stvar, rezultira grudima na izvolte, da se pokazu velike majke u javnosti, i sad bi smo sve trebale da rasirimo dekolte i pokazemo svetu koja ima vise mleka i koja doji svoje dete, zato sto je danas ipak najvaznije hvaliti se dojenjem. Dojenje na javnom mestu je upravo to hvaljenje umesto da se ponasamo civilizovano i normalno.
Nije mi jasno zasto dojenje na javnom mestu spada u "dobro majcinstvo"?! Mogu da razumem neobrazovane i primitivne zene koje nisu cule da mogu da se izmuzu, zalede mleko, itd... Postoje i termosi i sta sve ne... Mi to dozivljavamo suprotno - kao neodgovornost majke i cist primitivizam. Garantujem vam 100% da postoji gomila nacina da dete ne bude gladno, tako da opravdanja za dojenje u javnosti su cist izgovor za nesto drugo, ocigledno. Kako je moguce da smo mi odrasli tako da majka nije vadila sisu gde joj padne na pamet, i kako je moguce da niko u mojoj okolini ne vadi sisu - a deca divna, ziva i zdrava? Mislite o tome. I vrsenje nuzde je isto "potreba", ako cemo tako, ali to ne spada u kulturno ako se radi javno. Grudi jesu i treba da ostanu jedan od znakova seksualnosti kod zena. Naravno da su tu za dojenje, zato i treba da to bude intiman cin. Kada vidim zenu da doji u javnosti - samo mi prodje kroz glavu kako je dozvolila da joj dete ogladni, a da nije adekvatno pripremila mleko u bocicu, i kako je moguce da nije mogla negde da se skloni i da dete u miru nahrani. I zivo me zanima sta te majke rade u slucaju da ne daj Boze moraju da budu odvojene od bebe par dana? Pa sigurno im deca ne umiru od gladi! Izmuzes, zaledis, i sve normalno.
Dete ima zelju za sisom a ne za flasicom? Zahvalna sam sto mi beba nije razmazena vec pije odakle joj se da!
Jos jedna mama, sve ste rekli time da vam je normalno da deca piske i kake napolju. Mislim da svakim novim komentarom samo jos vise pokazujete sta nije normalno. Svako ima pravo na svoje misljenje i stav, ali se tako delimo i na kulturne i nekulturne ljude. Niko vas ne sprecava da pustate gasove, podrugujete, vrsite nuzdu bilo gde, vadite sisu, ali nemojte molim vas govoriti da je to normalno jer nije. Ne zivimo u kamenom dobu. To su sve intimne stvari. Svako ko je kulturan je pokondirena tikva, po vasem misljenju. Komentar da se detetu ne daje sisa samo kad je gladno vec kad hoce sisu, isto je kao kada bih detetu davala sve sto zatrazi i kada bi mi dete komandovalo. Tako ne moze, i dete od starta mora znati granice, jer odatle i pocinje vaspitavanje i usvajanje kulture i postovanja. Majka ne sme raditi sve sto detetu padne na pamet. Moja prijateljica sada ima problem jer dete od 4 godine svim zenama zavlaci ruku dekolte i pokusava da im izvuce sisu, jer mu je ona to uvek dozvoljavala i dete odraslo sa tim da je to normalno.
cuj zene, zasto su deca gladna... dojenje nije samo hranjenje- ne treba to da vam objasnjavam. kao sto ce dete da piski i kaki u prirodi ako oseti potrebu, isto tako ce i dojiti jer ima zelju za sisom, ne za silikonskom flasicom.
i prestanite tu da se zgrazavate na ,,intimne delove tela"... ne pokazujem grudi prolaznicima, vec dajem svom detetu na koriscenje. toboze emancipovane i obrazovane zene pa njihovo dete pije na cuclu. nobles! a sve pokondirene tikve.
opustite se i ne osudjujte prirodu.
p.s. u nemackoj dok idete ulicom i slucajno ispustite gas, prosecan evropljanin ce vam dobaciti Prijatno- zato sto je to fizioloski proces nakon jela. Vi biste se ovde onesvestile od srama. :D :D :D
Nema lepseg osecaja od dojenja napolju? Za mene nema primitivnijeg i goreg osecaja. Mozda promenim misljenje ako nekada vidim da to radi zena koja drzi do sebe i do svog deteta. Nazalost, sada ne bih komentarisala ko to radi napolju.
Za jednu mamu - a zasto su vam deca gladna? Evo, ja nikad u zivotu ne bih izvadila intiman deo tela na sred ulice, za depresiju cula nisam, dete nikad nije gladno napolju, i nikad nisam cula da je neka zena koja to NE radi napolju ostrascena kao one koje se zbog neke nemarnosti i egzibicionizma bore za dojenje napolju. Nahranite bebe, pa izadjite, ne vidim cemu drugacije. Hvala Bogu, deca nam odrastose ziva i zdrava. Zato me bas interesuje cemu to potenciranje kako mi koje to ne radimo nismo dobre majke? Dupli standardi - ogovarate polugole devojke, a vadite sise napolju. Ne vidim razliku zaista. Vidim samo da dozvoljavate da dete ogladni. Sisa je za kucu, flasica je za napolje.
Unice, savremena zenice. sve te tvoje termose, flasice i cuclice slobodno koristi i navikavaj bebu na ,,sveze odmrznuto" i zacas podgrejano da se ne bi otkrivala u javnosti.
mi smo zene naturalisti i nema niceg lepseg od osecaja da iz moje dojke tece hrana koju moje dete posisa, pa makar bili gde god.
ko se stidi, neka doji u kuci i postane depresivan u cetiri zida. ko gleda u mene i druge zene dok hranimo nase cedo, neka gleda, ima oci za to. osude voajerista me uopste ne zanimaju.
pozdrav za slobodu ☺
hahahah,bas me interesuje kako bi reagirali poslodavci na nasem teritoriju kada bi npr.jedna učiteljica dojila svoje dijete na radnom mjestu, ili prodavačica,kuharica,pravnica,bibliotekarka,novinarka i sl.
rijetko da na posao možeš povesti dijete a kamoli ga dojiti tu...
aaa ovoj je bas neko jak za leđima...
dete jede u proseku na svaka 3 sata mogla se iskombinovati i nahraniti dete pa do ovoga ne bi dolazilo...nije lepo a ni kulturno izbacivati dojku i stavljati ljude oko sebe u neprijatnu situaciju...i ja sam majka i.ja sam.dojila u javnost ali uvek sam gledala da se osamim sa bebom ili da odem tamo gde je manje ljudi i u krajnjem slucaju pokrivala se...mislim.da je dojenje intimno i.da.nije lepo tako se eksponirati..pogotovo na radnom mestu!!!nisu mi jasne zene koje ovo podrzavaju pa ona da je prava majka uzela bi trudnicko i bila sa svojim detetom u svom domu dok ne ojaca...vi mislite da je bebi bilo lepo u skupstini...zapitajte se?
ja dojim svog bebana kad on zahteva...i svejedno mi je gde se nalazim...bitno da je on sit i zadovoljan...a kome smeta, nek okrene glavu i nebulji u bebin obrok ;-)
mogla se barem pokriti...nemam nista protiv ali stvarno nema smisla izbacivati grudi bilo gde...
Uglavnom žene nisu privilegovane i ne mogu kao ona da ih vode sa sobom na posao. Svaka joj čast, jer koristi to što može.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »
U prazničnim danima, mnoge bebice će prvi put probati hranu sa roštilja. Pročitajte zanimljive recepte i savete kako da im pripremite ukusan prvomajski obrok »
Roštilj i dobra salata su sjajna i neodvojiva kombinacija »
Oporavak traje od četiri do šest sedmica »