Komentari za tekst "Zaborave li nas prijatelji kad dobijemo decu?"

Komentara
17
Ostavite komentar
Iskustvo u kom sam videla ko su pravi prijatelji. Moje prijateljice iz detinjstva, koje pre 5 godina, kada sam se ja porodila nisu imale decu, oko svih poslova gde su mogle da učestvuju su bile tu. Da peglaju, kuvaju, peru posuđe. Moja Vesna je čak angažovala svoju i moju mamu da čuvaju moje dete da bi mi mogle malo u život. Kada je mala prohodala, krenula je sa nama jer smo prilagodile vreme za druženje. Ne nedostaje mi noćni život, nimalo. Lepše mi je popodne sesti sa najboljim prijateljicama na kafu, pivo, sladoled nego gledati u pijane klince. Noćni život nije onakav kakav je bio,i lepše mi je ne kvariti sećanja.
mene od starog drustva niko ne zove,misle nemam vremena ,ne mogu da izadjem.ali
imam nove drugarice koje imaju decu i cesto se vidjamo.
ja se jos nisam porodila ali sam zbog malo teze trudnoce vezana za kucu i lezanje vise nego za setnju, ali sam vec uveliko osetila taj gubitak prijatelja. mada iskreno, imam nesto daleko vaznije u stomaku, nego da slusam njihove ljubomorne price. I verujte sve je to ljubomora, to sto si se ti udala i cekas dete.
Kao neko ko je sa dvadeset godina dobio prvo dete na prvoj godini faxa, prosla sam ovu pricu. Nazalost svi se povuku i prosto nemaju vremena za tebe. Setnja samnom i bebom je za njih bila smaranje. Razumem da su bile mlade i da ih nisu bebice interesovale ali ja nisam prestala da postojim kada sam dobila dete.Tada sam bila jako tuzna zbog toga, ali kako vreme ide naucis da zivis sa tim.Umesto zurki,rodjendana i diakoteka tu je park,rodjendaonica i igraonica ;-)
sve je isto kao kod mene..
A onda dobijes jos jedno dete i vidis sta stvarno znaci nemati vremena i biti zaboravljen. Jurnjava od jutra do sutra dokle god se moze izdrzati.
Ima istine...ali jedno je sigurno,milion puta bolji je osecaj provozati svog malog andjela u kolicima sa vezanom kosom,u patikama i trenerci nego izaci u grad maksimalno skockana...Najveci ponos,nista ne moze da poredi sa tim.
istina. prvi put sam postala mama pre 10 godina tada sam izgubila najbolje drugarice. cak su i mene i moju sestru koja isto ima dete, a u istom smo drustvu poceli da pozivaju na rodjendane "drugi dan", a ne sa "mladima" kako to zovu, iako im je godina kao meni - blize 40 nego 30. boli veoma na pocetku kad vidis slike ili cujes price gde su bile a znam da sam mogla i ja samo da su me se setile. a onda sam se okrenula ka drugaricama koje hoce sa mnom na koncerte i kojima nije tesko da budu na telefonu sa mnom i po dva sata dok paralelno radim i druge stvari.
i mozda sam pakosna ali jedva cekam da one dobiju decu pocetkom cetrdesetih, a ja do tad zavrsila sa pelenama, decijim bolestima, i mogu da uzivam u carima cetrdesetih. pa ce videti kako je to kada im ucinim uslugu da ih ne zovem jer ne zelim d slusam o bebama hihihi
Ja sam bas suprotno dozivela od drugarica koje su dobila dete. Sve manje su se druzile sa starim drustvom ili nikako. Ili se ne druze uopste ili samo sa drugim parovima sa decom. Odbacili su stare prijatelje ne znam iz kog razloga i tek posle godinu, dve iniciraju neka cesca vidjanja. Tako da ima i druga varijanta...
Slazem se u potpunosti! Isto upravo prozivljavam....
NEGO ŠTA AL VREMENOM SE NAVIKNEŠ ETO TO TI JE TO
Pa i ne baš. Zovu me redovno, viđamo se. I ovako a i na rođendanima. Ostavim bebu tati i odem sa njima na pivo. nekome je potreban san, meni su potrebni ljudi da bih obnovila energiju.
Svaka rec je tacna.
Kao da sam sama pisala...
šta ja znam, imam dosta prijateljica koje već imaju decu...Pa se fino družimo. al' ima jedna koja nema, pa je nisam nekako ni željna, kad slika ass i sise na fejsu i vrhunac nedelje joj je da svi znaju koliko se za vikend napila prodje me želja za njenim društvom. jesam li licemerna što to smatram jadnim životom kad vidim svoje zlato??
tacno je ovo sve,mene su prijatelji zaboravili bukvalno.Ima onih koji mi cesto kazu ma sta ti hoces,imas muza,dobila dete...kao da vise nikad u zivotu,ne smem zeleti bilo sta;(Ali biti mama je blazenstvo u odnosu na sve
ziva istina !
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Pročitajte kada se jagode uvode u ishranu i na šta treba da obratite pažnju... »
Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »
Jaja su lako kvarljive namirnice te je neophodno voditi računa o nabavci, pripremi i konzumiranju »
Roštilj i dobra salata su sjajna i neodvojiva kombinacija »