Komentari za tekst "Hiljade žena istovremeno dojile bebe"

Komentara
39
Ostavite komentar
Ja uzivam da dojim na keju ne zbog nekog egzibicionizma nego milina svez vazduh, vetric, beba uziva ja se opustam.Bebce i ja od 5. dana setamo i vidim da je presrecan kad je napolju.Cesto nam i drugarice prave drustvo.Verujem da je beba srecna samo ako je mama srecna.Da sedim kod kuce u izolaciji bila bih nesrecna i nervozna a ovako mi je ovo prvo leto sa bebom najlepse i najispunjenije do sad, a da trckam kuci da dojim ili stalno mislim da mi se mleko u flasici ne pokvari na suncu mi na pamet ne pada.Za mene dojenje=sloboda.
Iskreno vise mi je dosta prica o dojenju. Tko doji neka doji tko ne doji ne mora kraj price. Toliko "napumpavaju" dojenje da mi se smrkne kad opet vidim neki clanak o tome. A ovo mi je bolesno, obiljezava se kao da se to brani u javnosti kao da je gay parada a nije nego nesto stvar izbora svake majke i nesto sasvim prirodno sto se ne bi trebalo napuhavat.
Mislim da niko nikome ne treba da zamera. Zna se da je dojenje najbolje za bebu, tu nema pogovora. Ja se ne ustručavam da dojim u parku ili na klupi, to je nešto tako prirodno i normalno i nikad me niko nije drugačije pogleao nego toplo i sa odobravanjem, ponekad i uz tople komentare - blago meni, to je nešto najlepše na svetu. Mame koje se neprijatno osećaju i ne treba to da rade javno, imaju pravu na to, da ostaju u kući sa bebom koliko treba, izmuzu mleko ako njihove bebe hoće mleko na flašicu...
predivan komentar :)
to ako tebe ne gledaju ne mora da znaci da ne gledaju ostale...;) ja imam 21 godinu porodila sam se pre 9 meseci i izgledam isto kao pre porodjaja...najveca greska zene je to sto sebi dozvoli da se zapusti posle porodjaja...pa ako si majka ne treba da budes zapusena veruj mi to nece povecati tvoju pozrtvovanost ;) i ja sam dojila par meseci ali iskljucivo u svojoj kuci gledala sam pre svega da detetu bude udobno i lepo a ne da idem i glumim multipraktik zenu i da radim sto radnji istovremeno...kada sam izlazila sa bebom pre toga bih se izmuzla i bebi obezbedila mleko...bez bespotrebnog vadjenja sise...
Svaka čast za komentar, tako mlada a tako pametna. Sve najbolje tebi i tvojoj bebi :)
podrzavam dojenje ali se grozim na dojenje u javnosti...zna se gde se to obavlja.Dete treba da je na prvom mestu i svakako da mu je lepse u kuci miru i tisini nego na ulici...smatram da majke koje ne mogu da se suzdrze i ostanu kod kuce sa detetom neodgovorne...toiiko.
ti kao da majke se takmice da doje u javnosti, pa kazes ako ne.mogu da se suzdrze... reci ti gladnoj bebi da se suzdrzi... možeš? poenta cijele price je da majke zele da doje zbog djece za djecu kad djete trazi i kad osjeti da je gladno. imam srecu da me muz podrzao pa cak i ohrabrio da podojim naseg sina kada je ogladnio a mi bili vani. jer je cak i njemu njegov sin najpreci. a vi sto mislite da ce xijeli svijet u vas da pilji dok dojite, da ako dojite vi pokazujete svoju intimu i proste ste, za vas samo imam veliki pozdrav i pokrijte se do grla. svakako vas niko ni ne gleda.
Sve vas koje se sramite dojenja treba proglasiti nesavesnim majkama. Vi koje ne dojite iz razloga opustice mi se grudi treba izudarati dobro jer ste sebicne. Mame koje ne doje jer ns mogu iz bilo kog razloga su uskraćene za najlepsi osecaj na svetu nazalost i njima puna podrška. A sramota je dojiti u javnosti, a nije sramota gledati ili se skinuti u toples da su vam grudi na izvol'te. Nije sramota šetati ulicom polu gola a sramota je dojiti na javnom mestu. Strasno koji su to mozgovi.
Pod jedan ja sam tip top sredjena mama i nisam zapustena nikako iako dojim. Moje dete nece flasicu jer samo sisa i ne pada mi napamet da se muzem i mucim da vi ne biste gledali ženu kako doji dete. Lažni moralisti.
pod jedan ako si majka treba da se brines i da volis svoje dete ali i da vodis racuna o sebi...sta sad ako si majka treba odma da se zapustis ugojis i ne sredjujes? a sto se tice izbacivanje sise u javnosti za tim nema potrebe...nahrani dete pa kreni i u torbici nosi flasicu izmuzenog mleka i nece biti problema niti neprijatnosti...
svaka cast Andjela na komentaru. u pravu si skroz.. razlozi zbog kojih neke zene nece da doje tipa grudi..pa ja idalje ne verujem sta sam pročitala. . ne samo da treba da je sramota majku koja tako razmislja vec ne razumem ni zbog cega zena rodi dete kad ocigledno da joj ni do detera nije kad je idaljr sama sebi na prvom mestu.
Bog mi je poslao andjela moga. I dao mi mogucnost da ga hranim. i dok ga dojim osecam srecu sto mu pruzam najbolje, najbitnije mi je njegovo zdravlje. Moja sestra nije imala mleka, jednostavno nije. Ali je nikad nisam cula da je srecna sto nije zato sto postoji formula. Hvala Bogu da postoji da dete ne ostane gladno, ali da ne doji da ne bi bila 'krava' je toliko mizerna misao, a ne recenica.
ppodrzavam!!
hahahah vidim ovde su sve omrazene mame
sta sad ako si majka.treba da budes i.krava muzara a ti.se razvuku grudi ida nisi ni za sta...sto bi se zene maltretirale kad postoji formula...a o dojenju u javnosti i tom ponosu zena koje to rade radije ne bih posto nemam nista lepo da kazem na tu temu...
Vi ste neka majka ... Sram Vas bilo, ne zasluzujete decu sa tim stavom
zasto ostati trudna kad ce vam se sto ak razvuci i dobiti strije? zasto da imamo djecu kada mozemo da smo nalickane po cijeli dan. O Boze ima li te
kuku. samo to imam da kazem o Vama kao majci.
ja jednostavno nmg da dojim bebu, imam mleka ali beba se buni, place, nece, stalno je stavljam na sisu ona malo vuce pa prestane i sve tako u krug, sta da radim..
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Pročitajte kada se jagode uvode u ishranu i na šta treba da obratite pažnju... »
Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »
Jaja su lako kvarljive namirnice te je neophodno voditi računa o nabavci, pripremi i konzumiranju »
Roštilj i dobra salata su sjajna i neodvojiva kombinacija »