Komentari za tekst "Tuži lekara zbog urađene epiziotomije"

Komentara
10
Ostavite komentar
U svom bolu oko porodjaja samo sam cula zvuk makaza i skontala sta se desilo i nista nije strasno, bolje i to nego da zena pukne sama, da beba dugo bude u kanalu... sve ima svoje. Meni je dr, prilikom vadjenja konaca, jedan zaboravila, pa sam ga izvadila sama. Mi smo zene stvorene da radjamo i da izdrzimo porodjajne bolove, a sta je jedna epiziotomija naspram svih onih slatkih bolova i muka dok cekamo nase bebce. ;-)
znam da su doktori svi uzasni koji rade na porodajnom odjelu i nije ih briga kako se trudnice koje trebaju rodit osjecaju u radaonici.(bude neki doktor i pijan i dere se po hodniku i porada zene a djeca zavrse poslije na pedijatri jer izgube kisik pri porodu.tom doktoru je potreban otkaz sto prije.) epiziotomija je izbor trudnica a ne jebenih doktora! voljela bih da rodim u autu ili kod kuce ali u bolnici prirodno nikako!!!!!
Niko ne pita... to je postala rutina... Da li su zaboravili da rade svoj posao ili im je ovako lakše, ne znam. Iako sam se jako brzo oporavila, volela bih da me nisu sekli...
Zakonom bih zabranila prirodni porođaj, to mučenje koje traje satima (u većini slučajeva) ostavlja velike psihičke traume koje se vrlo često ne manifestuju odmah! Zašto psihijatri otvoreno ne govore?!?
Iskusila sam nazalost obe vrste porodjaja. Nikad, ali nikad ne bih izabrala carski da drugi put nisam morala, i nikada mi nece biti jasne žene koje biraju carski rez naspram prirodnog porodjaja.
Ako je epiziotomija neophodna, mislim da je glupo pitati zenu za saglasnost... Nekada je bolje i odraditi istu, zato sto zene cesto 'popucaju' pa je to gore nego da je radjena epizoiomija tada je
oporavak jaaaako dug i tezak. Porodila sam se tri puta. Samo prvi put je radjena epiziotomija, druga dva puta nije. Nadam se da nece ni ovaj cetvrti put, ako Bog da!
u 90% slucajeva je bolje "prirodno popucati" nego da seku. prirodno moza i ne popucas? u ostalom je
dokazano ( svugde u svetu osim u srbiji) da prirodna rana bolje zarasta. seku uglavnom bez razloga ( mozda im se zuri na kafu.... )
Svaka cast!!!
Koliko ja znam u Srbiji svaku ako nr svaku drugu zenu seku i niko te ne pita za saglasnost.
Koliko znam, svaku prvorotku seku, i to je tako desetinama godina unazad.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Pročitajte kada se jagode uvode u ishranu i na šta treba da obratite pažnju... »
Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »
Ovo je vrlo značajan naučni podvig koji će odrediti budućnost lečenja »
Pronalaženje prave strategije za mršavljenje može delovati kao nemoguća misija »