Komentari za tekst "Tuga na tanjiru: Ishrana u porodilištima se ipak nije promenila"

Komentara
49
Ostavite komentar
A one majke koje se porode tamo,sto dobijaju i tu koru hleba,mozda kuci i to nemaju,pa doje decu do druge godine,i one su zadovoljne...Naravno da trebamo da se borimo,ako cemo tako za sve se treba boriti u ovoj Drzavi,prvo se trebamo boriti da deci obezbede normalne inkubatore,da bi deca nastavila da se bore za zivot!U bolnici gde sam se porodila,hrana je izvrsna,fenomenalna,nemam reci,a nemamo jedan inkubator za detetovu borbu za zivot,nemaju ciste pelene,nemaju dohranu za prevremeno rodjenu decu,i za sta ce mi hrana,ne moram ni da jedem!!!
Ja sam se porodila pre 5,5 meseci u Dragise Misovic i nemam reci kakva je hrana bila super! Zao mi je sto nisam uslikala! Bilo je i piletine i spanac sa sniclama, preko salate od rendanog kupusa,sargarepe i cvekle, punjene paprike, uvek nekog dezerta! A kolicinski jedva se pojede. Tako da nije svuda uzas!
hajde ne panicite nece vam nista biti ako par dana nemate lijepu i bogatu ishranu.kako je ljudima koji su gladni svaki dan.Ako ste se porodile kukate samo a neko nema sta da jede ni kod kuce.
Slazem se sa vama ali mi samo komentarisemo kakva je hrana.Porodila sam se pre 10 meseci u N.F. i iskreno ostajala sam gladna a hranu nisu smeli da nam donose od kuce,najgore mi je bilo kada donesu med i caj od kamilice (a to se desilo dva puta za tih 3 dana sto sam lezala) jer sam alergicna.Kada sam rekla zeni sto donosi hranu da nesmem da jedem to samo me je pogledala i otisla.Ipak treba da budu ljubaznije.
Porodilje koje žele da doje svoju decu treba dobro da se hrane od trena kad se porode... ipak treba misliti na bebice...
Pa bravo!!!Neki razmisljaju o detetu,neki o hrani... Ccccc....
Slazem se, kao da ce umreti par dana bez dobre hrane. Posle carskog reza mi nije bilo do zivota, jedva sam cekala da idem kuci, a kamoli da razmisljam o hrani.
Zna li neko kako je u Loznici?
"Dunjaki"...?!Dostojanstvo u bolnici,a neka deca i majke se bore za zivot?!!!!!Sta mislite imaju li one zelju i apetit da jedu?!
Da li borba bila laksa uz parce salame ili normalan obrok?
A za vas je dostojanstvo sta?!"Da za vas ima a za ostale da nema?!"Covece dosla si da se porodis,a ne da zderes,u nekim porodilistima nema normalan ultrazvuk da se vidi zdravlje deteta,a hrana to sto ima,to je,par dana nista nece biti,nekog kuci ni to ne ceka,pa cuva decu!!!!
Pa treba da se borimo da se to promeni, a ne da zahvaljujem na kori hleba. Dok god se cuti nece biti bolje.
Molim osobe koje su zadovoljne ds nsm uslikaju par tih "divnih" obroka.
Ja sam se porodila u N.Frontu pre 2 ipo meseca a pre porodjaja sam bila mesec dana na odrzavanju..Hrana je stvarno bila odlicna i ukusa i obilna..Za uzinu smo nekad i kolace dobijali ..😊
Ja sam se 2011. porodila u Visegradskoj carskim rezom, hrana posle carskog reza je skroz redukovana, bukvalno sam zivela na 3 keksa i solji caja. Ali sam, isto tako lezala ceo mesec pre toga na patologiji u istoj bolnici i za to vreme izgubila 3 kg, a bila sam 9. mesec. Da se odmah razumemo ja sam od onih ljudi koji stvarno mogu da jedu bilo sta kad su gladni, ali to sto smo dobijali za obroke je bilo nikakvo. Iste te namirnice i ja koristim u kuhinji, ali mi nikako nije jasno kako uspeju da ih upropaste do te mere. Raspored obroka je uzasan, ne vode racuna o zenama koje mere secer u odredjeno vreme-tako da nikada ne mogu da rucaju ako zele da im rezultati budu verodostojni. Ali doduse na celom odeljenju, na 30 trudnica, imao je samo jedan toplomer tako da me hrana i nije toliko zacudila...
U Smederevu je mizerija. Ne tuga,vec mizerija. Nemam sliku ali znaju trudnice i porodilje da je hrana i ponasanje akusera,babica i doktora krajnje bezobrazno. Na porodjajnim stolovima te psuju,prete da ce da te ostave tu da lezis budes li pisnula,fazoni i fore volele ste da sirite noge sad cuti i ne vici,ako te pocepa pocepace te namerno,i sledeca jutarnja kontrola nakon toga,prilaze bez upozorenja vrse vam rucni pregled gde vas jovo nanovo pocepaju tamo gde su vas usivali,decu vam ostavljaju tu cele noci,vi da li mozete da ustanete ilu ne njih nije briga. Mizerija svuda bih se pre porodila samo ne u Smederevu.
Ja se nisam bunila.Nije to kvalitet kakav zena u tom periodu treba da jede,ali...Riba,piletina,marmelada, kiselo mleko jogurt,puz,pljeskavica od ribe,kupus salata,kifla,caj,med,sarcarepa,boranija.To je bilo za tri dana i jos nesto,vise se ne secam.Meni je veci priblem sto je vecera jako rano,a podoj u 23h.
Pa dajte molim vas,neko to ne pojede (zato sto nema) ni za dorucak,rucak,veceru zajedno,govorim i o trudnicama...Mi nikad nismo zadovoljni,i da nam donesu celu serpu mesa.
Ako je Vama ovo dovoljno nemate ni mslo dostojanstva'
Hrana zavisi i od toga kako je koja trudnica razmazena bila...:)
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Pročitajte kada se jagode uvode u ishranu i na šta treba da obratite pažnju... »
Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »
Jaja su lako kvarljive namirnice te je neophodno voditi računa o nabavci, pripremi i konzumiranju »
Roštilj i dobra salata su sjajna i neodvojiva kombinacija »