Komentari za tekst "Privatni pedijatri nude pentaksim tri puta skuplje"

Komentara
27
Ostavite komentar
Nikakav lični razlog nemam da branim privatne pedijatrijske ordinacije. Znam da su petovalentnu vakcinu još 2005. godine mnogi moji prijatelji, želeći da na taj način vakcinišu decu, plaćali 5.500,00din. Čula sam i da su ih neki nabavljali za oko 3.800,00 din. Roditelji su Pentaksim donosili u državne ambulante, tj. savetovališta, gde su im pedijatrijske sestre, nakon pregleda od strane izabranog pedijatra, davale vakcinu. Mi smo svoje devojčice, koje su 2005. i 2010. godište vakcinisali domaćim vakcinama na teret RFZO. Već par godina se cena pregleda pedijatra u privatnim ordinacijama kreće od 1.500,00 do 3.500,00 din i više (znam pouzdano, jer sam decu vodila kod dr Redžeka u Novom Sadu i plaćala 1.500,00, a moja sestra kod drugih pedijatara mnogo više).
Znači, niko nije planski utrostručio cene zbog nastale situacije.
Šta ima loše u tome što privatne ordinacije, osim svih drugih usluga (previjanja, sistematskih pregleda, upućivanja na specijalističke preglede isl.) pružaju uslugu vakcinacije? Nikoga ne ugrožavaju, niti su oni razlog nestašice Pentaksima.
Da država brine o zdravlju naše dece, da je organizovala i opremila ambulante i domove zdravlja, da svi dobijamo, ne željenu, već samo neophodnu negu i lečenje, privatne ambulante bi bile prazne!
Zahvaljujući državi, Vladi, ministarstvu zdravlja, a verovatno i nama samima, nam je tako kako jeste. Neka nam deca rastu zdrava i srećna i neka se oni pametnije organizuju!
Tokom poplava prošle godine država je podizala krivične prijave protvi ljudi koji su prodavali flaširanu vodu po tri puta većoj ceni, ne vidim da je situacija sa nestašicom Pentaxima mnogo drugačija od poplava u maju prošle godine.
Ako su mogli da podižu krivične prijave zbog litar i po kisele vode mogu valkjda da podignu prijave i zbog beba!!!
Dajte neki spisak tih pedijatara, da lepo organizujemo bojkot te bagre, jer ih se drugacije ne moze nazvati!!!
Roditelji,pobunimo se!!!Ne dozvolimo im da rade sa nasom decom sta hoce!!!Mi smo odgovorni za nasu decu!!!
Moja beba je rodjena 19.10.i naravno da po pravilniku nemapravo na besplatnu vakcinu :( Prvu dozu je primo,kupili smo je...ali od tada je proslo dva meseca. Non stop kontaktiramo apoteke u nasem malom mestu i u obliznjem gradu,ali pentaksima nigde ni za lek. Tuzno je sto ispada da su deca rodjena pre 1.11. gradjani drugog reda. Starija devojcica je svojevremeno primala Torlakove vakcine i nije bilo problema. Nadamo se da ce se taj pentaksim konacno pojaviti u apotekama
moje dete je primilo pre tri dana vakcinu u domu zdravlja jer je rodjena 13.11.2014 i sve je ok bilo. verujem roditeljima koji imaju problem i to je bruka i sramota za celo drustvo i drzavu. sta smo docekali. strasno
U kojoj privatnoj klinici u Beogradu imaju pentaksim, dal zna neko??
DRZAVO SRAMOTAAAAAAAA.........joj koliko sam besna...........vredjaju nam inteligenciju......ali sto je najgore igraju se decom i bogate na njima........UZAS....NEK VAM JE NA CAST GOSPODINE, PREDSEDNICE, PREMIJERU I MINISTRE ZDRAVLJA !!!!
Da li dijete vakcinisano dvaput
pentaximom moze dobiti trecu valkcinu iz doma zdravlja?Kakav to uticaj ima na uspjesnost vakcinacije..zna li neko
ovo nije istina, moje dete je primilo vakcinu privatno i bila je mozda koji dinarcic i jeftinija nego u apoteci...
Mozete li mi proslediti tu informaciju gde ste primili vakcinu i po kojoj ceni, na mail...sandra.key0@gmail.com
Hvala unapred.
Ako mozete i meni da proslediti na mail gde ste primili vakcinu milicakesic@gmail.com
Molim Vas i meni prosledite tu informaciju. Hvala unapred!! ikonjicija@hotmail.com
Gde ste primili vakcinu? Molim Vas prosledite mi na mail ime klunike. a.asstra@gmail.com.
Hvala unapred
Gde ste primili molim vas? Hocu da odvedem svoje dete. Bmeli1978@yahoo.com
Vakcine su "krnule" iz Francuske,ali samo za domove zdravlja.A mi sto smo kupovali ispali smo budale,jer moramo da uradimo revakcinaciju sa pojedinacnim vakcinama iz doma zdravlja.Hvala ministre sto "brinete" o deci ciji su roditelji vec kupili jednu ili dve petovalentne zeleci samo najbolje za svoje dete!!!
Strasna je cinjenica da su nasa deca diskriminisana od strane drzave i da samo zato sto su se rodili pre novembra ne mogu da dobiju vakcinu, cak i kada smo spremni da platimo. Moj sin je trebalo da primi drugu dozu pre 10 dana i kako stvari stoje nece je primiti jos dva meseca, jer su nam svuda rekli da pre aprila ne ocekuju da ce biti vakcine. Gospodina ministra treba da bude sramota, a ne da se ponosi time sto je na svakoj sednici Vlade. Koga je za to pa briga......
Tako je, strasno je to, ali je jos strasnije jer svi cutimo i dozvoljavamo ih da nam rade sta hoce...JA NE MOGU DA VERUJEM DA SE RODITELJI NE ORGANIZUJU I POBUNE..!!! Ovo je sramota!!! VELIKA SRAMOTA!!!
Da li neko zna u kojim privatnim ordinacijama u NS-u može da se kupi Pentaksim?Nama je ostala još jedna da primimo,a neću one iz doma zdravlja.Da sam htela te,ne bih kupovala Pentaksim.
Javite mi molim vas da odvedem i svoje dete.
Bmeli1978@yahoo.com
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Pročitajte kada se jagode uvode u ishranu i na šta treba da obratite pažnju... »
Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »
Jaja su lako kvarljive namirnice te je neophodno voditi računa o nabavci, pripremi i konzumiranju »
Roštilj i dobra salata su sjajna i neodvojiva kombinacija »