Komentari za tekst "Za i protiv epidurala"

Komentara
95
Ostavite komentar
Pre porodjaja sam bila protiv epidurala i mislila sam da cu izdrzati bol,ali kad je pukao vodenjak i krenuli bolovi molila sam da mi daju. Dobila sam epidural u 16h a porodila se u 22:50 jer se nisam otvarala. Da nije bilo epidurala,riknula bih od bolova tako da EPIDURAL JE SPAS!!!!!
Porodila sam se u Arandjelovcu uz epidural. Sta reci, posle davanja anestezije za 15 minuta sam bila potpuno otvorena, i posle toga-3 napona i dosla je predivna devojcica. Nikakav bol nisam osecala, potpuno ucestvovala u porodjaju koji je inace bio toliko brz da me je babica porodila, lekar nije stigao da dodje. Tako da veliko DA za epidurak, svima ga preporucujem...
Da li se neko poradjao u Narodnom Frontu kod dr.Mikovica? Hvala
Da li se neko poradjao u Pancevu sa epiduralom i kakva su vam iskustva? Cula sam da se zakazuje unapred ako hocete epidural u Pancevu? Hvala unapred na odgovoru
drage mame porodila sam se prije 3 mjeseca i primila sam epidural.bolovi su mi poceli u 3 posle podne a ja sam otisla u bolnicu u 10 navece, tad sam vec bila otvorena 5 prstiju, tako da su mi posle pregleda odma dali epiduralnu koju sam ja trazila...porodjaj je poceo tek u 9 ujutru u ja sam za sat vremena na svjet donjela jednu malu slatku i zdravu djevojcicu..za 3 sata sam vec mogla da hodam sama..tako da, da nisam primila epidural neznam koliko bi imala snage posle porodjaja za svoje djete posle 17 sati bolova i kontrakcija koje su bile na svakih 3 do 4 minuta...inace prvorotka sam i toplo preporucujem svim buducim majkama koje se dvoume oko epidurala da je uzmu, jer mnogo vise snage imate posle porodjaja za svoje cedo koje vas tada najvise treba.
Porodila sam se u Dragise Misovic, epidural naravno. Svaka cast onome ko ga izmislio, meni je bio spas! i naravno strucno osoblje
Lenka,verovatno je do lekara ili anesteziolga. Meni su dali stavili kateter cim sam ostala,a cim je najmanji bol poceo dali su mi epidural.Bila sam otvorena Msm 2,ili3 prsta. U kragujevcu je epidural besplatan. Hvala Bogu
Drage trudnice UBOD ZA EPIDURAL BOLI KOLIKO I OBICNA INJEKCIJA ZA NIJANSU NEPRIJATNIJE ALI BUKVALNO TAKO.NADAM SE DA CE SE SLOZITI PORODILJE KOJE SU TO VEC PROBALE.
Menu nije jasno zasto se epi daje tek kada je zena 4 prsta otvorena, a ne kada krenu bolovi. Porodila sam se u novembru hitnim carskim rezom. Epi nisam docekala. Bolovi su od kad je pukao vodenjak bili uzasni. Mislili su da se foliram, dva prsta otvorena i zapomazem. Nisu mi odmah stavili ctg elektrodu za kontakcije, samo za bebino srce. Bebi su tonovi padali, daju mi kiseonik, ne pomaze. Tek tada mere kontrakcije - nepravilne, i traju po deset minuta bez pauze. Kontrakcije su mi se nekako manifestovale kao bolovi u ledjima, kao da mi neko lomi kicmu maljem. Uzasno iskustvo. Srecom, poslali su me na hitan carski, koji je dosao kao najvece olaksanje u zivotu, prosao super uz jako lak i brz oporavak. Bolovi posle carskog nisu nista u odnosu na moje porodjajne bolove. Inace nisam neka maza, imam visok prag bola. I pokusala sam da sebi i bebi pomognem disanjem koje sam ucila u skolici - ma nista nije vredelo, rastavljala sam se sa dusom. Tako da VELIKO DA za epidural. Da sam ga dobila, verujem da bi se moj porodjaj drugacije zavrsio. I niko ne treba da trpi takve bolove koje sam ja imala.
Zivim u Cape Town-u u Juznoj Africi , porodila sam se pre dva ipo meseca,i trazila sam da mi daju epidural.Divno je bilo to sto nisam osetila nikakve bolove ali porodjaj nije isao brze kao sto je navedeno u gornjem tekstu,12 sati sam lezala (celu noc I tek se ujutru porodila). Koliko god je bilo divno ne osecati te bolove isto tako je bilo jako tesko gurati kada je trebalo,jer nisam imala nikakav osecaj trbusnih misica pa sam celo vreme se napinjala u licu ...Ne znam da li bih se opet odl;ucila za epidural ,vec neki blazi oblik anestezije ( gas masku I td.) Ali verujem da je svaka zena drugacija,nismo sve iste I ne reagujemo sve na isti nacin.
VELIKO DA za epidurala. Nepitajte sta kosta!
Beba nije izmucena,porodjaj brzo gotov,a za 3 sata na nogama!
Prvi porođaj je bio bez epidurala i trajao 6 sati, sa epiziotomijom. Drugi put sam uzela epidural i preporučujem je svima. Porođaj je bio indukovan i i dok je nisam primila bolelo je užasno. Porodila sam se sat vremena nakon toga i to u sedecem položaju, koji je EXTRA, i bez epiziotomije
Prvi porođaj mi je bio indukovan, sa epiziotomiom, trajao 50 minuta, bez epidurala. I nije bilo strašno. Svi smo različiti. Hvala na preporuci, ali neću ga hteti ni na sledećem porođaju.
Da li neko zna koliko kosta epiduralna u Krusevcu?Hvala
a inace u Krusevcu postoji samo jedan anesteziolog koji daje epidural..
100€ koliko sam ja cula..Ko ti vodi trudnocu? pozz
Epidural ne kosta nista,ali standarno se casti anesteziolog sa 100€,to je tarifa.Provereno,trebala epidural,ali zavrsilo se carskim.
Veeeeliko DAza epidural. Prvi porodjaj bez-bolelo je,drala sam se,jedva sam cekala kad ce da se zavrsi...ma uzas. Drugi put sa epiduralom. Milina. Ucestvovala sam u porodjaju i saradjivala sa lekarima i sestrama. Tek sada mogu da opisem u kom se momentu sta desavalo. Divno iskustvo.
@marija.. nista se neobicno nije desavalo. Nikakve mucnine ni glavobolje,bolela me je rana i to je sve. Malo je neprijatno dok plasiraju kateter,nije trnjenje nogu ali je to najblize sto mogu da opisem. Inace ti daju lokalnu anesteziju dok ne stave kateter. Idi na preedavanja koje drzi anesteziolog u porodilistu i najstrucnije ce ti odgovoriti na sva pitanja.
A kako je kada prodje dejstvo?Da li si imala glavobolje i bolove?
Porodila san se u Betaniji pre 13 dana i imam samo reci hvale za osoblje. porodjaj je trajao 3 sata sa epiduralom, s tim sto mi je porodjaj indukovan zbog visokog pritiska , znaci dosla sam na sto otvorena samo jedan prst.Anesteziolog je bio svo vreme uz mene kao i lekar, a nisam imala nikakvu vezu iako svi pricaju da je za takav tretman neophodna. epiziotomiju nisam ni osetila iako je ogromna. veliko DA za epidural , nema raloga da se zene u 21.veku pate ako imaju mogucnost da uzivaju u donosenju svog ceda na svet
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Pročitajte kada se jagode uvode u ishranu i na šta treba da obratite pažnju... »
Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »
Jaja su lako kvarljive namirnice te je neophodno voditi računa o nabavci, pripremi i konzumiranju »
Roštilj i dobra salata su sjajna i neodvojiva kombinacija »