Komentari za tekst "Svaki dan u Srbiji četiri žene obole od raka grlića materice"

Komentara
3
Ostavite komentar
Slazem se sa predhodnim komentarima, ali ipak mislim da je ovakva statistika zato sto mnogo zena ne ide redovno na kontrolne preglede, nego se sete jednom u 5 ili 10god, pa onda kada bude kasno, cupaju kosu.
Slazem se sa Bojanom i dodala bih da postoje doktori koji pacijente ne shvataju ozbiljno. Moja drugarica se leci skoro dve godine ginekoloski, niti su joj nasli uzrok, niti se stanje popravlja. Ona ide i privatno i u bolnicu i samo joj otaljaju te analize, kazu da je to ok. Njoj nije bolje.
Sa druge strane moje sestre su u zadnjih pola godine naprasno dobile teratome. Isle su redovno na preglede i kontrole. Jednoj je operisan teratom, koji je pukao. Lociran u jajniku a drugoj je otkrivena cista na jajniku, deratom.E, gde je tu propust?Apeluje se na zene da se kontrolisu ali na tome se i zavrsi. Ocigledno treba apelovati na doktore da savesnije obavljaju scoj posao. Mozda bi bilo manje losih prognoza i procenata.
Jedna smo od vodećih zemalja u raku grlica materice ali je zato donet zakon da se papanikolau test može raditi jednom u dve godine. I kako onda ti da na vreme otkrijes rak, da ideš kod privatnika? Super ko ima da priusti, ali za sta mi placamo zdravstvo da mi je znati...
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Svaki porođaj je priča za sebe i predstavlja posebno iskustvo za svaku majku »
Bolne bradavice, grebkanje, nespavanje, napadi gladi, konstanta žeđ su samo neki... »
Oporavak traje od četiri do šest sedmica »
Dečija koža je osetljiva, štitite je kremom za sunce i tokom prolećih dana »