Komentari za tekst "Kako deca uče da se igraju samostalno?"

Komentara
12
Ostavite komentar
Ovo sam ukapirala sa drugim detetom. I opet se borim sa svojim unuteasnjim glasom, hehe
Odlican tekst, trudim se da pratim savete ali kao i kod drugih mama uvek ima neko od blizis ko nas cesto ometa!!! :)
i ja imam baku koja milici ne da da dise.plasljiva je i panici za sve sto se desava...borim se !ja se, kad dodjem s posla,ponasam,hvala bogu-drugacije...IPAK,DA NIJE BAKE,VEC BI SMO BILI U JASLICAMA STO NIKAKO NE ODOBRAVAM U OVOM PRIODU
uh, pa ja vodim borbu sa babom koja moju ninu ometa bukvalno u svemu, ali izboricemo se!!! super je text!
ja sam se borila sa babama , dedama... kad je Luka bio mala beba , sad ima 18 meseci , svi su najvise radili ono sto ja nisam zelela , dirali ga kad je dobar i sam... borila sam se i mislim na vreme izborila... on je sad super deckic mali.. po ceo dan se igra necim , zanima. ja sam uvek tu ali se sklonim kad god vidim da mogu. sve to mi je , prvenstveno , super zbog detetove samostalnosti , a naravno i zbog obavljanja svakodnevnih kucnih poslova jer ja pored njega bez problema sve mogu da radim !!! pozz svim mamama i onima koje se spremaju da postanu , savet: svi mi volimo svoju decu najbolje ce te uciniti ako ih naucite da budu samostalni od malena !!!
ovaj tekst mi je dobro dosao.hvala......
Stariji sin koji ima tri i po godine se dugo igrao sam.Nikada ga nisam zabavljala i cini mi se da je to ispalo dobro.Jedina stvar koju radimo zajedno je citanje knjiga i slaganje pazlica.Sad je u fazi kad bi samo gledao crtace pa se borimo sa tim.Moje je misljenje da decu treba ostavljati same da se zabave jer se na taj nacin pronalaze i osamostaljuju.Znam dosta primera gde su deca stalno bila zabavljana i oni jednostavno ni u cemu ne pronalaze zabavu.Isto tako mislim da stalnom paznjom roditelji guse decu.Da li smo dobro uradili vreme ce pokazati,a imamo i bebu od cetiri meseca pa cemo isto tako.Pozz!
Ja, kao pedagog, u potpunosti se slažem sa ovim tekstom. Mislim da ga nisu svi najbolje razumeli. Jako je važno da dete nauči da bude samo, da se nečim samo zabavi, jer se na taj način kod njega razvija samopouzdanje, samostalnost i vera u sopstvene snage. Ako se uvek ''vrtimo oko detetove glave'', upadamo u njegovu igru, gušimo njegovu istraživačku prirodu, pravimo ga nesigurnim, jer mu ne dozvoljavamo da proveri i ispita sopstvene moći. Neminovno je da će doći trenutak kada ćemo morati da ostavimo dete baki, deki, nekom da ga pričuva, da ga upišemo u vrtić, onda to dete ima mnogo većih problema da se adaptira na nove osobe i okruženje, plačljivo je, nesigurno. Zato je bolje od početka, po malo, na ovakav način, razvijati njegovu samostalnost i sposobnost da samo sebi nađe zanimaciju. To nikako ne isključuje igranje sa mamom i tatom ili sa drugom decom. Naprotiv!
znate sta, ja sam se doselila u Beogradu nekih 4 meseci pred porodjaj i iskreno nikoga nisam znala pa cak ni sa decom. Moja Janja sada ima 20 meseci i u vecini slucajeva igra se sama. A kad nam dodje neko sa detetom ili kad mi odemo to je toliko radovanje sa njene strane da vam ne moguu opisati. U stvari ona se od rodjenja pa do danas naucila igrati sama i kad dodje neko oseca se doza sebicluka kod nje ili je to samo period. Naravno kad izadjemo napolje i kad vidi decu samo ih grli, mase im, i voli da se igra sa njima. Ali u ovom velikom gradu je sve i daleko i cudno. Poz
Imam bebicu staru tri meseca. Prvo mi je dete pa još nisam sigurna šta me sve čeka. Ali mi se čini da je ovo jedean od napornijih perioda što se tiče igre. Beba je suviše mala da bi držala igračku i da bi se igrala sa njom. A moja bebica vrlo malo spava preko dana i jako voli društvo. Tako da smo po ceo dan u akciji zabavljanja bebe. Nadam se da će biti lakše kad bude mogla sama da se zabavlja, bar na kratko.
Ja imam sina od 4 meseca i igra se sam. Jako mu je zanimljiva igraonica sa igrackama koje vise iznad njega i dugo mu drze paznju. Moj ti je savet da probas sa tim :) Pozdrav
Dok smo ziveli u selu moj sin nije imao s kim da se igra,jer nije bilo puno dece u tom selu a i mi smo ziveli malo dalje od najblize kuce sa malo decom,tako da se on stalno igrao sam.Kad bi ga videla da se igra tako sam bilo mi ga mnogo zao,i uvekl sam mislila da mu dosadno i ubacivala mu se u igru.kada sam procitala da dete treba ostaviti da se igra samo promenila sam misljenje,jer ako se sada igra samo kasnije kad ne bude imalo drustvo znace kako da se snadje. A sada zivimo u gradu i Aleksa je dobio batu koji sada ima 11meseci pa se igraju zajedno,a ima i ujke koji su posli u skolu pa se i sa njima igra.Ali uvek ima onih trenutaka kada zeli sam da bude i da vozi autice ,a najsladje je kada sedne na tepih i pokaze meni da sednem i ja na tepih i da se igram sa njim . ja se tada otopim..
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »
U prazničnim danima, mnoge bebice će prvi put probati hranu sa roštilja. Pročitajte zanimljive recepte i savete kako da im pripremite ukusan prvomajski obrok »
Jaja su lako kvarljive namirnice te je neophodno voditi računa o nabavci, pripremi i konzumiranju »
Roštilj i dobra salata su sjajna i neodvojiva kombinacija »