Komentari za tekst "Porođaj više boli ako prisustvuje suprug?"

Komentara
15
Ostavite komentar
Jako je vazno da su oba roditelja prisutna. To je najintimnije i najvaznije iskustvo/dozivljaj u zivotu.
To su ciste gluposti. To je najlepsi dozivljaj za oceve, da prisustvuju radjanju svog deteta. Zasto da im uskratimo tako nesto? I zenama je lakse kad imaju podrsku voljene osobe.
Dobitna kombinacija je suprug + epidural :)
Porađala sam se bez prisutstva supruga i meni je bilo tako lakše. Ovako sam bila skoncentrisanija na porođaj i mislim da sam bila "hrabrija".
Apsolutno osuđujem što se u našim bolnicama naplaćuje prisustvo supruga jer opcija mora da postoji!
totalna glupost ! ja sam se uz muza porodila bukvalno za 3 minuta , potpuno prirodno . njegov izraz lica i podrska , sakrili su svaki bol .
Svude u svetu je dozvoljeno prisustvo nekog člana porodice ili drage osobe. U Americi mogu prisustvovati čak tri osobe. Ja sam igrom slučaja bila prisutna u jednoj bolnici u Beču kada mi se sestra porađala, a bio je prisutan i moj zet. Žalosno je i to što se u Srbiji plaća prisustvo oca na porođaju za razliku od drugih zemalja
Da li je moguce da se jos uvijek placa? :( zasto????!!!
U tekstu se navodi da je intezitet bola suprotno proporcionalan sa bliskoscu partnera...ali se bojim da ce ovaj tekst biti izgovor medicinskom osoblju...
Ja sam licno bio prisutan na porodjaju supruge, skroz pozitivno iskustvo i iskreno verujem i znam da je bol podnosljiviji uz prisustvo neke drage osobe, poput supruga. Mada, kako za koga, zavisi kako koja zena dozivi to iskustvo, koje licno smatram pozitivnim.
Ja bih pre mamu zelela pored mene!
Jel si zelela mamu pored sebe kada ste pravili dete?
Ja bih takodje volela da moja mama bude u tom trenutku sa mnom, ali nekako ne mogu da oduzmem muzu taj dogadjaj. Kad bi moglo oboje, u mom slucaju, to bi bilo idealno :))
Glupost. Imala sam jedan porodjaj bez i jedan sa prisustvom supruga. Iako tezak porodjaj (obrnut polozaj deteta i obmotana pupcana vrpca), mnogo mi je bio lepsi i prijatniji od prvog.
Plus to nije im palo na pamet (doktorima i sestricama) da me usred napona i kontrakcija na pola minuta ostave samu nasred hodnika i odu da spavaju i cetuju preko fejsbuka.

Inace poznata je stvar da postovano medicinsko osoblje ne voli pratnju, jer onda mora da se ponasa prijatnije i kulturnije (ili barem ne sme da se dere i vredja pacijentkinje kao stoku).
Apsolutno se slazem! Pored svih dobrih stvari u vezi sa prisustvom oca, ljubaznost osoblja (ili, makar normalno ponasanje) je posebna stavka. Svaka zena bi trebalo da ima oca deteta pored sebe u sali.
Nije tacno! Najbolja moguca stvar je prisustvo muza.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Pročitajte kada se jagode uvode u ishranu i na šta treba da obratite pažnju... »
Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »
Od sada voćne gumene bombone možete napraviti i same kod kuće! »
Spoljne infekcije uha mogu se dogoditi i ako je ušni kanal deteta oštećen upotrebom štapića za uši »