Komentari za tekst "Evo zašto je dojenje najzdravije"

Komentara
5
Ostavite komentar
Dojenje nesto sto je neprocenjivo za dete, majka priroda je ucinila svoje!. Da je drugacije ne bih ni postojalo dojenje.. dete sam dojila do 2,5 godine, i nikad pre toga nisam ni pokusala da prekinem, prosto je naisao momenat kada je ona sama odlucila da prekine sa dojenjen ili ti sikom😀, jel je vec velika i pocela je da stidi..tako da mi nismo imali problema ni sa odvikavanje od dojenja..
Samo zene su podlozne raznoraznim glypostima tipa ; grudi ce mi biti opustene nakon dojenja, necu moci smrsati ukoliko ne treniram itd itd. Zahvaljujuci tim glupostima i trivijalnostima zaborave ustvari sta je bit svega. Lijepi smo bas onakvi kakvi jesmo, bez operacija , skupe odjece itd. Ljepota dolazi iznutra i priroda je najljepsa. Tako je i sa dojenjem!!! Priroda je najbolja i dojenje zenu ispunjava kao nijedan kompliment ovog svijeta, o svim blagodatima po nase djete da ne pricam jer se zna koliko su dojena djeca naprednija, zdravija i mirnija, sigurnija, opustenija, bolje spavaju. Tako da one zene koje ne mogu iz zdravstvenih razl. Da doje njih razumijem, sve ostale ne.
hvala vam mnogo najboli ste i ja dojim moje dete vec 22 meseca i naravno dojicu je jos dok imam mleka.i moje dete do sada nikad nije bila bolesna.naravno majcino mleko je blago za dete.
Ja dojim moju devojcicu 21 mesec i dojicu je dokle god imam mleka. Do sada ona nikada nije bila bolesna niti imla bilo kakvih drugih zdravstvenih problema. Preporucila bih svim majkama da se ostave prica da majcino mleko nije hranljivo posle godinu dana i da nista ne znaci detetu, kao i to da ne gledaju svoj fizicki izgled (mislim na grudi) jer ima nesto sto je vaznije od toga, a to je zdravlje Vaseg deteta.Pozdrav od Sanje
Dojenje je tako dobra stvar za majku idete da sada ponovo jedva cekam. Citavih 15. meseci sam dojila svoje dete koje nikakvu infekciju ni crevnu ni respiratornu nije imalo do svojih 18mes i to u vrticu. Ja ne znam sta znaci sterilisati bocicu ni sta je uposte potrebno imati od svega toga ni kod kuce ni na putu.Danas moj sin ima 14. god i uvek je bio vrlo otporan na decije bolesti i viruse. Druga i vrlo vazna stvar je sreca i nepojlmljivo zadovoljstvo koje svaka majka oseti dok joj je dete na grudima.Ali imam jako vazan savet, a to je da na vreme pripremite svoje grudi i bradavice da ne biste imale one uzasne ragade koje mogu da vas obeshrabre na pocetku, ali cak i sa tim osecaj je bozanski a ovo ostalo je daleko iza Vas i Vase bebe.Pozdrav Jelena
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Svaki porođaj je priča za sebe i predstavlja posebno iskustvo za svaku majku »
Bolne bradavice, grebkanje, nespavanje, napadi gladi, konstanta žeđ su samo neki... »
Predstavljamo vam osam narodnih lekova za umirenje kašlja i izbacivanje šlajma »
Naučite kako da razlikujete morbile (male boginje) od varičela (ovčije boginje) »