Komentari za tekst "Doneta odluka o vakcinaciji maloletnica u Vojvodini"

Komentara
15
Ostavite komentar
Molim vas ne šrtite laži - živim u španiji i ova vakcina ( kao ni jedna druga) nisu obavezne- U Španiji je ova vakcina nanela velike štete- proverite i sami!
to što se vi niste informisali pre nego što ste je dali detetu- je na žalost vaš problem!
http://inicio.aavp.es
Sama Dijana Harper, zena koja je napravila vakcinu je izjavila da je vakcina nedovoljno ispitana, izuzetno opasna i nekorisna!! Na testovima na misevima izazvala je sterilnost kod zenki i atrofiju testisa kod muzjaka! U Americi je brojka smrtnih slucajeva veca od 100 a preko hiljadu je trajnih invaliditeta... U Francuskoj su se udruzile familije ostecenih devojcica ( takodje razni slucajevi trajnog invaliditeta) i tuzile farmaceutsku kucu, prosec je u toku... da li treba jos nesto reci? I takav otrov hoce da daju nasoj deci?? Sada sledi medijska kampanja, predavanja i ostale baljezgarije. Zasto ne propagiraju zdrav zivot, redovne preglede, zasticen sex i slicno, mozda zato sto se tako ne pune dzepovi!
Девојчице треба да науче да кад "водиш љубав" са једним мушкарцем ти уствари водиш љубав са свим њиховим претходним партнеркама. Мушки преносе вирус, а оне обољевају. Научите вашу женску децу да смање количину доживља и да увек имају кондом са собом. То је боље од вакцине
ja zivim u italiji i skoro sam bila na predavanju doktora koji je imao nesto drugo za temu, ali u spominjanju vakcina vrlo je izricit bio da se ne primaju vakcine za HPV i meningitis..kaze u svojoj dugoj karijeri nije imao niti jedan slucaj meningitisa a za hpv je rekao da nije sigurna ..
Zbog mnogih paranoja i "strucnjaka" mnogi roditelji ne dozvoljavaju vakcinaciju svoje dece, sto je sasvim ok, ali upravo zbog istog nam se vracaju mnoge iskorenjene bolesti. Steta sto su bitnije kampanje za i protiv, umesto dobrobiti na globalnom nivou. E, da. I u Italiji je ovo obavezna vakcina. A u Kanadi je asocijacija kod koje mozete proveriti jedino ispravne i proverene vakcine. Rizici postoje svuda i uvek ce ih biti, ali u 21 veku nam se vracaju bolesti tipa suga, tuberkuloza,...
Zivim u Italiji i, na srecu, ova vakcina NIJE obavezna.
Epidemija velikog kaslja u beogradu,proletos,-obolela vakcinisana deca!Tuberkuloza nikada nije sklonjena sa naseg podrucja-a vakcinisani,od decje paralize oboljevaju-vakcinisani...zasto?Zato sto telo odgovori na ono sto mu je u krv ubrizgano,uz malo zive,aluminijuma i -eto!
HPV vakcine (Gardasil i Cervarix) kod nekih devojčica izazivaju sterilnost, pa čak i smrt. U Indiji su obustavili vakcinaciju nakon prvih izveštaja da je 6 devojčica umrlo, u Americi je ta brojka čak 67 (ako se sada taj broj već nije povećao). Poručujem neodlučnima da potraže informacije na internetu i dobro se raspitaju pre donošenja odluke.
Nauciti devojcice kako treba da se ponasaju u smislu preventive bolesti, a kasnije i preventivnih pregleda i nema problema. Dovoljno im je vakcina i bez ove.
Budite srecni sto nije jos prihvacena, deca ce vam poziveti koju godinu duze. Ne znam samo kome cete kukati kad vam cerke zavrse u kolicima ili umru jer ne razmisljate.
U evropskim zemljama apeli da je vakcina opasna,neispitana,brzopleta!!!kod nas se potura!!!
Vi ste vise inata imali da polemiku uputite ka meni no sto ste imali hrabrosti i nacina da svoje dete ne vakcinisete vakcinom koja je preopasna...naravno da ne pricam napamet,al eto mi zameriti sto sam ubrojala i Spaniju gde ne trebah...otvorite oci,i cuvajte decu..svako dobro i mudrost Vam zelim
Sa duznim postovanjem,prvo se informisite kad nesto komentarisete.Zivim u Spaniji ( koliko znam ona spada u jednu od tih evropskih zemalja koje ste pomenuli) i moja cerka od 11god je bas sad u oktobru primila tu vakcinu kao OBAVEZNU.Vakcina se ovde daje duze od 15god.Za druge evropske zemlje zaista ne mogu da komentarisem.
A sto se tice drugog dela komentara da je opasna i nedovoljno ispitana slazem se sa Vama.
Pa to je za dobrobit djevojcica cccc
Pa ispunjen je uslov od min. 25%! C c c...
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Pročitajte kada se jagode uvode u ishranu i na šta treba da obratite pažnju... »
Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »
Jaja su lako kvarljive namirnice te je neophodno voditi računa o nabavci, pripremi i konzumiranju »
Roštilj i dobra salata su sjajna i neodvojiva kombinacija »