Komentari za tekst "BG: Bojkot plaćanja vrtića uzima maha"

Komentara
3
Ostavite komentar
Eh da su samo to troskovi vrtica. Ja svaki drugi dan kad dodjem treba da platim nesto 200 din, te cuvar, te video nadzor, da ne pricam sto svakog meseca donosimo vlazne maramaice, ubruse, kreme...te jadne vaspitacice nemaju cime da brisu decu pa traze od nas da to donosimo. Strasno koliko su budzeti mali da nemaju da kupe ni toalet papir da obrisu decu. Pitam se samo gde idu te pare koji mi placamo za punu cenu vrtica, i iskreno me je strah sta ce nasa deca jesti ako smanje cenu, i ovako jedu splacine. Ovo je sramota za Beograd.
Mi smo danas dobili resenje da 2000 vise placamo za starijeg sina,a primanja su nsm 20000 manja nego prosle godine. Sramota bre vise.
Obaveštavam Vas da je jedan roditelj 25.11.2014. godine Ustavnom sudu podneo inicijativu za ocenu zakonitosti gradskog propisa po kome su usluge boravka deteta u vrtiću naplaćivane od roditelja u visini 9.700 dinara (72,8% ekonomske cene). Po zakonu najviše bi mogle da se naplate do cca 2.660 dinara. Ukoliko Ustavni sud utvrdi da je gradski propis nezakonit (što verujemo da će se desiti), roditelji bi mogli od predškolskih ustanova, odnosno od Grada Beograda, da potražuju razliku između cene koju su plaćali i zakonite cene, unazad dve godine.

Za više informacija možete me kontaktirati na mail: marijucaradovanovic@gmail.com
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Pročitajte kada se jagode uvode u ishranu i na šta treba da obratite pažnju... »
Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »
Jaja su lako kvarljive namirnice te je neophodno voditi računa o nabavci, pripremi i konzumiranju »
Roštilj i dobra salata su sjajna i neodvojiva kombinacija »