Komentari za tekst "BG: Posle 20 godina prestaju da potkradaju roditelje"

Komentara
11
Ostavite komentar
Imate grešku u tekstu: nisu roditelji plaćali ''skoro duplo više'' nego tri puta više. Ako je 20% trebalo da bude 2600 a plaćali smo 9700 izvolite pa izračunajte.
Vest nije procurela, vec sam je ja prosledio medijima ;-). Uverite se i sami i informisite se na stranici "Harac za obdaniste (vrtic, predskolska ustanova) - Beograd", na drustvenoj mrezi "Facebook". Ovo nije kraj borbe za prava roditelja.
Vas predsednik Saveta roditelja
Predskolske ustanove "Poletarac" - Barajevo
Lukic Ilija
Svaka cast Ilija!
Hvala ti!
``Učešće roditelja, regresna skala, popusti koji će i dalje ostvarivati određene kategorije stanovništva biće regulisani jednim pravilnikom. ``
Znaci da ce popusti i dalje postojati i da nece biti jedinstvena cena.
Ponovo u ovoj drzavi postoji SAMO BEOGRAD!!! U Zrenjaninu i dalje 7000din i niko se ne trza!
Tamara, u Beogradu je i dalje 9.700 i trebalo bi da nova cena bude od Nove godine
Svaka promena na bolje je dobrodosla!
Drago mi je sto je neko uocio gresku,
ukazao na nju i sto su je nadlezni ispravili.
Kritikovacu uvek ono sto ne valja,
ali isto tako cu i pohvaliti kada je nesto ovako u pitanju.
Ja sam placala punu,staru cenu vrtica,kao i mnogi drugi,
A to neka je na cast onima koji su nas varali!
Meni, nazalost, na nasu vlast lici da su se sracunali da im se vise isplati da od veceg broja gradjana uzmu po 5700 din (jer ce cena biti ista za sve, dakle i za one koji rade na crno ili su prijavljeni na minimalac i trenutno placaju vrtic po 2000 din, a kojih je mnogo), nego kao do sada da od malog broja gradjana uzima 9700 a od vecine po 2-3000. Iskreno, ne bi me cudilo ni da pored svega navedenog u gornjem tekstu jos nadju razlog da mi koji smo placali po 9700 i dalje treba toliko da placamo. Ova vlast je do sada samo ukidala i smanjivala ono malo povlastica koje smo kao roditelji imali, ali ume da sve sto radi lepo zamota i predstavi naivnom narodu kako radi u njihovu korist.
Pa zasto bi i uticalo na smanjenje kvaliteta kad ce vrtic i dalje dobijati pun iznos,od roditelja 20% ekonomske cene, a od grada ostatak, 80% ?
Nela,hajde mi kazite kako ce novih 100% biti manje od starih. Samo da napomenem da je starih 100% bilo 13500din,od cega smo mi placali 72.80% odnosno 9700,a novih 100% ce biti 28000 od cega cemo mi roditelji placati 5700-20% od ekonomske cene,kako je zakonom i propisano. U svakom slucaju,grad ce dotirati vise,ali ce vrtic vise i dobijati. Da li je sad jasnije zasto ne bi smelo da dodje do opadanja kvaliteta,ako dodje onda cemo da se bunimo i za to jer da-matematika je jasna!
Eh, zato što će tih novih 100 odsto, u apsolutnom iznosu biti manje od dosadašnjih 100 odsto. Iskreno, sva je prilika da će do pada kvaliteta nekih sadržaja i usluga u vrtićima ipak doći... kod te proste matematike, lepe želje i demagogije ne pomažu...na žalost
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Svaki porođaj je priča za sebe i predstavlja posebno iskustvo za svaku majku »
Bolne bradavice, grebkanje, nespavanje, napadi gladi, konstanta žeđ su samo neki... »
Oporavak traje od četiri do šest sedmica »
Dečija koža je osetljiva, štitite je kremom za sunce i tokom prolećih dana »