Komentari za tekst "Zašto ne treba kupati tek rođene bebe?"

Komentara
8
Ostavite komentar
I u Nisu ne kupaju bebe. Mi smo bili 12 dana u bloku i ni jednom nismo okupani. kada smo stigli kuci i okupali se tek sutradan, beba je bila skroz drugacija,tj. zivnula je. Sada se kupamo na dva dana a guzu peremo u pauzi.
Po izlasku iz porodilista svi su nam pricali da kupamo bebu svako vece. Da bi posle tri meseca dobio ekcem, skoro po celom telu. Kada ga je doktorvpregledao dao mu je terapiji i posavetovao nas da ga kupamo nedeljno jednom. I sada se sve povuklo.
Ja sam se porodila u Višegradskoj u februaru ove godine i bebu su okupali tek treći dan po porođaju, a koliko znam, u Frontu takođe ne kupaju bebe...za porodilišta van Beograda ne znam, ali nije baš toliko crno koliko ste rekli.
Bebac mi sad ima osam meseci i kupam je jednom nedeljno (uz redovno pranje guze), jer je sklona dermatitisu zbog suve kože i to sa baš malo uljane kupke. A u toku leta sam je samo tuširala mlakom vodom bez ikakvih preparata- koža joj je savršena a temenjaču nismo ni videli...
Izvini Aleksandra ali je sam se porodila u Frotu i bebe kupaju svako vece,nisam za to ali sta da se radi.Kada sam dosla kuci kupala sam dete na svaki 2-3 dan.
Ja sam bila uporna I kupala prvo dete svaki Dan u Isto vreme kao da to mora, a onda sam shvatila da to uopste nije nepohodno prvo niti se one preterano znoje , niti se uprljaju bitno samo oprati genitalije a kompletan kupanjac na Drugi treci Dan tako sad radim I sa drugom bebom a starije dete kompletno kupam posle igralista ili neke rekreacije I Mislim da je to ok
Zvuci mozda glupo ali ni jednu ni drugu ceeku nisam kupala oko nedelju ipo dana. Saprala im guzu jesam ali kosu I celo telo ne!
Recite ovo osoblju u srpskim porodilistima! Sta majka moze da uradi ako se slaze sa ovim, jer je to praksa u najrazvijenijim zemljama, a u porodilistu joj uzmu dete i tretiraju ga po proceduri iz proslog veka?
Ovo je zaista nesto predivno i logicno sto sam procitala.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Pročitajte kada se jagode uvode u ishranu i na šta treba da obratite pažnju... »
Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »
Farbaju se za Veliki petak i često danima krase trpezu »