Komentari za tekst "Zašto batine nisu dobre za decu?"

Komentara
3
Ostavite komentar
Boki, slažem se. I ja želim da znam više, ali ovakvi članci ne pomažu. Obaška što se navode rezultati "istraživanja raznih oblika kažnjavanja" sprovedenog prema inicijativi "savetodavnog tela Kampanje protiv telesnog kažnjavanja dece". Korisnije bi bilo neko nezavisno i objektivno istraživanje.
Samo jednom sam dete udarila po guzi i osecaj je grozan. On me je gledao okicama koje su govorile `ja sam mali i volim te, a ti me udaras. Zasto?`
Nikada necu zaboraviti taj pogled i od tada ga nikada vise nisam udarila. To naravno ne znaci da disciplina ne postoji. Uglavnom se to svelo na razne vrste kazni (kako je vremenom rastao, tako su se menjale), i to najcesce ukidanjem nekih privilegija koje je imao i koje su u tom trenutku aktuelne (crtani, neka igracka, igrica, slatkis...). Ono sto je obavezno bilo kod kazni je da je bila najavljena cim vidimo da krece da `vileni` i da ako se ponasanje ne popravi, kazna stvarno stupa na snagu. Brzo deluje i razume da je zabrljao.
Danas je dobar djak i drug, i dalje vragolan i zivahno dete, ali bez agresije, nije svadjalica i potrebe da povredi nekog.
Eto, nadam se da sam uspela da pomognem sa svojim iskustvom...
i koje jo[ metode postoje osim batina...bzvze..nista nije pojasnjeno..clanak bezveze..sa naslovom...
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Pročitajte kada se jagode uvode u ishranu i na šta treba da obratite pažnju... »
Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »
Jaja su lako kvarljive namirnice te je neophodno voditi računa o nabavci, pripremi i konzumiranju »
Roštilj i dobra salata su sjajna i neodvojiva kombinacija »