Komentari za tekst "Da li idete u Školu za trudnice?"

Komentara
9
Ostavite komentar
U Boru toga nema...navodno nema dovoljno zainteresovanih. Kao, treba bar 5-6 trudnica. Ja pitala da me upisu na spisak, pa da mi jave kad nas bude dovoljno, a sestre kazu da to nigde ne upisuju. Hahaha ne upisuju ali unapred znaju da nema dovoljno. Lakse konju bez samara!!!!
Partner i ja išli smo u školicu za trudnice Majdan,Beograd i završili je prošlog meseca 9. Od svih predavanja,najinteresantniji nam je bio prof.dr. Borović. Bilo je i dosta reklamiranja,zato i jeste besplatna,ali ako izuzmemo ta tzv predavanja tj reklamiranja,bilo je još predavača na temu: nega kože (strije,vene),ginekologija (infekcije,lečenje,znaci),defektolog,pedijatar .... Treba ići,nije svaki čas gubljenje vremena,a može se dosta toga naučiti.Na kraju predavanja dobili smo jednu tanku knjižicu u kojoj je sve sažeto iz svake teme koju su predavali.
U Novom Sadu je školica fantastična.Išla sam pre 13 godina i pre 5 godina.Drugi put je bilo zaista divno.Spomenula bih sestru Tanju Olear-Gaćeša koja se zaista potrudila da nam razjasni mnoge stvari i olakša ta poslednja dva meseca trudnoće.Preporučila bih svima školicu.
Ja sam isla letos u skolicu u novosadski dom zdravlja Zmaj Ognjeni Vuk. Posto je bilo vreme godisnjih odmora, a i vreme neke njihove reorganizacije bilo je prilicno konfuzno. Promenili smo tri uciteljice, svaka je pricala svoju pricu (ponekad su price bile dijametralno suprotne, na primer da li majka koja ima temperaturu doji ili ne), za termin narednog predavanja smo dobijale info na casu, pa je majkama koje su jos radile bilo bas tesko da se organizuju da dodju. Cesto bismo najvise vremena izgubile na prozivku ko je prisutan a ko ne, sta smo radili proslog puta a sta nas ceka narednog (pa se onda ispostavi da to sto smo trebali da radimo nije jos doslo na red, jer pre toga mora da se isprica nesto drugo)ko je iz koje grupe, kad se vidimo naredni put i na telefonske razgovore(javljanje na fixni telefon) koje su nase uciteljice morale da obavljaju i u vreme casova. Mozda sam ja previse ocekivala, ali nisam mislila da ce nam se cas na kome smo ucili o prepovijanju i kupanju bebica svesti na gledanje, mogli su nam dati barem da probama sa tom lutkom. U vezi sa papirologijom koja je potrebna za prijavu deteta i one novcane nadoknade smo dobile neki spisak papira i poluproverene informacije. Najbolja stvar u skolici je ta sto imas mogucnost da upoznas neke super ljude i da sa njima nastavis druzenje i kasnije. Sve ostalo je vise manje odradjeno tek da se kaze da je odradjeno. Sretno svim mamama. .
Sve to lepo zvuci tamo al kad krenu kontrakcije i naponi neces znati kako se zoves a ne sta je bilo na vezbama. To je priroda,nikome se ne desava isto pa da oni mogu da drze predavanja. Stojim iza toga da su te price sarena laza,tek kad dozivis onda shvatis. Sve ide iz glave.
Meni je ostalo jos nekoliko dana do porodjaja i zahvaljujuci skolici se osecam spremno i jedva cekam mog bebana :-)
Zapocinjemo laganim fizickim vezbama,a nastavljamo pricom koja nas uci kako da se ponasamo u datoj situaciji,sta se desava od pocetka do kraja porodjaja,vezbe disanja,napinjanje.Svakoj trudnici bih preporucila!
Veliko hvala babici Snezi u DZ Mirijevo :-)
ja sam iz Smedereva i idem u skolicu, ali su, nazalost, neredovni. :(
Ja sam isla,vezbice su prijale a sve ostalo kad sam usla u porodjajnu salu mi nije pomoglo. Nema veze sa zivotom,gubljenje vremena.
U Novom Sadu, pre tri godine kada sam ja bila trudna, bilo je divno, nadam se da je i sada u najmanju ruku tako, ako ne i bolje. Sve koje smo isle bile smo prezadovoljne, mnogo toga korisnog smo naucile, i sto se tice samog porodjaja ali i prvih nedelja bebinog zivota. Pozitivno iskustvo u svakom slucaju, od srca preporucujem
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Pročitajte kada se jagode uvode u ishranu i na šta treba da obratite pažnju... »
Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »
Bolest je registrovana kod troje nevakcinisane dece »
Izuzetno dragocena zelena salata prisutna je na našoj trpezi gotovo cele godine »