Komentari za tekst "Cela plata tokom trudnoće"

Komentara
40
Ostavite komentar
Da li je trudnicko bolovanje placeno 100%?Ja sam se udala iz N.Pazove i zivim u Zemunu?Zaposlena sam u posti.Sad sam na god.odmoru pa me interesuje koja je procedura?
Zaista strasno, pa ja samo na odrzavanje trudnoce (lekovi, inekcije i ostali vitamini, kontrole, pregledi i sl.) potrosim 40% od plate, a pitom oni mi smanje platu na 65%. UZAS!!!!
da li se neko slaze da organizujemo protest ispred vlade zbog obmane vlasti u vezi strategije o pdsticaju radjanja s obzirom da sam danas zvao i rekli su mi da ce strategija biti usvojena u skupstini eventualno u drugoj polovini 2009. godine.
Ja se samo pitam kada će već neko preuzeti odgovornost za sva neispunjena obećanja?! Dođe kampanja i svima mozak proradi, svi znaju šta bi trebalo uraditi i na koji način, a kad se dokopaju fotelja dobiju Alchajmerovu bolest i sve zaborave. Šta bi sa bolovanjem?! Šta bi sa akcijama?! Tolike laži je više nemoguće i slušati. Pa onda kažu vlada bela kuga, depresivne žene i trudnice... A da saberete koliko vam treba para da biste rodili dete, verujte nije moguće a da ne prolijete koju litru suza i da ne dobijete celodnevnu mučninu. Imam cerkicu od pet godina i u trećem sam mesecu trudnoće. Sramno je više pričati priče koje zaista bude samo lašnu nadu. Kako zapažam ministar je napravio kontraefekat sa najavom strategije jer mnoge žene se odlučuju na čekanje kako bi izbegle da budu trudne i gladne u strahu koliko će korumpirani zdravstveni radnici tražiti za vođenje trudnoće i porođaj. U normalnim državama bi Vlada pala zbog ovakvih stvari, zbog programa i obećanja koja ne mogu da ispune. Puno pozdrava za naše nesposobne ministre!
Nadj,jesu 80000,ali u 24 beskonacnih rata.Ako imas srece i zivis u opstini koja takodje daje pomoc,bice i malo vise.Ja zivim u opstini u kojoj svi kukaju o malom natalitetu,a zakljucali kasu i ne daju ni dinara za drugo dete!
E pa drage moje, evo da rešimo konačno ovu dilemu oko isplaćivanja 100% trudnicama na bolovanju (i ostalih odredbi famozne Strategije podsticanja rađanja). Ja sam danas pozvala Info centar Ministarstva rada i socijalne politike (ukoliko neko hoće opet da ih zove telefon je 011/3038661), gde su me ljubazno obavestili da Strategija podsticanja rađanja nece stupiti na snagu od početka godine, kao što je to najavljivano. Navodno je problem, što treba dosta zakona da se izmeni i dopuni, a Skupština jako sporo i neefikasno radi, a samim tim ove izmene i dopune zakona neće doći na red pre sredine iduće godine. Ovo je ustvari bio samo marketinški trik i predizborno obećanje (ludo radovanje). Na kraju krajeva penzioneri su veće glasačko telo od trudnica (pa njih treba namiriti), a bebe ne glasaju. Izumrećemo do 2050. godine, ali sami smo krivi za to!
da li neko zna kako se isplaćuje trudničko bolovanje
prinudjen sam da otvorim bolovanje u decembru,da li ce se meni od januara placati 100%ili ostajem na 65%.unapred zahvalna.
Принуђена сам да будем на боловању због ризичне трудноће,а уједно и кажњена са 65% примања плате.Шта рећи?!
Ovu vest sam odavno pročitala i do sada sam se jedva suzdržavala da je komentarišem. Sve što je gore napisano, ili bolje reći izjavnljeno je sramota. U celom tekstu jedino vidim lažne nade. Zamolila bih nadleže u Ministarstvu rada i socijalne politike budu bar toliko ljudi, pa da se suzdrže od davanja ovakvih izjava. Nemojte više govoriti kako u Srbiji vlada bela kuga, kada već godinama niste voljni da nam pomognete da se to spreči!
Ja sam na porodiljskom i primam sto odsto platu, ali je ona deset hiljada manja nego da radim. Firmi bas veliki izdatak da mi daje i regres i putne troskove.
I ja odlazem trudnocu ne bi li me uhvatio novi zakon koji bi mi pogodovao...Kako vreme ide, sve manje verujem u njegovo ostvarenje. Ovog meseca smo se suprug i ja dogovorili da prionemo na zadatak, jer smo shvatili da drzava nece da stimulise trudnicko bolovanje sa sto posto, jer bi onda sve trudnice to koristile. Radim u zdravstvu, sa decom, putujem na posao u drugi grad svaki dan. Svesna sam da bi najbolje bilo da odmah po utvrdjivanju trudnoce odem na bolovanje, obzirom i da sam starija od 35god.
Ono sto mene rastuzuje u periodu koji me ocekuje jeste zaista pad zivotnog standarda, jer na tih 65% zene cekaju i po tri meseca, a neke mi se zale da su primanja haoticna, neredovna..
I pored toga sto imamo cerkicu od 12 godina kojoj treba stosta, pripremamo se za bebu kao da nam je prva po redu, obzirom na razliku u godinama. Uvek je bilo odlaganja radjanja drugog deteta, strogo zbog materijalne situacije.
Zaista ne bi skodilo kada bi "bebac" poslao dopis ministarstvu gde bi naveo primer koliko zena se javilo i javlja koje "odlazu" trudnocu iscekujuci taj njihov novi zakon. Tu cinjenicu treba osvestiti u vrhu...
Meni se cini, a ispravite me, komsinica je rodila drugo dete u julu i rekla mi je da su joj isplatili u keshu jednokratnu pomoc za drugo dete, navela je nekih 80 000din, zna li iko ista o tome?
Ja od početka godine odlažem željenu trudnoću, čekajući da Strategija za podsticanje rađanja stupi na snagu. Sledećeg meseca krećem u akciju, jer kako stvari stoje nikada neće stupiti na snagu odredba da se bolovanje u toku trudnoće plaća 100%. Inače sam pravnik po struci, pa vrlo dobro znam šta mi pripada i na koji način. Čak i radim za stranu firmu i imam jako dobru platu, ali računam da se od te plate u samom startu oduzima topli obrok i markica, pa onda još 65%... Mislim da ću ipak morati da radim kada budem trudna, jedino ako se neko iz Vlade ne seti strategije (u šta sumnjam).
stvarno nije u redu da se trudnicko bolovanje placa samo 65%.traze da se poveca broj beba!kako?pa na ovaj nacin zena je kaznjena a ne nagradjena!stvarno sramota!
KI najezim se kada procitam tvoj komentar!Uzivanje u trudnickom bolovanju??!Sreca ne znas STA TO ZNACI!A o drzavi ne zelim da komentarisem-kad bi nasi ministri bili trudni 2 meseca!
Ne postoji dovoljno ljigava rec kojom bih mogla da opisem rad ove vlade i njihovo ponasanje prema trudnicama!Svi se zale na mali broj beba,e pa bice ih jos manje ako se nesto ne preduzme.Ja sam jedna od onih "srecnica" koja mora svakog meseca da ide u bolnicu,a traze mi da uradim sve analize pre odlaska i to se vecina radi privatno zato sto traze da analize ne budu starije od 5 dana ili iz nekih razloga nase drzavne laboratorije to ne rade.A plate nema a i kada stigne nije dovoljno velika da pokrije lekove koji se redovno prepisuju trudnicama,a nisu registrovani!!!!STA RADITE TO?!Moja plata je bila 17000,pa kada mi oduzmu bolovanje,sta je 65% ?Sram vas bilo.
Koji se period uzima kod isplate trudničkog bolovanja? Dali zadnja tri meseca?
U 34.sam nedelji,pre 2dana sam tek dobila drugu platu,a od pocetka tj.od 6.nedelje sam na odrzavanju.Ogorcena sam na ponasanje vlasti i na drzavu.Ne zasluzuju ni 1 bebu vise.
jos jedan prosvetar sada sa 100 posto fondom kada ti od 25 posto daju 65 strasno sad je bolje nije sjajno ali prezivece se ali kako kazu bilo je prasine i oko ukidanja pdv i nista tresla se gora rodio se mis tako dok ne vidimo crno na belo cekacemo i uzivati u drugoj trudnoci
Pa sta ako zena hoce da koristi trudnicko!!! To uopste ne bi trebalo da se zove bolovanje!! Ja sam u 16 nedelji trudnoce i sve je u redu ali sam ipak uzela trudnicko. Radim takav posao da sam konstatno izlozena bolesnim ljudima i ne zelim da rizikujem da se razbolim ili da dobijem neku zaraznu bolest. Svaka trudnoca je individualna i niko nema prava da prica da li neko "uziva" a nece da radi u trudnoci! Ne zelim ni da zamislim kakve bi posledice ostavio konstatan stres i izlozenost bolesnim ljudima na moju bebu! Zar nije dosta to sto ako si mlada zena koja nema porodicu teze dobijas posao nego nas jos uslovljavaju i da radimo u trudnoci!! Uzas i sramota!
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Pročitajte kada se jagode uvode u ishranu i na šta treba da obratite pažnju... »
Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »
Jaja su lako kvarljive namirnice te je neophodno voditi računa o nabavci, pripremi i konzumiranju »
Roštilj i dobra salata su sjajna i neodvojiva kombinacija »