Komentari za tekst "U porodilištu ste? Pošaljite nam fotografije obroka!"

Komentara
15
Ostavite komentar
Trenutno sam u porodilistu u Beogradu. Uveden je novi jelovnik za koji smatram da uopste nije los. Ja sam sitna i ne bas ješna, pa te kolicine ne mogu da pojedem. Vi procenite.
Za doručak dva parceta razanog hleba, krem sir od 100 ml, paprika babura, kuvano jaje i caj.
Rucak: kokosija supa, pileci karabatak sa pilavom (u kome ima dosta povrća) kupus salata, 2 parčeta razanog hleba
Uzina: kolac sa dzemom
Vecera: tunjevina, krompir salata i parce razanog hleba.
Slazem se da je raspored obroka bez veze, jer od 8 do 5-6 imam utisak da non-stop jedem.
Zasto zene ne razlikuju trudnice koje odrzavaju trudnocu i porodilje? Nije isto drage dame! Ima zena iz unutrasnjosti koje su smestene u bolnicu radi odrzavanja i tamo borave mesecima! Takva ishrana zaista nije nutritivno primerena, a nemaju nikoga da im ,,dotura" obroke. Slazem se, ko god dodje samo da se porodi i ,,pobegne'' kuci nakon tri dana i nije pogodjen ovim. Za nas ostale koje smo malo duze bile na ,,tretmanu'' ovo nije u redu. I jos nesto, ne, nismo razmazene.
Slazem se,..moja sestra je odrzavala trudnocu u Bg-u na Institutu za majku i dete punih 7 meseci,..imala je srecu pa smo joj mi doturali svaki dan,cak je znala doci i kuci vikendom na par sati ili dan,ali naprimer u sobi sa njom su bile dve devojke iz Valjeva,..muzevi su ih posecivali i donosili ali naravno nisu mogli svaki dan,..a da kuhinja na Institutu deluje tako da se ni mis nemoze najseti kamoli trudnica,...
Ako ti ne valja besplatna klopa, idi na privatnu kliniku.
Klopa nije besplatna, svaki mesec se skine sa moje zarade suma koja se odvaja za zdravstvo i niko me ne pita da li to zelim ili ne. Ja sam samo za bolju raspodelu sredstava i odredjivanje prioriteta.
a sata kazete da tri dana dobijate caj 2 litre po obroku za sva tri obroka jer ste imale carski rez pa tek onda supa i pire krompir i tako skoro celi sedam dana
to je nesto drugo.. posle carskog reza mora dijetalna ishrana..
meni ovo i dalje izgleda jadno i sramotno. ako ovo moze da zadovolji potrebe jedne trudnice ili sveze mame, prosvetlite me vi iz ministarstava, uprava bolnica...! kao buduca mama vec se psihicki pripremam da se ne nerviram...
Da se razumemo, vi niste u hotelu kada tamo lezite vec u bolnici. Ja sam lezala u porodilistu u Novom Sadu, kakva je hrana takva je. Posle par dana odes kuci I jedes sta hoces. Za ceo klinicki centar se pravi ista hrana, slazem se da nije luksuzna ali sta ocekujete?! Jedino je raspored los, dorucak u 8, rucak u 12 a vecera u 16h, pa onaj ko nema, ne jede nista do ujutru. Ali sve je bilo ukusno I dovoljno za to koliko je nama tih par dana trebalo. Uostalom, kod kuce ste se bolje hranili kada je dosla beba???
obrokora biti dovoljan.. ako si i posle jela gladan, a sledeci obrok je tek za par sati, onda ne vidim svrhu obedovanja u bolnici.. lepo nas sve prikljuce na infuziju i resen problem..
to ako se ti tako hranis kuci,to je tvoj problem...i to veliki...
Cekaj.... jesu li ovo obroci pre ili posle uvedenog novog jelovnika. Pire i supa za rucak? Zar nije pire prilog? Salate i voca nigde. Bareno povrce, nista? Pa sad barem ima svega i od voca i od povrca. C c c
Hrana ni pre nije bila losa,ali je primerena telu koje se porodilo...drugo je to sto porodilje misle da treba da krkaju kao dok su bile trudne!
Ako su vama viršle i odvratni mesni narezak primereni telu koje se porodilo...onda u redu. Toliko.
Nisam se setila da slikam ali sam lezala u narodnom frontu 25.08 i sad 08.09. I za veceru su oba ta ponedeljka bile 2 pecene paprike (od kojih nas je posle ubijala gorushica),parce sira i dve krishke hleba. Opet cu lezati,pa cu vam javljati. pozdrav za najbolji sajt.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Pročitajte kada se jagode uvode u ishranu i na šta treba da obratite pažnju... »
Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »
Jaja su lako kvarljive namirnice te je neophodno voditi računa o nabavci, pripremi i konzumiranju »
Roštilj i dobra salata su sjajna i neodvojiva kombinacija »