Komentari za tekst "SRAMOTA: Gde nam se deca igraju?"

Komentara
12
Ostavite komentar
Mi nemamo park.Dete u vrticu ima dvoriste sa ljuljaskama,trambolinama,vrteskama...Kada smo kuci igramo se u dvoristu ili izadjemo na ulicu i igramo se.
Mi park nemamo. Moje dete kao i sva deca iz kraja igraju se na ulici. Kola su parkirana na trotoaru a mi setamo po ulici.
Sigurno da drzava treba da gradi i odrzava igralista ali ni roditeljima koji vode decu na ta ista igralista ne bi pala kruna s glave da malo pociste i za drugima a narocito za sobom. Neko je vec rekao verovatno su te mame i zaprljale igralista. U toku dana su na igralistima mala deca, a uvece skolarci i srednjoskolci. Verovatnoca da su ta starija deca pobacala vlazne maramice, pakovanja od soka ili grickalica je vrlo mala. Svaki put kad iznosim smece pokupim otpatke na travljaku izmedju zgrada gde zivim jer se tu igraju i moja deca. Deca mi cesto rado pomognu, a ponekad uzmemo plasticne rukavice i organizujemo detaljnije spremanje. Ni jedan roditelj, koji tu sedi nije nikad pomogao, i jednino sto sam dobila poneki put je "komsinice ala ste vi vredni". Zivim u Novom Sadu na Detelinari ali imamo baku na Limnanu i situacija je potpuno ista.
Na ovu temu mogla bi i roman da napišem. Mi smo iz Niša a igralište oko naše zgrade u Duvanistu je sličnije prašumi nego igralištu. Ako malo dalje odemo da prošetamo, odemo do Parka na Bulevaru a tamo je pravo ruglo od parka. Đubre ja na svakom ćošku, a još mi više smeta što ja na zelenoj površini pustim dete da trčkara za loptom, a neko dovede kucence da mu češlja dlaku i da izvrši nuždu. I ako sam se obraćala nadležnima u Opštinu Mediana putem fb stranice, oni su mi odgovorili da im je drago da neko ima i neke sugestije i da uvek mogu da im se obratim ako imam neku primedbu. Od tada je prošlo tri meseca a slika je ista. I tako je u svakom parku u Nišu. I kućici i deca zajedno na travi. Da neko ne svati pogrešno, i ja volim životinje, ali nije u redu da kuče vrši nuždu na travi gde se deca igraju. A sprave za zabavu dece su prljave i polomljene.
Ovoj drzavi su deca i porodica na poslednjem mestu.. sto svakim svojim postupkom sve vise dokazuju..
Ako neko misli da je Beogad meka neka dodje. Moje dete ide u vrtic gde nema ni kapije preko noci se skupljaju narkomani ujutru prvo tetkice pokupe spriceve i igle pa onda puste decu da se igraju. Neki dan mi dete prica kako je naslo staklo i kako je odnela vaspitacici. Para u budzetu nema tako da cemo morati mi roditelji od septembra da se organizujemo i saniramo koliko mozemo jer nasa deca su u pitanjusaniramo koli
Bitno je da Beograd ima sve
najbolje, Obrenovac na primer to vise nikad imati nece.... Ni obdanista nemamo a kamoli parkove za decu sa mobilijarom.
Ne slazem se sa Vama. Vecina parkica u Beogradu je ravna deponiji. Ja zivim u elitnijem delu grada,i verujte mi da nemam gde da izvedem dete. Mislim da je u citavoj zemlji ista situacija. A sto se tice Obrenovca,polako. Moramo se potruditi da tu napravimo mali raj. Pozdrav
Pa to su verovatno te iste mame i zaprljale!
Upravo tako!
to nije nista,u Zmajevu je zaraslo u travu kompletno,pa je rizik voditi dete zbog krpelja
Kao i u Novom Sadu na Klisi
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Pročitajte kada se jagode uvode u ishranu i na šta treba da obratite pažnju... »
Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »
Jaja su lako kvarljive namirnice te je neophodno voditi računa o nabavci, pripremi i konzumiranju »
Roštilj i dobra salata su sjajna i neodvojiva kombinacija »