Komentari za tekst "SRAMOTA: Ovo je doručak u porodilištu!"

Komentara
84
Ostavite komentar
u Betaniji smo dobijale mesni narezak, caj od limuntusa i bajati hleb. ja to ne bih dala mome psu da jede. mamu im...
glupo je sto neke od vas kazu da ovo nije istina,nemojte suditi na osnovu svog iskustva.moje licno nije nista bolje,ono sto daju je zalosno,dorucak ivecera svaki dan isti pasteta i posebna(ne sunka)vec podrigusa,mleka dva puta za sedam dana,najvise hleba,beda i jad.Naravno da niko nije umro od gladi,ali sramota bre ljudi.
dobije se za dorucak dva parceta hlebcine, parce kao mladog sira i kasika pavlake jogurt i ispran caj . onda za rucak tanjirce graska . sa dva debele parceta hleba i nesto sto i trebalo da bude pileci bataka sa karabatkom al je velicine kao od vrabca. za veceru dva puza sa trci trci sirom od kiselog testa i jogurt. a onda kad ti mere secer ijuuuu od cega je skocio . toliko.
Nemam fotografiju ali u Zrenjaninu smo dobijali grasak i kuvani kiseli kupus a koliko ja znam da je to nedopustivo za porodilje koje treba da doje. Hrana je bila ocajna, cak i to sto smo dobili je bilo potpuno nejestivo. Zivjela sam na plazma keksu koji mi je muz sakrio u mojim stvarima jer ne smijes nista da uneses. Mislim da ste u pravu sa tim sto ste napisali da je u zatvorima puno bolja hrana nego u porodilistima i u bolnicama inace.
Ja sam u Zvezdari svaki dan dobijala kupus salatu i to mi nije bilo jasno da daju i trudnicama ali i porodiljama. A za veceru jednu pasteticu ... kad se setim da sam u to vreme jela kao provaljena to mi nije bilo ni ,,za na zub". Posle carskog reza nisu imali da nam daju keks pa su se dovijali na razne nacine, tuga . Shvatam da je teska situacija u zemlji, ali kao sto neko rece bolje se hrane zatvorenici nego porodilje.
ja sam bila prezadovoljna hranom u porodilistu (zvezdara je u pitanju) - punjene paprike, musaka i sl. mislim da je bilo i supe i kupus salate. ali realno vecini zena neko donese sa strane hranu, za tih tri-cetiri dana nije strasno. ja sam se porodila carskim i prvih nekoliko dana nisam smela nista sem po malo keksa, jogurta i pudinga napravljenog na vodi. uprkos takvoj ishrani meni je mleko nadoslo u rekordnom roku i sasvim fino nahranilo bebu dok smo bile u porodilistu. jedna virsla nije smak sveta ako ste se celu trudnocu hranile kako treba i nastavite zdravo da se hranite kad odete kuci.

uostalom kad pomislim u kakvoj je situaciji drzava, budem zahvalna sto me porodjaj nista nije kostao i sto sam jos dobila i obroke i adaptirano mleko za bebu dok sam bila u sok sobi.
Ovo je strasno! Salama, inace suhomesnati proizvodi se uopste ne preporucuju tokom trudnoce, a da ne govorim o posle porodjajnom periodu i dojenju! Zato su nutricionisti na biroima za zaposljavanje,nisu potrebni bolnicama posto oni imaju strucnjake koji dele ovakvo smece tamo gde bi trebalo da se sluzi najkvalitetnija hrana!
Hrana u Betaniji je generalno očajna, (salame, paštete, mesni naresci, viršle... o kuvanom kupusu, pasulju i sl. sa kobasicama i sojom da ne pričamo), mada je bilo par "svetlih momenata". Provela sam tamo desetak dana pre dve godine. U suštini, nije hrana najveći problem, nažalost.
Hrana u Vršačkom porodilistu je zadovolavajuca,čak se dobija i kolačić posle ručka,tako da zaista nemam zamerki.
U porodilistu Sremskoj Mitrovici hrana je fantasticna i obilna za dorucak,rucak vecinom barena piletina ,a vecera uvek sa slatkim dodatkom . Divni su !
ovo je odavne takva hrana u gaku,ja sam dva,tri puta leala kao trudnica i takvu sam dali klopu uz dva parceta hleba...gde ste vi sve zivele do sad///////
Ne znam za ostale bolnice, ali za Visegradsku imam samo pohvale.
Hrana je bila odlicna, naravno u granicama onoga sto dozvoljava postporodjajni period.
Pa ne ide bas da onake iscrpljene zvacemo pecenje, zar ne?
Bube nisam videla ni iz daleka, higijena je bila na nivou. Kupatilo, tusevi, super cisto a i sestre vise nego ljubazne...
mozda sam imale srece ali stvarno ne mogu nista lose reci...
Porodila sam se u Betaniji pre tri meseca i nisam puno mislila o hrani, a nekako nisam bila ni gladna. Hrana je kao sa slika. Escajga nema dovoljno pa ga ne dobijes uvek. U sustini nije tako lose, pogotovo ako ostajes dva dana. Veci problem je kad neko mora da ostane duze i ako mora samo na tu hranu da se osloni.
Evo, ja sam se porodila pre 3 i po meseca u Visegrradskoj, pre toga sam lezala oko 2 nedelje na Kontroli fertiliteta. Hrana nije tako losa. Ovo jeste bio jedan od obroka, ali uz njega dobijete i jogurt i 2 parceta hleba, mozete napraviti 2 sendvica posto je ova salama debelo secena. Rucak je bio odlican, veliko parce mesa ili ribe sa povrcem (grasak, boranija, pire ili neko mesano bareno povrce) i malo salate. Dorucak i vecer jesu ponekad bili "tanji", nekada OK, ali realno tamo se i ne krecete puno i potrosnj je manja, a u svako doba dana poseta moze doneti hranu. Za dor. i vec. su bili npr makaroni sa sirom, ili kacamak sa sirom, ili jaje i kocka sira, ili 2 kom peciva i sa tim uvek jogurt ili solja mleka, a u ciniji sa strane stoje jabuke, samo ih niko nije uzimao. Uvek su bila i dva obroka bez soli i 2 bez secera za one sa dijebetesom i povisenim pritiskom. Meni je, npr, na kraju naglo skocio pritisak i pokazalo se odlicnim sto nisam jela jaku hranu prethodnih dana jer bi bilo jos gore po mene i bebu. Uz to, kuvarice su zenama koje ne mogu da ustanu zbog infuzije nosile posluzvnike u krevet. Nemojmo biti na kraj srca.
e, a ja sam se porodila dva puta u novom sadu... uz ovakav dorucak dobila sam i pola paradajza i tanko parce hleba. noz naravno nisam dobila.
Imala sam srece da se porodim u Italiji i ne vredi ni da pisem kako tamo stoje stvari...zene imaju kraljevski tretman.ako je ovo u tekstu istina,onda stvarno odosmo "dodjavola"...:(
virsle uzimaju kalcijum iz kostiju i nikako ih ne bi trebale uzimati trudnice! kao ni preradjevine, zbog mogucih ostecenja ploda bakterijama! strasno, zaista uzasna slika!!
joj blago tebii :)) je l' i tamo obavezna vakcinacija?
Ja sam bila zadovoljna obrocima u Betaniji, i čaj mi se jaaaako svideo :)) Ima ovde par slika groznih obroka, ali mislim da neke žene malo i preteruju.
Ne verujem u ovu priču. Ne znam gde se i u kom porodilištu hrana, konkretno doručak poslužuje na ovakvim tanjirima i čini mi se sa slike da je u pitanju plastični ili drveni poslužavnik.
Porodila sam se pre skoro 2 godine u Narodnom frontu i moram da izjavim da je hrana bila sasvim zadovoljavajuća. Ukusna i poslužena u dovoljnoj količini.
U svakom slučaju, ne mogu svi biti zadovoljni tretmanom, ali imam moralnu obavezu da posle ovakvog udara na porodilišta, još jednom pohvalim Narodni front u svakom smislu.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Pročitajte kada se jagode uvode u ishranu i na šta treba da obratite pažnju... »
Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »
Spoljne infekcije uha mogu se dogoditi i ako je ušni kanal deteta oštećen upotrebom štapića za uši »