Komentari za tekst "Trudnicama na bolovanju plata 100%"

Komentara
28
Ostavite komentar
Odrzavam trudnocu od 06.12.2013. i iz licnog iskustva mogu da kazem da je konstatacija da ce trudnice dobijati 100% platu od republickog fonda netacna. Sa zakasnjenjem od 40 dana sam dobila platu za januar, samo 65%, kao sto su isplacivali i do sada. 35% koje treba da dotira grad Novi Sad su mi rekli da ne ocekujem pre tri meseca. Obecanje ludom radovanje....
Sjajno, ali posto radimo u firmama u kojima smo prijavljeni na minimalac, silno smo se obradovali.
Da li je to smo za izbore, narode! Roditelj dva muska odrasla deteta, obe'anje ludom radovanje. Drzavo Srbijo misli da li ce nas uskoro biti koliko mislis o rodu i porodu!
Napokon prave stvari.za natalitet i za zemlju Srbiju. Buducim majkama da porucim da pazljivo procitaju tekst, 35% u toku trudnickog bolovanja dotira RFZZO, a u toku porodiljskog Sekreterijat za soc.zastitu. Sto znaci u oda slucaja po 100% Pozdarav
Ja sam na bolovanju od novembra, primila sam samo prvi mesec na teret poslodavca i to je to. A u aprilu otvaram porodiljsko. Da li je moguce da socijalno toliko kasni?
I ja sam od septembra a od grada Beograda onih 35 % nisam dobila ni dinara :(
Nije moguće, jer oni stvarno, bar sto se Užica tice na vreme sve isplaćuju.
to znaci da ti citav mesec ili dva placaju 100 % a kada se porodis godinu dana opet isto ostaje 65 % SRAMOTA
Nije uopšte tačno. Porodiljsko je za sve zene koje su imale prethodan povezan staž minimum šest meseci i jedan dan pre ovaranja porodiljskog u iznosu od 100%. Ja sam knjigovodja i sigurno to znam a uzgred sad cu drugi put na porodiljsko, tako da to sigurno važi zadnjih pet godina.
Postovani, imam pitanja na koja nisam uspela da nadjem odgovor pa vas molim da mi pojasnite.
dakle, zaposlena sam na odredjeno u jednoj firmi vec od avgudta meseca 2012 godine,ugovor mi je produzavan na godinu dana, a prosle godine sam imala pauzu od 2 meseca , ali sam I tada bila prijavljena u istoj firmi samo na privremenim I povremenim poslovima I od polovine oktobra 2013. godine imam ugovor o radu na odredjeno vreme do 12 meseci, pa me interesuje koliko meseci treba da radim da bih imala 100% bolovanje, *posto je sada donet zakon da svaka trudnica ima punu platu), da li se racuna ukupan radni staz ili samo od pocetka novog ugovora, dakle, ja nisam imala prekid u radnom odnosu iako sam bila na PPP .Molim Vas za odgovor I kada mogu otvoriti trudnicko bolovanje,da li mora proci tri meseca od pocetka novog ugovora ili se racuna ukupan radni staz koji je povezan u istoj firmi posle koliko meseci, ukoliko ne budem bila u stanju da radim? Unapred zahvalna.
Draga, ti mozes na bolovanje kada god hoces, dužina radnog staža tu uopšte nije bitna, i ti treba da primas sto posto zarade dok si na trudnickom bolovanju. Ja samo nisam sigurna da li se PPP računaju u redovan staž prilikom obračuna za porodiljsko a da bi na porodiljskom primala sto posto moraš u trenutku otvaranja porodiljskog da imas minimum 6 meseci i jedan dan neprekidnog staža. Ja bih ti savetovala samo da proveris, posto nisi napisala kada ti je termin, da li PPP ulaze u staž ili ne. To mozes da proveris u opštini jer oni imaju sektor koji je za porodiljsko odsustvo zadužen. Nadam se da sam bar malo pomogla.
Pitanje: da li procenat naknade zavisi od visinje primanja ili je 100% naknada u svakom slucaju?

Hvala
Meni kasni plata (bolovanje) za decembar. Prošli mesec sam primila na vreme deo oktobra i ceo novembar ali sad kasni. I interesuje me da li neko zna o povećanju plate za porodiljsko. Nešto sam načula da ćemo primati neki prosek opštinske plate.
Drage mame,
trenutno je pokrenuta kampanja od strane 3 organizacije u vezi redovne isplate nadoknade porodiljama. Ako zelite i same da se prikljucite i pomognete resavanju ovog problema posetite stranicu https://www.facebook.com/pravozamame ili posaljite poruku na pravozamame@srbijaupokretu.org. Zajedno mozemo uciniti da se ova praksa promeni za sve zene.
Ovo vise ni nije tako nova vest, ali je definitivno uvek aktuelno pitanje: REDOVNOST ISPLATE!!! A o tome se niko ne izjasnjava?!
Šta je ako bolovanje počelo pre 1.januara? Ja sam na bolovanju od 10.decembra i u firmi su rekli da zbog toga ostajem do kraja bolovanja na 65%! Mislim da je krajnje nepravedno da recimo u januaru sve trudnice ce imati 100% a one koje su od ranije na bolovanju 65%!
Ja sam bila na bolovanju od sredine decembra do sredine januara.Dobila sam 65% za pola decembra i 100% za polovinu januara.
Mislim da bi i vi trebali da dobijete 100% od 1.januara bez obzira sto je bolovanje ranije otvoreno. Najbolje je da direktno odete u socijalno/zdravstveno i da se tamo raspitate jer su mnogi poslodavci nedovoljno informisani ili jednostavno nece da se bave vasim pitanjem. U slucaju da ne moze (u sta cisto sumnjam), uvijek postoji opcija da zakljucite bolovanje pa da ga ponovo otvorite. Pozdrav
meni je pocelo bolovanje isto u devembru- za dane decembarskog bolovanja firma mi je uplatila 65%, a za dane u januaru 100% plate ( naravno, pricam o prvih 30 dana bolovanja)...tako da bi tebi trebali da uplate pun iznos dnevnica za period 1-10.januara ( posle ti ionaka ide preko fonda i kasni)...ako nije, trebalo bi da se raspitas o tome kod nadleznog u firmi...nadam de da je bilo od pomoci :-)
Hm....e ako je ovo tacno onda cu i ja da rodim bebu uskoro:-)
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Svaki porođaj je priča za sebe i predstavlja posebno iskustvo za svaku majku »
Bolne bradavice, grebkanje, nespavanje, napadi gladi, konstanta žeđ su samo neki... »
Oporavak traje od četiri do šest sedmica »
Dečija koža je osetljiva, štitite je kremom za sunce i tokom prolećih dana »