Komentari za tekst "Oporavak posle carskog reza"

Komentara
12
Ostavite komentar
Milena ne lupetaj molim te. Zasto je carski rez najtraumaticnije isustvo? A porodjaj od 20 sati nije traumatican. Po meni je gore da se zena muci 20 sati na stolu, nego da za 30-40min koliko traje carski rez dobije svoje detence. Kada nesto ne ide onda je carski rez najbolje resenje i nije uopste toliko traumatican. Toliko je beba rodjeno carskim rezom i svi su normalni i zdravi. Meni je zao tebe sto tako mislis.
Dajte bre ljudi nemojte plasiti trudnice. Carski rez je operacija koja kada se izvede u hitnim slucajevima, znaci da je zaista i bila neophodna. I isto tako ne znaci da je bilo koja porodilja manje majka, jer je porodjena na ovaj ili onaj nacin. "Iskusila prirodan porodjaj".. ma daj.. kakve su to budalastine. Na zalost ima mnogih koje su iskusile prirodan porodjaj, pa nisu ni "M" od majke koju dete zaista treba. Kao i oporavak, sve je to individualno. Nista nije neizdrzivo, mogla sam i ja da kukam na sva zvona.. ali sta s tim? Sve se da izgurati. Nista to nije toliko strasno. Uvek se setim nekog teksta gde kaze: "Kako muski preteruju dok pricaju svoje vojnicko iskustvo, tako i zene uglavnom preteruju u pricama oko porodjaja". Tako je. Cast izuzecima. Ja sam prva odbijala inekcije protiv bolova, da bih sto pre pocela da dojim.. dakle, sve se moze, kad se hoce.
porodjaj treba vratiti tamo gde mu je JEDINO mesto, u kucu porodilje!!! carski rez je samo i iskljucivo za hitne i jaaako komplikovane slucajeve sto bi se sve preventivno resilo tim velikim opustanjem koje porodilja ima kad je kod svoje kuce. carski rez je nesto najgore i najtraumaticnije sto moze da se desi mami a o posledicama na bebu i kasniji porodicni zivot i necu ovom prilikom jer je jako bolno i tuzno....zao mi je svih mama koje nisu iskusile lepotu prirodnog porodjaja :(
Pre 10 dana sam se porodila carskim rezom u Zrenjaninskom porodilistu, inace ovo mi je drugi carski rez i mogu reci da je mnogo tezi oporavak nego nakon prvog carskog. U bolnici sam bila 5 dana i u ponedeljak mi vade konce. Svi koji misle da je lakse da se porode carskim rezom mnooooogo grese jer ne razmisljaju sta je posle kada se probudis iz anestezeje. Bolovi bar 3,4 dana toliki da si pod lekovima stalno i pored toga bolovi su strasni, mleko teze i kasnije krene i cak i kad napustis bolnicu zavistan si od necije pomoci . Zato buduce mame ako mozete prirodno izdrzite ne razmisljaj te o carskom jer je zaista mnogo mucan
cao,svima ja za dve nedelje odprilike idem na zakazan zarski rez,inace ovo mi je druga trudnoca.ako ima neko na forumo a da se porodio carskim u pazaru neka mi napise svoja iskustva.posto planiram da se porodim u Novom Pazaru.
Ja sam porodila pre dva meseca,porođaj je krenuo prirodno,ali se odužioooo i posle 4h kad su videli da nema šanse da se beba spusti u kanal i kad se beban okrenuo na Leđa,hitno su me odvezli na carski. Sekcija je dobro prosla i posle 45min ležala sam u šok sobi,pokrivena sa dva ćebeta iako je 27.jun :-( oporavak je težak i bolan! Posle 12h morate da ustanete što je VEOMA bolno,bebu vam donose na podoj. Trećeg dana se previja rana,5.dana su mi skinuli polovinu konaca,10.dana su me pustili kući,s 11.dana sam išla da mi skinu drugu polovinu konaca.... Tako je u Aleksincu,naglasila bih da su svi super,iako rade u lošim uslovima. Pojedine na ginekologiji treba pozlatiti,jer rade bez najosnovnijih stvari i trudnice same kupuju igle,katetar,flastere itd Ali brzo se zaboravi bol,infuzije tri dana,boli celo telo,ali sve se zaboravi kad ugledate Svog malog anđelka ;-) toliko od mene.. Jeja Alexinac 8-)
Ovde carski rez rade pod epiduralom, tako su ga i meni uradili, ali bi svakoj zeni preporucila totalnu anesteziju, jer je stvarno nije lepo kad si budan i svestan svega i cujes sve kad to rade. Imala sam utisak da mi vade sve organe iz stomaka, jeste to lepo kad ti stave bebu na grudi, ali verujte mi da vam tad nije nidocega, meni je bio opao pritisak pa su morali da sklone bebu od mene. Posle toga 4 sata nemozetr noge da mrdnete ni mililmetar, strasno izgleda. Opravak nije bio toliko strasan jeste da vas prvi dan rana boli, ali sto vise setajte tako da posle bude mnogo bolje. Puno srece buducim mamicama. Pozdrav iz Beca
Ja sam mislila da ce mi drob ispasti kad sam prvog dana ustajala,toliko me je bolelo...Posle je vec islo lakse...kod nas se ostaje 5-6 dana,i tek 3.dan dobijamo bebu na dojenje...Al u svakom slucaju ne bih ga menjala za prirodni porodjaj,moje drugarice su popucale i sekli su ih toliko da je njihov oporavak od prirodnog,trajao duze nego moj od carskog..Naravno,ko ne zeli totalnu anesteziju uvek se moze odluciti za epidural...Pozdrav svim mama koje ubuduce ceka ovo iskustvo ;)
Ja sam se uz epidural porodila carskim rezom. Terali su me da ustanem nakon manje od 8h od operacije,ali mi je to bilo jako rano i nisam uspela.Bol je prilicno jak, ne smes se mrdnuti,a i kad zelis da se okrenes malo jer si utrnuo od lezanja u istom polozaju-to je ... Uh,jako bolno. Ali kad znas da te ceka beba koja zavisi od tebe,sreca kojoj si potrebna i koju jedva cekas da vidis i uzmes u ruke- e to tera zenu da se bori,da bude jaka i da se sto pre oporavi.
Nemislim da je carki porodjaj bas carski, dva puta sam se porodila na ovaj nacin, i teye mi je bilo drugi put, a o bolovima da i negovorimo, uyasno, je, i posle toliko godina me jos uvek boli rez i ne mogu da spavam na stomaku. tako da od tog carskog nema ni c pozzzzz
Za sve buduce mame, koje ce se poroditi carskim rezom:
Stvarno je carski porodjaj, uspavaju te, izvade bebu i posle pola sata otprilike se budite. Ali nakon toga bolovi u celom telu, mislila sam da me i trepavice bole. Sledeci dan polako ustajete, prvo oko kreveta, pa sve dalje, setajte sto vise da biste se brze oporavile. I zaista nakon zestokih bolova prvog dana, kada sam mislila da nikada necu biti ista, sve se polako vraca u normalu. Posle prvog carskog reza u bolnici ste 3 dana, a posle drugog 4 dana.
ja sam se porodila carskim rezom,prvo jutro sam morala ustajati i ici na tusiranje,,ovdje to obavezno,naglasavam da na rani nema nikakvog zavoja samo jedan provida flaster,kojeg odlijepis sedmi dan po poeraciji,moj oporavak je prosao uspijesno i brzo,,,pozdrav iz Australije..
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »
U prazničnim danima, mnoge bebice će prvi put probati hranu sa roštilja. Pročitajte zanimljive recepte i savete kako da im pripremite ukusan prvomajski obrok »
Jaja su lako kvarljive namirnice te je neophodno voditi računa o nabavci, pripremi i konzumiranju »
Roštilj i dobra salata su sjajna i neodvojiva kombinacija »