Komentari za tekst "Koji papiri su potrebni da biste dobili pomoć za bebu"

Komentara
11
Ostavite komentar
Neznam gde je dečiji dodatak 2900 pošto sam za septembar dobio 2300 neznam gde je otišlo onih 400din a imam 4 dece
Uverenje o nelisavanju roditeljstva se najlakse narucuje preko interneta - idite na sajt Prvi opstinski sud, narucite uverenje i pokupite ga nakon tri dana na zeljenoj lokaciji - oni ponude gde sve moze da se podigne uverenje, pa gde je kome najblize.
Meni su na poslu skoro sve skupili, ja imam ovo uverenje + ono slicno iz socijalnog, drzavljanstvo i izvode za decu. I fotokopiranja ali to ne racunam.
Kod nas U Kraljevu Dečiji dodatak za septembar mesec je iznosio 2280din.A sada čitam da je za septembar dečiji bio 2.964,78din...Samo me zanima gde je toliki dečiji dodatak....
Bojana, raspitaj se o uslovima za materijalno obezbedjenje u Centru za socijalni rad. Pomoc traze i dobijaju mahom Romi, zato sto Srbi nisu dovoljno informisani, izmedju ostalog. Kao samohrana majka bez prihoda, sigurno ces ostvariti pomoc. Sve najbolje :)
Za roditeljski dodatak mi je trebalo ukupno 3 sata, plus jedan dan za papir iz poreske uprave. Bitno je poci rano ujutru, da te ne uhvati pauza i guzva i dobra organizacija. Za deciji jmi je trebalo jos manje vremena.
Pravo na dečiji dodatak bi trebalo da imaju sva deca a ne da se nekome zbog 100 din preko proseka ili višak prostora u stanu ne odobri.Mozda oni imaju višak prostora u stanu ali to su mozda nasledili od roditelja koji su to mogli da kupe u srecnim vremenima a danas jedva da imaju da izdrzavaju porodicu.To je stvarnio sramota sva deca u ovoj zemlji zasluzuju taj dodatak.
Ovo sve prepostavljam vazi samo za Beograd. Sta je sa onima koji su iz drugih gradova,kao sto je Loznica iz koje ja poticem,za nju ni ova jednokratna pomoc ne vazi.
Interesuje me ko uopste ima pravo na ove dodatke? I da li samohrani roditelji imaju pravo na neke vece nadoknade ili je ovo sve?Ja sam sad u drugom stanju a treba da predam za razvod pa me interesuje da li mi je povoljnije da prikupljam dokumenta pre ili posle razvoda ili to nema nikakve veze.Pritom, ja sam nezaposlena kao i clanovi mog sadasnjeg domacinstva a muz ima platu preko 50000 dinara.
Koji su uslovi potrebni da se ostvari deciji dodatak?
Ako Vam u resenju pise cifra od 5.710 din toliko cete i dobiti,ja primam 5.100 din,po starom.Ali ako ne pise iznos ,a zahtev sta predali ranije bice da cete primati 5.100 din mesecno.
Nadam se da gresim ,pa da cete dobiti koliko toliko veci iznos.Poz
Imam jedno pitanje,ako neko zna..ja sam dobila resenje i nadam se da ce mi ovog meseca leci uplata,da li ce biti cifra koja se racuna od 1 oktobra,kao sto pise u ovom clanku?Kod mene je cifra za drugo dete 5.710,01 u 24 rate?ili ce biti manja ...
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Pročitajte kada se jagode uvode u ishranu i na šta treba da obratite pažnju... »
Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »