Komentari za tekst "Država nema para za ravnopravnost trudnica"

Komentara
6
Ostavite komentar
Meni jos nije proslo tih 35% :(
Poštovane trudnice,


Ja sam jedna od vas, na moju veliku sreću, ali moram reći da je to samo poluistina da se u Novom Sadu dobija puna plata ukoliko ste na bolovanju a trudnica ste. MOja koleginica je otišla ali su joj skinuli 35 posto sa plate. O čemu se radi? NIko od njih neće da kaže potpunu informaciju, a to je da prvi mesec ako ste na bolovanju daju vam samo 65%. Tek ako prođete komisiju onda vam od drugog meseca dotiraju platu. U Novom Sadu komisija maksimalno odbija sve i traže gomilu papira, ne vredi samo mišljenje ginekologa, vraćaju i žene koje su zaposlene u vrtićima. Mislim da je to veoma nepravedno, jer bih ja trebala na amniocentezu posle 20. decembra i uzela bih dve nedelje da ne radim jer je potrebno odležati i mirovati. Međutim, kako bi mi uzeli ogroman deo plate moraću da uzmem godišnji odmor.....Pisala sam Blicu, RTV VOjvodini da obaveste da prvi mesec svakoj trudnici skidaju deo plate ali nisu reagovali.
Moram da se prikljucim ovoj temi.... Zaista sam razocarana sto se trudnicko bolovanje poistovecuje sa bolovanjem usled bolesti... Takodje sam razocarana sto se samo pojedine opstine opredeljuju za pomoc trudnicama. To je nesto sto bi trebalo da se regulise na drzavnom nivou. Po poslednjem popisu je i dokazano da nam je natalitet u opadanju i treba ga nekako podstaknuti. Ja sam jedna od trudnica koja radi vec 2 godinu u istoj firmi, ali na odredjeno! I nakon isteka ugovora, jednostavno nemam pravo ni na bolovanje, ni na porodiljsko! Dakle, zavisim samo od dobre volje poslodavca - koja uglavnom nije "dobra"! Zene se danas tesko odlucuju na ovaj potez, a i ako se odluce, uglavnom ga ne ponove...Zaista je sramota sto se drzava ne zanima vise sa ovim pitanjem....
Zanima me da li su potrebni neki dokumenti, nesto od papira da se odnese negde vezano za tih 35% sto ce donirati grad Novi Sad dok sam na bolovanju ili to ide nekako automatski? Ne bih da dodjem u situaciju da mi neko kaze pa imali ste pravo na to ali niste dobili tih 35% jer niste predali to i to, a nigde ne mogu da pronadjem da li je nesto potrebno. Bila bih veoma zahvalna nekoj upucenoj koja zna odgovor ako bi mi rekla :) Pozdrav dragim treudnicama :) I ne nismo bolesne samo smo jednostavno trudne! :)
I ja sam se iznenadila kad sam saznala da sam u stvari bila "bolesna" dok sam bila trudna! Mislim da je komentar o tome kako su svi bolesnici u očima zakona isti, u najmanju ruku, glupost. Zato nam i ide tako u državi kad se svi trpaju u isti koš, a onda pričaju kako su žene danas razmažene i neće da rađaju!
Nisam znala da sam bila bolesnica kad sam bila trudna...Koja nebuloza!Više mi je muka od ovih priča:Činjenica je da se u ovoj državi teško menjaju stvari na bolje,nažalost.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Pročitajte kada se jagode uvode u ishranu i na šta treba da obratite pažnju... »
Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »
Od sada voćne gumene bombone možete napraviti i same kod kuće! »
Spoljne infekcije uha mogu se dogoditi i ako je ušni kanal deteta oštećen upotrebom štapića za uši »