Komentari za tekst "Sa bebom na sednicu Evropskog parlamenta"

Komentara
6
Ostavite komentar
Ali ona je naglasila da je njen gest simbolican, sto se, verujem odnosi na diskriminaciju zena koje zele da rode ili onih koje su vec majke.Setite se koliko je nas na razgovorima za posao upitano o bracnom stanju i deci i koliko puta je posao dobio muskarac , samo zato sto je muskarac...
A šta je sa bebom? Koliko li je to dobro za nju? Primorana sam da povremeno vodim svoju ćerkicu od 5meseci na posao i to je za nju pravo mučenje- taman zaspi moramo da krenemo, pa se rasplače u kancelariji, pa dojenje u kancelariji, pa opet u auto i dalje da ne pričam. BEBAMA JE MESTO KUĆI SA MAMOM DO GODINU DANA!!!
Pozdravljam ovaj gest i smatram ga dobrim primerom. BRAVO!!!
Koja zena ne voli da bude drustveno angazovania - niko je ne tera. Ali majcinstvo i stav drugih zena i muskaraca nikako ne smeju da sputavaju one zene koje zele da rade i ucestvuju u izgradnji drustva, i to ne samo u reproduktivnom smilsu.
Jos jednom - BRAVO ZA HRABRE ZENE!!!
jaoj molim te.muka mi je od feminizma vise. za koja prava mi se bori?????!!! da cim se porodim, povedem i bebu na posao????!!!!!
sta sve ljudi ne rade za malo slave i za neka prava koja niko nije od njih trazio da se zalazu za!!!!
lepo je videti kada to neka druga majka uradi,sve je to stvar organizacije,ako je bebica dobra i mirna i ako je mama sigurna da može da uskladi posao sa svojim malim anđelom,onda u redu,poštujem.Ja se lično nebi mogla upustiti u takvu avanturu sa mojim mališanom.
"Ovde sam simbolično sa svojom ćerkom Vitorijom kako bi svim ženama pokazala da mogu da pomire materinstvo i posao"

Ja ne razumem ovu simboliku. Šta to treba da znači - da bi svi trebalo da nosimo svoje bebe na posao? Ili, da je normalno da mama jednomesečne bebe ide na posao, ostavljajući svoje bebe na čuvanje?
Ni jedno od ta dva mi nije ni primamljivo, niti prihvatljivo, tako da me ovakvi gestovi samo iznerviraju.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Svaki porođaj je priča za sebe i predstavlja posebno iskustvo za svaku majku »
Bolne bradavice, grebkanje, nespavanje, napadi gladi, konstanta žeđ su samo neki... »
Roštilj i dobra salata su sjajna i neodvojiva kombinacija »
Oporavak traje od četiri do šest sedmica »