Komentari za tekst "Sling marame mogu da dovedu do gušenja bebe"

Komentara
5
Ostavite komentar
naravno da dete može da se uguši ako se ne stavi u dobar položaj! i ništa nije bezbedno ako se ne koristi pravilno. sina sam nosila od prvog dana u slingu, osećaj je divan i nezamenljiv, kao da je opet deo mene :)
ali moraju nos i usta da budu otkriveni i da se obrati pažnja na to da brada ne pritiska grudi. dakle sve najbolje preporuke za sling maramu, ali nemojte dete odmah staviti i izvesti napolje već provežbajte malo kući
Koliko se beba uSrbiji ugušilo u sling marami? Na žalost ljudsko mladunče jako dugo zahteva posebnu pažnju i pozornost roditelja. Zbog toga sve ono što industrija nudi može biti potencijalno opasno. Zadatak roditelja je da stalno održavaju pozornost i nadgledaju bebu (a posebna opreznost je potrebna kod riziko beba, prevremeno rodjenih, sa malom porodjajnom težinom, operisanim bebama...). I još jedna napomena: u tzv "primitivnim" kulturama, majka stalno nosi dete uz sebe vezano maramom, tako da joj je dete stalno pred očima, a s druge strane dete je sigurno jer stalno oseća blizinu i toplinu majke. Takva deca su manje plačljiva, sigurnija kada odrastu. Zato mislim da nije problem u sling maramama nego u nezrelim i neodgovornim roditeljima.
Meni su neshvatljivi oni koji sve shvate bukvalno. Fino se pise da se obrati posebna paznja kada se nose nedonoscad, bebe sa malom tjelesnom tezinom i bebe sa respiratornim smetnjama. Takvim bebama je potrebna ionako dodatna paznja. Da ne govorim o tome, da pojedini misle ako stave bebu u Sling, da ne moraju da brinu. U USA i Britaniji stalno stradaju bebe ali NAJCESCE zbog nepaznje roditelja. Njima i na mikrotalasnoj mora stojati da NIJE za susenje vesa. Za sve im treba uputstvo. Bebu u svakom slucaju uvijek treba nadgledati i postaviti je u njoj najbolji polozaj. Ja svoju sling maramu, Wrap maramu i uskoro Mei Tai ne bih dala ni za kakav kengur (guglajte o stetnosti kengura pa cete znati o cemu pricam). Bebu i dalje nosim u maramama i mozete me sresti svugdje u setnji po Bg-u, najcesce u kupovini. Bebu sam u Slingu nosila kada smo letjeli avionom a imala je samo 45 dana, vracali se kad je imala 3 i po mjeseca. Ne znam kako bih drugacije bila sigurna da joj se nista nece desiti ako pocne turbulencija?!
Jaoj, bre. Dokle više sa tim opasnim bebećim stvarima. Slažem se sa Majom. Ja i onako nisam volela tu maramu, i tek sad sam protiv nje. Lepo staviš bebca u kengur. Bolje kupiti i neki bolji kengur, tipa Kiko ili nekog sličnog kvaliteta. Ja sam imala iz Francuske tog tipa. Koštao je 70 evra ali u njemu je nošeno 5 beba i sad se čuva za 6 bebu. Pa vidite da li se isplatio. Rešila sam ako dobijem drugu bebu da koristim samo staklene flašice jer njih možeš do besvesti da iskuvavaš i ništa im nije. Do momenta dok ih bebac ne olupa o pod. Ali tad kupiš drugu i to je to. Vraćamo se u prošlost kad je bilo bezbedno gajiti decu
E pa stvarno... prvo su se reklamirale do besvesti, u svakom bebi casopisu, sajtu za roditelje itd. itd. i sada su odjednom opasne. Prvo neispravni kreveci, kolica, opasne flasice sa bisfenolom, sta je sledece na redu? Vi roditelji trosite pare a mi cemo da smisljamo nesto novo. I naravno, svaki roditelj posto najbolje zeli za svoje dete se hvata u tu zamku. Marketing i propaganda cine svoje!
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Pročitajte kada se jagode uvode u ishranu i na šta treba da obratite pažnju... »
Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »
Jaja su lako kvarljive namirnice te je neophodno voditi računa o nabavci, pripremi i konzumiranju »
Roštilj i dobra salata su sjajna i neodvojiva kombinacija »