Komentari za tekst "5 razloga za i 5 protiv promene devojačkog prezimena"

Komentara
1
Ostavite komentar
Clanak je diletantski i ponizavajuci za zene, mislim da sebi cinite medvedju uslugu prenoseci ovako lose tekstove koji, sa druge strane, tretiraju jednu veoma zanimljivu i aktuelnu problematiku.
Evo samo par stvari:
Nisam znala da se udajom zena "priklanja njenoj jacoj polovini"?!
O prezimenu djece u njihovo ime odlucujemo i kada zena uzme muzevljevo prezime. Cinjenica da se u patrijarhalnom drustvu to cini po automatizmu, dovoljno govori sama za sebe.
"Manje zbrke" kao razlog za promjenu prezimena - salite li se??
"Ljudi će vas svakako zvati kako se preziva i vaš suprug", ali vi cete ih svakako ispravljati, vjerujte, jako brzo uce. Izbore poput ovog treba praviti zato što mislimo da su ispravni ili zato sto vjerujemo u njih, a ne zato sto je nesto "jednostavnije" ili lakse.
Prvi razlog da ne uzmete muzevljevo prezime je da vam se ne dopada?? To nije sesir ili par sandala, to je dio vaseg imena ergo identiteta koji bi trebalo da traje duze od jedne sezone.
Djevojacki, profesionalni i porodicni identitet - tuzno je da ovim i dalje zene trebaju PRAVDATI odluku da zadrze svoje prezime kao dio licnog identiteta na koji niko osim njih samih ne moze polagati pravo, iako je "takav obicaj". Ni djevojacki, ni profesionalni, niti porodicni - jednostavno svoj.
Molim vas, pazite da vasem ocu, muzu ili kome god ne slomite srce, ali svakako ne ocekujte da ce oni pokazati makar jednako brige za vase - "takav je obicaj".
Aloooo bre, dokle!?
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Pročitajte kada se jagode uvode u ishranu i na šta treba da obratite pažnju... »
Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »