Komentari za tekst "Evo kako se priprema voće za bebu"

Komentara
10
Ostavite komentar
kada beba sme visnju? kuvanu pa pasiranu sa bananom i jabukom npr.
ja mislim da ako beba doji nije potrebno pre 6. meseca uvoditi nemlecnu hranu,ali se mozete dogovoriti sa svojim pedijatrom,mada licno mislim da svaka majka postupa kako joj instikt govori.moj bebac ima 6 meseca i 9 dana u pocetku sam ga dojila,ali sam zbog upotrebe nekih tableta morala da predjem na adaptirano mleko i poceli smo sa 4 meseca da ruckamo kasice od zitarica koje su namenjene za taj uzrast....uz sva procitana iskustva i svoj instikt necete pogresiti.
beba SISA! Ne doji!
draga sanja nije mi jasno posle preporuke pedijatara i babica da dete iskljucivo sisa do navrsenog 6og meseca, zasto tolika zelja roditelja da uvedu cvrstu hranu prerano. moja devojcica ima 9 meseci izuzetno je napredna i do sada nije bila ni prehladjena a iskljucivo sam je dojila do 7og meseca. sada jede sve sto joj spremim. pocela je sa kasicom od jabuke i sargarepe.....
Imamo bebicu 5mjeseci i 3sedmice,prosle sedmice smo poceli sa sokicima i kasicama...ne zurimo se nigdje iako je njegov pedijatar savjetovao u 3mj da pocnemo sa kasicama. Zbog savjeta bolnicke djecije doktorice smo tek sad poceli uvoditi kasice.
Marijana,bravo za komentar. U pravu si. Pozdrav Sanja Subotica.
moja Natasa ima 4 meseca pocela bih sa prehranom pa me zanima dal da pocnem prvo sa kasicama ili sokicima
hvala Marini
Biljana, u 5. i 6. mesecu možeš mu davati sok od jabuke i/ili šargarepe. Ostalo voće se uvodi od 7. meseca (banana, kajsija, trešnja, višnja, kruška, borovnica). Najviše ćeš iskoristiti plod ukoliko koristiš gazu za ceđenje (ima u svakoj apoteci). Višnje ćeš moći da cediš i rukom, ali drugom voću je potrebno rendanje, a za najviše soka i ceđenje kroz gazu. Od jedne jabuke tako možeš dobiti i do 100gr soka. Sokove, ako i kašice, ne treba da šećeriš. Na tebi je da li ćeš da ih razblažuješ vodom ili ne. Ja sam u 5. davala po par kašičica nerazblaženog soka između obroka, a već od šestog sam mu sokić davala kao užinu, oko sat i po vremena pre kašice od povrća i to 70gr razređeno sa vodom 1:1. Mesečno povećavaj za 10gr. Ovo nije loše jer se dete ne navikava da konstantno pijucka sokove, a može i da ostane par gutljaja da "zalije" ručak. :)
moj zvezdan sada ima 3 i po meseca, posle petog meseca planiram polako da mu uvodim sokice pa kasnije sve ostalo. posto cu mu sokice praviti sama posto imamo vocnjak. interesuje me da li smem da mu dam sokic od visnje i kako da ga pripremim. od svezege voca
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »
U prazničnim danima, mnoge bebice će prvi put probati hranu sa roštilja. Pročitajte zanimljive recepte i savete kako da im pripremite ukusan prvomajski obrok »
Jaja su lako kvarljive namirnice te je neophodno voditi računa o nabavci, pripremi i konzumiranju »
Roštilj i dobra salata su sjajna i neodvojiva kombinacija »