Komentari za tekst "Da li dojenje sprečava trudnoću?"

Komentara
7
Ostavite komentar
Zanima me da li iko ima isti problem kao ja.Rodila sam sad ce bebi 10 mjeseci ali nisam imala ciklusa nikako otkad sam izasla iz bolnice,,samo poslije poroda imala sam 4 dana i vise nikako,,dojim bebu da li moze biti do toga ili postoji drugo objasnjenje..
Slazem se da trudnoca moze nastati onda kad krene menstruacija, bez obzira na dojenje. Ako se trudnoca desi, a da nije bilo menstruacije, to znaci da bi menstruacija pocela sledeceg meseca da nije sprecena trudnocom.
.ja takodjer dojim..sin ima 3mj. i cula sam svakojake price...sad..sve zavisi od covjeka do covjeka..
Ja sam dojila bebu 16 i po meseci,a onda mi je utvrdjena trudnoca stara oko 4 nedelje,dakle,dojila sam 4 nedelje ne znajuci da sam trudna,posto mi ciklus niej bio redovan.Beba se nije budnila,rado je sisala,ali sam je odbila saznavsi za novu trudnocu.Bas cu zapamtiti ovo sto je rekla Jelena,po tome bi trebalo da opet rodim devojcicu!Javicu vam kad bude bas da vidimo...
Bas naprotiv,opste je poznato-da tada zene najlakse ostanu u drugom stanju.
Ima mnogo primera.
Kazu,takodje-ako se zacne zensko majka i dalje moze dojiti rodjenu bebu,a ukoliko se zacne musko dete-sa dojenjem je kraj.
Dokaz za to,imam i u svojoj familiji.Majka nije mogla da doji vise zensko dete,jer se zacelo musko.Kod bebice je izazivalo dijareju i stalno povracanje...

Sve zavisi od izbora ili pak slucajnosti,ali se svi slazu da je naj sigurnije i za majku i za trudnocu-da prodju najmanje sest meseci da bi mogla da nastane zdrava trudnoca.
Ali,i to zavisi od zene do zene.Jer,ni jedna trudnica iliti porodilja-nisu iste.
Kod mene to nije bio slucaj! Kad sam zatrudnela sa drugim i trecim sinom, stariji su prestajali sa sisanjem sami, odbijali. A, kada sam zatrudnela sa cetvrtim sinom, treci nije hteo da prestane sa sisanjem i nije imao nikakve probleme. Svi su decaci. :) Sve je individualno.
pa ako dobijes menstruaciju,logicno je da mozes da ostanes u drugom stanju bez obzira da li dojis.Ja sam dobila prvu posle 4 meseca a dojila sam 9ipo (dojila bih i duze ali sam isla na hitnu operaciju pa sam provela nekoliko dana u bolnici).
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »
U prazničnim danima, mnoge bebice će prvi put probati hranu sa roštilja. Pročitajte zanimljive recepte i savete kako da im pripremite ukusan prvomajski obrok »
Roštilj i dobra salata su sjajna i neodvojiva kombinacija »
Oporavak traje od četiri do šest sedmica »