Komentari za tekst "Šta žele RODITELJI umesto 300 000 dinara"

Komentara
19
Ostavite komentar
I još da dodam.... Isplata za NEZAPOSLENE porodilje.... Da bude za sve nezaposlene porodilje. A ne da se odbije zahtev jer suprug radi... Pa nije se on porađao nego ja. Kakve veze ima to što on radi ako je pomoć za porodilje.
Možda u državi Utopiji... Ko je dužan da mamama kojima se ne radi, da se ne lažemo i stvari zovemo pravim imenom, zaradi punu platu koje one nisu zaradile za mesec dana rada pre trudničkog i još da im ako može isplaćuje narednih X godina 100% platu, poreze i doprinose, dok izmišljaju 1001 dobar razlog zbog čega bi trebalo produženo da leže na račun države i poslodavca? Lepo zvuči, plata leže a mama uživa kod kuće uz svoje dete. Drugo, preduzetnice mogu imati ista prava kao zaposlene žene, samo neka plaćaju i poreze i doprinose za sebe kao što se uplaćuju za sve zaposlene žene. Ili je u redu da ne plaćaju nikome ništa i imaju ista prava? Kada se realno sagleda, mi smo privilegovane, a ne diskriminisane.
Za stanje i uslove u porodilištima i ukidanje PDV-a na bebi opremu u potpunosti podržavam inicijativu.
Nadam se da ćeš u daljem životu osetiti sve privilegije ovog društva !
U potpunosti se slažem sa svim navedenim zahtevima.
Sve ovo zvuci super, ali vi izgleda niste ziveli nigde u inostranstvu gde zene nemaju trudnicko, a na porodiljskom su 3 nedelje neplaceno…cutite i budite zadovoljni i ovim sto imate
Slazem se sa svim zahtevima. Kad samo pomislim na upis u vrtic nije mi dobro.
Žene koje nisu rodile ne mogu večito raditi drugu smenu, zato što rade sa koleginicama koje su već mame... to bi bilo logično da nam porodiljsko traje samo 3 meseca kao u inostranstvu... ovako zadnji zahtev samo dovodi do toga da poslodavci ne zaposljavaju mame... a 90% zaposlenih u radnjama i tržnim centrima jesu zapravo žene.
Očigledno nemaš decu kad možeš ovako nešto da napišeš. Šta je sa ženama koje doje one ne mogu posle 3 meseca da počnu da rade, šta god da ti rekla na to. Prvo 2 puta razmisli pre nego što nešto napišeš pobogu žensko si, i majka jednog dana.
Razumem muškarce da pišu sve i svašta, ne znaju šta znači roditi ili poroditi se, pa je jasno da nemaju razumevanja.
Nijedna firma nije u obavezi da radi 2 čak i 3 smene, tako da molim lepo. Ne računajući bolnice, prodavnice itd...
Baš zato što sam MAMA i pre svega ČOVEK kažem da nije fer da moja npr. koleginica radi samo drugu smenu zato što ja moram biti sa detetom popodne, a možda se koleginica bori za potomstvo pa ću ja sad da joj na sve to sednem na kičmu. Time dolazi samo da pobune i poslodavci da bi sprečili takve stvari neće ni pozvati možda neku samohranu majku na razgovor. Pre nego što nešto napišeš probaj da posmatraš malo stvari izvan okvira i sebičluka, pobogu žensko si i majka.
A mi samo otvarmo nove i vece trzne centre jer smo zaludni da se svrckamo i dangubimo po njima. Niko ne razmislja da ljudi koji tamo rade nemaju normalan zivot, da se radi svaki dan od 10h-22h. Imas ti slobodan dan ali jedan dan u nedelji i to uglavnom radni dan jer su vikendom guve i samo se na novac i profit misli.
Ja radim u trgovini i bilo mi je super dok sam bila mladja i nisam imala decu. Mogla sam da radim i duple smene i da stignem da izlazim i druzim se. Sada kada imam decu mi to smeta i zato trazim drugi posao ali poenta je ta da kad radim drugu smenu decu preko radne nedelje ne vidjam, tj vidim im ujutru kad ih spremim za vrtic a uvece kad se vratim sa posla oni vec spavaju. Za vikend sam sa njima pre podne a popodne radim.
Zato sam za zakon da se ukine radna nedelja i da subotom bude skraceno radno vreme da i mi malo uzivamo sa nasim porodicama.
Kao majka cetvoro, uskoro mztoro dece, apsolutno se slazem sa svim zahtevima. ❤️❤️❤️ Bravo.
Apsolutno se slažem sa svim zahtevima. Sa dva minimalca, nikad nismo imali pravo na dečiji dodatak, i nije to neka suma, ali značio bi roditeljima. Svako dete treba da boravi sa decom u vrtiću, da se druži i socijalizuje, ne samo ona deca čiji roditelji rade ili nađu debelu vezu za upis. Nije mi bilo bitno koliko ću dobiti kad sam rodila decu, rodila sam ih jer sam ih želela, ali zato mi je bitno da imaju uslove kakvi dolikuju 21. veku i savremenom društvu (smatram da potpadamo pod savremeno društvo-mada me država često demantuje). Trudnice i porodilje su iste bilo da su preduzetnice ili rade za nekog, trebaju ista prava, a na samom porodjaju značili bi humaniji uslovi u porodilištima.
Sto jedna mama rece " sistemska podrska roditeljstvu". A kad smo vec kod pedijatara jedino kod nas u drzavi jedan pedijatar leci i zdravu i bolesnu decu (jedan dan zdrava, drugi dan bolesna deca) i onda se pitamo zasto se virus prenosi??? 🤔 Ne bezimo od toga da je novac svakako bitan ali bitniji je prihod svakog meseca, nesto sto je sigutno i sto stvarno mozes da kupis detetu za taj mesec bar maramice i pelene, a za ostale potrepstine da ne pricam.
Da deca koja su već rođena ne budu diskriminisana u odnosu na decu koja će da se rode.
Kao sadasnja, i buduca mama, apsolutno se slazem sa zahtevima koji su navedeni.... ne treba mi ni 100.000, ni 300.000 dinara od drzave, trebaju nam bolji i humaniji uslovi u drustvu!
Sve na mestu. Kad bi imali sluha za ovim kakva bi to zemlja bila
Da imamo humane uslove u domu zdravlja i više od dva pedijatra u jednoj smeni, u najbrojnijim opštinama glavnog grada
Bravo! Sistemska podrska roditeljstvu! Realni zahtevi koji su vec toliko normalni i standard u svetu!
Da hrana i ,pelene i oprema ne budu toliko skupi.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Svaki porođaj je priča za sebe i predstavlja posebno iskustvo za svaku majku »
Bolne bradavice, grebkanje, nespavanje, napadi gladi, konstanta žeđ su samo neki... »
Predstavljamo vam osam narodnih lekova za umirenje kašlja i izbacivanje šlajma »
Naučite kako da razlikujete morbile (male boginje) od varičela (ovčije boginje) »